Schipper groep: "Klantfocus als turbo van je kantoor"

 

Schipper Groep


De Schipper Groep begint 80 jaar geleden als Schipper Accountants in een zijkamertje van een klein kantoortje in Kloetinge (onder Goes), maar ontwikkelt zich vanaf dat moment geleidelijk in de richting van het top 30-accountantskantoor dat het vandaag de dag is (52% omzetgroei in de periode 2009-2016).

De Schipper Groep werkt voor klanten in het mkb, waarbij in het Zeeuwse vooral wat meer horecaklanten worden bediend en in westelijk Noord-Brabant het accent iets meer op agro ligt. In Zuid-Holland is logistiek wat nadrukkelijker vertegenwoordigd.

Erik van den Dobbelsteen, vestigingsleider, commercieel manager en strateeg: “Ons collectieve vertrekpunt is hier heel duidelijk gedefinieerd: wij gaan níet voor kortetermijngewin. Het gaat ons erom hoe de relatie met de klant is opgebouwd. Wij helpen onze klanten om hun langetermijndoelstellingen te realiseren.”

De uitdagingen


De Schipper Groep staat net als andere kantoren voor de uitdaging om goed in te spelen op interne en externe ontwikkelingen, zoals kritischer klanten met veranderende behoeften, compliance-vraagstukken, een krappe arbeidsmarkt en voortgaande automatisering, waardoor werk op sommige plaatsen verdampt en ook beslist niet meer terugkomt. Er moet op een andere manier worden gewerkt, en dat vraagt om meer dan aanpassing van systemen alleen.

Erik: "We merken onder meer dat onze klanten vaker tussentijdse cijfers willen hebben. De peilstok moet – frequenter dan voorheen – in hun bedrijf om zeker te weten hoe de vlag erbij hangt. Om met een gerust gevoel investeringen te doen, nieuwe mensen aan te nemen, innovaties door te voeren, enzovoorts. Dat kun je niet doen als je op financieel drijfzand staat."

Lees het hele artikel!

Lees het hele artikel

Benieuwd naar het complete verhaal van de
Schipper Groep?

Download de brochure

Schipper maakt gebruikt van de accountancy-software. 
Wil je meer weten over de software?

Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800