Bouwsoftware

Kies de beste bouwsoftware voor bouwbedrijven. Krijg grip op al je bouwprojecten!Het kantoor met de bouwplaats verbinden


In de bouw is een foutloos proces van projectadministratie van cruciaal belang. In onze ERP software zit een geïntegreerde functionaliteit voor de bouw. Met onder andere projectbewaking, orderverwerking en de financiële administratie in één softwarepakket. Ons workflow management systeem werkt hierin als verbindende factor. Doel: meer grip op het proces van calculatie tot realisatie.

Dankzij de werkbegrotingscockpit weet je precies hoe je projecten er voor staan. Dit is het centrale controlecentrum waar zowel alle calculaties, offertes, orders en contracten, als ook realisatie en facturatie bij elkaar komen.

Weten wat onze software voor jouw organisatie kan betekenen?
Meer dan 11.500 organisaties werken al met AFAS

Een greep uit ons klantenbestand


Calculatie software

Calculatie- en bouwsoftware


In de software is de mogelijkheid om calculaties in het Calculatie Uitwisselings Formaat (.CUF) in te lezen. Hiermee kunnen calculaties uit bijvoorbeeld IBIS-TRAD en 2Jours worden ingelezen in onze software. 

Op die manier kun je altijd de oorspronkelijke calculatiegegevens bekijken, regels splitsen en verplaatsen en vervolgens de voortgang van bouwprojecten scherp in de gaten houden door te monitoren op bewakingscode of hoofdstuk.

Kopersbegeleiding

Leveranciersportaal


Een andere aantrekkelijke innovatie is de mogelijkheid om via je eigen portal offertes aan te vragen bij leveranciers. Omdat leveranciers hun aanbod via de portal aanleveren, beschik je altijd over een actueel beeld van de beste inkoopopties voor bijvoorbeeld beton, glaswerk, hout of timmerlieden. Zo krijgt je organisatie maximaal inzicht in prijzen en leveringsvoorwaarden en kunnen offertes eenvoudig gespiegeld worden. 

Laptop bouwsoftware werkbegroting mob

Grip houden dankzij de werkbegroting

Een werkbegroting is een overzicht met de kostenplanning voor materiaal, arbeid, materieel en onderaanneming (MAMO). De werkbegroting kun je maken door calculaties via een CUF-bestand in te lezen. Je kunt deze ook zonder CUF-bestand aanmaken via voorcalculatie.

Met deze werkbegroting weet je precies hoe de projecten er voorstaan. De werkbegrotingscokpit is het centrale controlecentrum waar zowel alle calculaties, offertes, orders en contracten, als ook realisatie en facturatie bij elkaar komen. Zo heb je alles altijd op één plek bij elkaar staan en is er nooit meer discussie over. Met de juiste inzichten vanuit de werkbegroting, is het mogelijk om scherp op de inkoop te letten. Zo hou je meer grip op de kosten van de inkoop per bouwproject.

De werkbegroting in de praktijk zien?

Maak een afspraak.
"Toen we onze software moesten gaan vernieuwen, wilde ik meteen die enorme papierstromen in ons bedrijf opruimen"

Dennis Dijkhof
Directeur Dijkhof Bouw
Calculatie inlezen

De bouwcalculatie (inschrijfbegroting) zelf gebeurt niet in ons pakket. Op het moment dat de calculatie klaar is, kan je deze als .CUF-bestand in de software inlezen. Dit is een generiek uitwisselingsbestand in de bouwbranche, ondersteund door meerdere calculatiepakketten. Denk bijvoorbeeld aan IBIS, 2Jours en Kraan Calculatie. 


Inkoop voor de bouw

Vanuit een werkbegroting kun je direct de relevante inkoopprocessen starten. Denk aan het plaatsen van inkooporders, het koppelen van contracten en het uitzetten van aanvragen voor inkoopoffertes. Zo hou je meer grip op de kosten van de inkoop per bouwproject.


Projectbewaking: standopname & projectprognose

Met de bouwsoftware monitor je eenvoudig de voortgang van bouwprojecten op bewakingscode of hoofdstuk. Je kunt in de werkbegroting het resultaat versus de standopname (prognose) raadplegen.

Een projectprognose is een 'snapshot' van de huidige werkbegroting die je periodiek vastlegt. Projectprognoses zijn per project per periode. De opeenvolging van de projectprognoses geeft vervolgens een goed beeld van de projectvoortgang en het te verwachten financiële resultaat.


Grip op je marge

Inzicht en grip op de realisatie en voortgang van bouwprojecten zijn van groot belang. Je beschikt altijd over een actueel inzicht dankzij de werkbegrotingscockpit. Zo kan je tijdig bijsturen en kom je niet achteraf voor verrassingen te staan!Geen compromis met ERP-software 


Werken met ERP-software (ten opzichte van best of breed applicaties) hoeft absoluut geen compromis te zijn. Sterker nog, je bent ervan verzekerd dat de verschillende processen op elkaar afgestemd zijn. Zo hoef je dus geen ingewikkelde koppelingen te bouwen en te onderhouden, inloggen in allerlei verschillende systemen en overal je informatie vandaan te halen.

De krachtige ERP-software van AFAS is in de kern een goed gevulde gereedschapskist waarin je álles vindt wat je nodig hebt om jouw klanten optimaal en kostenefficiënt te bedienen. Met onze bouwoplossing heb je één geïntegreerd softwarepakket voor je hele bedrijfsvoering. Je automatiseert je projectadministratie, werkbegroting, personeelsbeleid, inkoop, financiële administratie, CRM en workflow- en documentmanagement.


Ontdek de mogelijkheden van AFAS


De voordelen op een rij

  • Volledige ondersteuning van de bouw CAO
  • Dynamische werkbegroting
  • Met workflows grip op al je processen
  • Maak zelf analyses en rapportages
  • Acquisitie, boekhouding, projecten, HRM en Payrol in één pakket 
  • Interactieve dashboards voor o.a. kostenbewaking
  • Werk volledig in de cloud met de nieuwste software
  • Communiceer via online portalen met o.a. kopers, leveranciers en medewerkers
  • Standaard koppelingen met o.a. Centix, IBIS, Docstream, 2Jours en Whitevision


Van Rhijn Bouw

"Dankzij de werkbegroting houden we goed grip op onze projecten."Kopersbegeleiding


Je krijgt de mogelijkheid om gebruik te maken van je eigen kopersbegeleiding portaal. Hiermee heb je rechtstreeks contact met je klant en kan je bijvoorbeeld foto's sturen van de voortgang van de bouw. Daarnaast bouw je direct een digitaal dossier op met je klant. Er is altijd duidelijk wat er is gevraagd, en wat de aannemer heeft geleverd. Dit zorgt voor een goede borging, extra kwaliteit en meer efficiëntie in het proces met je klant.

Lees er meer over in de brochure"Sinds we AFAS zijn gaan gebruiken, is onze marge enorm vergroot. Ik durf te beweren dat we met onze oude software niet de margecijfers zouden hebben gehaald die we nu halen." 

Freddie van Drongelen
Directeur Bouwbedrijf Rijk
De beste automatisering dankzij onze partners


Voor de meest optimale automatisering van de werkprocessen in de bouw maken wij gebruik van partners. Zo kunnen we operationele werkprocessen naadloos laten aansluiten op de secundaire processen.

Vind je juiste AFAS Partner in de bouw op afaspartner.nlInzicht met interactieve dashboards

Business Intelligence is een standaard onderdeel van onze bouwsoftware. Met de interactieve dashboards weet je altijd hoe je er vandaag de dag voorstaat. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in je projecten, werkbegroting, financiële situatie en alles over je medewerkers. Business Intelligence staat klaar voor gebruik in de bouwsoftware van AFAS. Zonder meerkosten!Meer weten over onze software?

We komen graag met je in contact!
Of bel ons op: 033 - 43 43 883

Maak een afspraak
Software van eigen bodem