Maasdam: "Elke dag een procentje beter" 


In september 2019 ging de HBO-opleiding tot AFAS Succesbeheerder van start. Wat zijn de eerste ervaringen van studenten en de organisaties waar zij werkend leren? Bij de Waddinxveens projectinrichter Maasdam is men enthousiast over hun succesbeheerder. “Het is geweldig om iemand in huis te hebben die nooit opgeeft om de juiste oplossing te vinden.”

 

Maasdam in het kort

Branche:

Productie

Aantal medewerkers:

57

Gevestigd in:

Waddinxveen 

Klant van AFAS sinds:

1 oktober 2018

Softwaregebruik:

ERP

Interview met:
Gerard Krijgsman (Business Controller)
Christiaan Wapenaar (AFAS Succesbeheerder in opleiding) 

 

Eerste lichting studenten

Samen met acht ‘klasgenoten’ behoort Christiaan Wapenaar (26) tot de eerste lichting HBO-studenten die wordt opgeleid tot AFAS Succesbeheerder. Zijn leeftijd verraadt dat hij niet direct na de middelbare school instroomde; hij belandde op zijn huidige plek na de nodige omzwervingen. Zo volgde hij de HBO-opleiding Informatica, maar dat beviel niet. Vervolgens werkte hij als zaterdaghulp in een computerwinkel en had hij enige tijd een eigen bedrijfje in het bouwen van websites. Daarna deed hij de MBO-opleiding geluidstechniek, werkte als zzp’er in de theaterwereld en kon op een gegeven moment solliciteren op een vaste baan. “Daar vertelden ze me eerlijk dat ze vooral handjes nodig hadden”, zegt Christiaan. “Maar uit sjouwen met speakers haal ik geen voldoening. Ik wil uitgedaagd worden in mijn werk, met vernieuwende oplossingen komen.”

Aan de slag als AFAS Succesbeheerder 

Na een volgend intermezzo via uitzendorganisatie YoungCapital, bij online supermarkt Picnic, besloot Christiaan dat hij zijn professionele toekomst meer structuur wilde geven. Hij ging praten met een consultant van YoungCapital die hem wees op de nieuwe HBO-opleiding tot AFAS Succesbeheer. Hij liet zich uitvoerig bijpraten over de studie Bedrijfskundige informatica. Leren (één dag in de week) in combinatie met werken, na 3,5 jaar een HBO-diploma en een berg werkervaring, geen studiekosten maar wel meteen salaris. “Dat sprak me natuurlijk heel erg aan”, zegt Christiaan die vervolgens een pittig sollicitatietraject voor de kiezen kreeg. Daar kwam hij goed door en zo werd hij toegelaten tot de opleiding. Toen Christiaan aan zijn werk als succesbeheerder begon had hij één jaar HBO-opleiding achter de rug en drie cursussen van AFAS.

Draagvlak creëren 

Voor het praktijkgedeelte van zijn opleiding is Christiaan vier dagen in de week aan de slag bij projectinrichter Maasdam in Waddinxveen. Daar is business controller Gerard Krijgsman zijn leidinggevende. Voor Gerard was de mogelijkheid om een succesbeheerder in opleiding aan te trekken echt een uitkomst.

“Een deel van het applicatiebeheer deed ik naast mijn eigenlijke werk. Eigenlijk heb je er dan structureel te weinig tijd voor. En je wilt grote klussen lang niet altijd bij een consultant neerleggen; het is veel beter om kennis te verankeren in de organisatie. Toen ik een bericht van AFAS ontving dat de opleiding Succesbeheer van start ging, dacht ik meteen: één plus één is twee.”

Gerards voorkeur ging uit naar een kandidaat met enige levenservaring. “Of iemand van 17 in staat is om een semi-zelfstandige functie in te vullen, daar had ik mijn twijfels bij.” Toen twintiger Christiaan begin december 2019 op sollicitatiegesprek kwam bij Gerard, was er meteen een klik. “Ik had er vertrouwen in dat we met Christiaan het avontuur aan konden gaan”, zegt Gerard. In de dagelijkse praktijk komt dit ook goed uit de verf. “Christiaan slaagt erin om draagvlak te creëren in de organisatie. Want dat is een belangrijk aspect van de functie: mensen enthousiast maken voor bepaalde oplossingen zodat ze bereid zijn om je daarbij te helpen. Collega’s komen naar je toe met allerlei deelvragen. Het is de kunst om die te beantwoorden met een complete oplossing.”

De functiebenaming ‘succesbeheerder’ is heel goed gekozen, vindt Gerard. “Alternatieven als applicatiebeheerder of functiebeheerder zijn toch een beetje besmet. Ze doen denken aan nerds die ergens ver weggestopt in de organisatie met computers zitten te rommelen. De aanduiding succesbeheerder communiceert heel goed dat de functie medebepalend is voor het succes van de bedrijfsvoering.” 

Transitorische posten 
Gerard benadrukt dat voor een succesvolle invulling van de beheersfunctie op het gebied van bijvoorbeeld Finance en HR een dosis basiskennis van die vakgebieden noodzakelijk is. “Je kunt geen financiële onderdelen van het softwarepakket inrichten als je niet weet wat journaalposten zijn.” Christiaan is zich daar terdege van bewust en heeft daar bij zijn opleiding aandacht voor gevraagd. Resultaat daarvan is dat het opleidingsinstituut twee aanvullende online cursussen finance en boekhouden heeft aangeboden. Los daarvan schuiven Christiaan en zijn jaargenoten gratis aan bij de online seminars die AFAS verzorgt. Christiaan: “Van die cursussen heb ik behoorlijk wat opgestoken. Ik weet nu bijvoorbeeld wat transitorische posten zijn, terwijl ik daar eerder echt nog nooit van had gehoord.” Christiaan probeert elke week een cursus te volgen. Naast belangstelling voor financiële seminars laat hij zich ook graag bijspijkeren op het gebied van HR en Projectmanagement, want dat zijn de andere onderdelen van de software van AFAS die Maasdam sinds 2010 in gebruik heeft.

Oplossingen niet voorkauwen

Toen Christiaan bij Maasdam begon, wist hij vooral heel veel nog niet. “Dat was best spannend, want daar kun je heel onzeker van worden.” Dat werd hij overigens niet. Dankzij behulpzame collega’s (en Google) leert hij de bedrijfsvoering van Maasdam steeds beter kennen. “Daarin voel ik me volop gesteund”, legt Christiaan uit, “ik mag zelfs fouten maken. Als een bepaalde import fout gaat, vreet ik mezelf op terwijl Gerard er niet moeilijk over doet. Wat ik ook bijzonder vind is dat Gerard iemand is die oplossingen nooit voorkauwt. Hij wijst je liever in een bepaalde richting zodat je zelf kunt ontdekken wat er aan de hand is.” 

Vrijheid in het werk 

De vrijheid die Christiaan vanaf het begin in zijn functie ervoer, betekende niet dat er geen plan was. De eerste stip op de horizon was het in de vingers krijgen van de werkbegroting. Geen onlogische keuze, omdat de werkbegroting raakt aan veel aspecten van zowel de bedrijfsvoering als de software. Het was een vorm van monnikenwerk zegt Christiaan achteraf, maar de werkbegroting is inmiddels gesneden koek voor hem.

Mooi vond Christiaan zijn eerste implementatieklus die hij in nauw overleg met de eindgebruiker succesvol afrondde.

Wow-moment

Een wow-moment was toen hij na een tijdje worstelen met het systeem zijn allereerste automatisch muterende workflow realiseerde. Christiaan: “Heel gaaf om aan zoiets te werken. Je bent telkens nieuwe puzzels aan het oplossen, terwijl je ook het grotere plaatje in beeld moet houden.” Dat past wel bij Christiaan, die al tien jaar een groot liefhebber van digitale escaperooms is. Zijn voorliefde voor puzzelen is precies wat Gerard nodig heeft.

“Bij mij is het altijd: kan niet bestaat niet. Dan is het geweldig om iemand in huis te hebben die nooit opgeeft om de juiste oplossing te vinden.”

Warm bad

Christiaan heeft met enige regelmaat contact met de supportafdeling van AFAS. “We hebben een leuk contact, ook omdat ze weten wie ik ben. Maar ik ben toch primair Maasdammer. Vanaf het begin voelde het hier als een warm bad.” Het goede gevoel is wederzijds. Volgens Gerard heeft Maasdam veel plezier van Christiaan als succesbeheerder in opleiding. Een soortgelijke constructie kan hij andere organisaties dan ook zeker aanraden. “In de samenwerking met collega’s bouwt Christiaan loyaliteit op en legt hij de basis om zich te ontwikkelen tot een toegewijde collega in de toekomst. Maar op weg naar zelfstandigheid heeft een succesbeheerder in opleiding natuurlijk wel behoorlijk wat begeleiding nodig. Je kunt iemand niet aan zijn lot overlaten.” Hoe ziet Christiaan zijn professionele toekomst?

“Als mijn opleiding klaar is, hoop ik nog heel lang actief te zijn bij Maasdam. En als het kan: elke dag een procentje beter.”

Over Maasdam

Het optimale uit een ruimte halen, dat is waar Maasdam al meer dan 35 jaar voor staat. Maasdam is marktleider in vloerafwerking, creatief in totaalinrichting en slim in projectmeubilair. Alle disciplines bevinden zich onder één dak. Of het nu om architecten, stoffeerders of projectleiders gaat: Maasdammers zetten altijd samen hun schouders onder een project. Vanuit de thuisbasis in Waddinxveen werkt Maasdam met 57 medewerkers nationaal en internationaal aan de meest uiteenlopende, uitdagende projecten. In een jaar leveren ze meer dan 500 projecten op. 

Het dagelijks handelen bij Maasdam wordt gedreven door de waarden die medewerkers naleven. De kracht ligt in een persoonlijke benadering en het vinden van oplossingen; het zijn uiteindelijk de mensen die het verschil maken. Vindingrijkheid is kenmerkend voor de aanpak van medewerkers. Ze zoeken altijd naar de best mogelijke oplossing en omarmen vernieuwing. Dat sluit aan bij de innovatiedrang van de onderneming: het kan altijd beter. Bovendien staat men open voor de razendsnelle veranderingen in de samenleving.

De visie van AFAS & YoungCapital NEXT

AFAS Software en YoungCapital NEXT hebben de hbo-opleiding tot AFAS Succesbeheerder in de markt gezet, omdat we zien dat er te weinig kennis is in het goed beheren van bedrijfsprocessen, verandermanagement en optimalisaties binnen de organisaties. Door met YoungCapital NEXT als opleider en opdrachtgever samen te werken, geven we invulling aan onze maatschappelijke rol om die mismatch te verkleinen. 

Over YoungCapital NEXT

YoungCapital NEXT dicht het gat tussen onderwijs en het bedrijfsleven, door opleidingen en traineeships aan te bieden die aansluiten op de wensen van de arbeidsmarkt. Bij YoungCapital NEXT combineren jongeren leren met werken. Ze worden opgeleid in een vak waar veel vraag naar is, en passen hun kennis direct toe in de praktijk. Daarnaast werken ze met een coach aan hun soft skills, zodat ze met hun persoonlijkheid het verschil kunnen maken. YoungCapital NEXT heeft tot nu toe zo’n 1.400 trainees en studenten opgeleid en geholpen aan een baan.

Heb je een vraag of interesse in een AFAS Succesbeheerder in opleiding? Stuur een e-mail naar Rik Walrave (accountmanager YoungCapital NEXT) via r.walrave@next.youngcapital.nl of bel direct op 06 - 835 857 02.

Maak een afspraak

Aanmelden webinar

Wil je graag meer informatie over wat een AFAS Succesbeheerder voor jouw bedrijf kan betekenen? Meld je aan voor het replay webinar van donderdag 6 augustus 2020. 

 

Download de brochure

Download de brochure

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een AFAS Succesbeheerder in opleiding? Download dan de brochure van AFAS & YoungCapital NEXT.