De faalkosten verminderen en werken met betrouwbare data dankzij de bouwsoftware van AFAS

Kies de beste bouwsoftware voor bouwbedrijven. Krijg grip op al je bouwprojecten!Eén ERP-oplossing met geïntegreerde functionaliteit voor de bouw


In de bouw is een foutloos proces van projectadministratie van cruciaal belang. In onze ERP software zit een geïntegreerde functionaliteit voor de bouw. Met onder andere projectbewaking, orderverwerking en de financiële administratie in één softwarepakket. Ons workflowmanagement systeem werkt hierin als verbindende factor. Doel: meer grip op het proces van calculatie tot realisatie.

Wat levert dat op?

 • Betrouwbare data uit één database
 • Actueel inzicht in hoe je organisatie ervoor staat
 • Verlaag faalkosten door processen vast te leggen in workflowsWebinar 'Van bouwbedrijf naar techonderneming'

Maandag 8 juni van 14.00 - 15.00 uur
Webinar 'Van bouwbedrijf naar techonderneming'

Maandag 8 juni van 14.00 - 15.00 uur
Weet jij hoe jouw organisatie er vandaag voorstaat?

Inzicht met interactieve dashboards

Business Intelligence is een standaard onderdeel van onze bouwsoftware. Met de interactieve dashboards weet je altijd hoe je er vandaag de dag voorstaat. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in je projecten, werkbegroting, financiële situatie en alles over je medewerkers. Met meer dan 100 standaard dashboards krijg je direct inzicht in hoe je organisatie ervoor staat. Business Intelligence staat klaar voor gebruik in de bouwsoftware van AFAS. Zonder meerkosten!Ontdek de mogelijkheden van AFAS


Een bewezen ERP-oplossing
 CRM  Financieel  HRM  Inkoop  Payroll  Projecten  Workflows


Krachtig gemaakt voor de bouw

Kijk je met ons mee?

Onder
CUF bestand inlezen in de bouwsoftware van AFAS

Calculaties inlezen

En vervolgens aan de slag in de bouwsoftware van AFAS


In de software is de mogelijkheid om calculaties in het Calculatie Uitwisselings Formaat (.CUF) in te lezen. Dit is een generiek uitwisselingsbestand in de bouwbranche, ondersteund door alle gerenommeerde calculatiepakketten.

Op die manier kun je altijd de oorspronkelijke calculatiegegevens bekijken, regels splitsen en verplaatsen en vervolgens de voortgang van bouwprojecten scherp in de gaten houden door te monitoren op bewakingscode of hoofdstuk.


CUF bestand inlezen in de bouwsoftware van AFAS
Werken met een portaal in de bouw software van AFAS

Je eigen portaal

Werk samen met leveranciers en klanten


Vraag via je eigen leveranciersportaal offertes aan bij leveranciers of maak gebruik van je eigen kopersbegeleiding portaal om in contact te blijven met je klanten. Door via een portaal rechtstreeks in contact te komen met je leveranciers en klanten, bouw je direct een digitaal dossier op. Zo is het altijd duidelijk wat er is gevraagd, en wat er is geleverd. Belangrijk voor bijvoorbeeld de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).

 • Bouw je eigen leveranciers- of kopersbegeleiding portaal
 • Zet deze volledig in je eigen huisstijl
 • Ga voor ketenintegratie
Laptop bouwsoftware werkbegroting mob

Werkbegrotingscockpit

Altijd inzicht in de kostenplanning


Een werkbegroting is een overzicht met de kostenplanning voor materiaal, arbeid, materieel en onderaanneming (MAMO). De werkbegroting kun je maken door calculaties via een CUF-bestand in te lezen. Je kunt deze ook zonder CUF-bestand aanmaken via voorcalculatie.

Met deze werkbegroting weet je precies hoe de projecten er voorstaan. De werkbegrotingscockpit is het centrale controlecentrum waar zowel alle calculaties, offertes, orders en contracten, als ook realisatie en facturatie bij elkaar komen. Zo heb je alles altijd op één plek bij elkaar staan en is er nooit meer discussie over. Met de juiste inzichten vanuit de werkbegroting, is het mogelijk om scherp op de inkoop te letten. Zo hou je meer grip op de kosten van de inkoop per bouwproject.

De werkbegroting in de praktijk zien?

Maak een afspraak.
Inkoop

Afgestemd op de bouw

Vanuit een werkbegroting kun je direct de relevante inkoopprocessen starten. Denk aan het plaatsen van inkooporders, het koppelen van contracten en het uitzetten van aanvragen voor inkoopoffertes. Zo hou je meer grip op de kosten van de inkoop per bouwproject.Jouw bouwbedrijf beter laten
ondernemen, dat is onze missie

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren
Koppel je favoriete software aan AFAS

Met AFAS als bron voor al je data


Om de automatisering van je processen nog verder te optimaliseren kan je de voor jou belangrijke softwaresystemen koppelen met AFAS. Bijvoorbeeld je calculatiepakket. 

Vind de juiste AFAS Partner op AFASpartner.nl


Jouw bouwbedrijf beter laten ondernemen, dat is onze missie

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren
"Sinds we AFAS zijn gaan gebruiken, is onze marge enorm vergroot. Ik durf te beweren dat we met onze oude software niet de margecijfers zouden hebben gehaald die we nu halen." 

Freddie van Drongelen
Directeur Bouwbedrijf Rijkafas pocket - bouwsoftware in je broekzak

Medewerkers regelen alles eenvoudig zelf

Met de AFAS Pocket app


Razendsnel je verlof boeken of even je loonstrook checken terwijl je op de bus staat te wachten. Met de AFAS Pocket app heb je altijd inzicht in de belangrijkste zaken voor jou als medewerker. Even snel je reiskosten declareren? Met de app doe je dat gewoon terwijl je staat te tanken.

Met de Pocket app van AFAS heb je altijd en overal toegang tot je CRM, verlof, verzuim, uren boeken én je openstaande taken. Nieuw in de AFAS Pocket app is de bouwfunctionaliteit in de vorm van projecten. Zo zijn onder andere de standopname, de inkoop, het team, de begroting en de planning zichtbaar. Daarnaast heb je de mogelijkheid om werkbonnen te tonen in de app (via een kalenderweergave of de vorm van een lijst). Deze nieuwe bouwfunctionaliteit zorgt voor een mooie verbinding tussen de binnen- en buitendienst. De voordelen van de bouwsoftware op een rij

 • Volledige ondersteuning van de bouw CAO
 • Dynamische werkbegroting
 • Met workflows grip op al je processen
 • Maak zelf analyses en rapportages
 • Acquisitie, boekhouding, projecten, HRM en Payrol in één pakket 
 • Interactieve dashboards voor o.a. kostenbewaking
 • Werk volledig in de cloud met de nieuwste software
 • Communiceer via online portalen met o.a. kopers, leveranciers en medewerkers
 • Standaard koppelingen met o.a. Centix, IBIS, Docstream, 2Jours en WhitevisionVan Rhijn Bouw

"Dankzij de werkbegroting houden we goed grip op onze projecten."De beste automatisering dankzij onze partners


Voor de meest optimale automatisering van de werkprocessen in de bouw maken wij gebruik van partners. Zo kunnen we operationele werkprocessen naadloos laten aansluiten op de secundaire processen.

Vind de juiste AFAS Partner in de bouw op afaspartner.nlMeer weten over onze software?

We komen graag met je in contact!
Of bel ons op: 033 - 43 43 883

Maak een afspraak
Software van eigen bodem