"Sneller, makkelijker en 
 kostenbesparend" 


Hodes

Controller Carlien Smit van Hodes Huisvesting was nauw betrokken bij de implementatie van de ERP-oplossing van AFAS. In de zoektocht naar een nieuw automatiseringssysteem was voor Hodes de voorwaarde dat de projectadministratie flexibel kon worden ingericht. Met real-time beschikking over voortgangsinformatie en prognoses. Zo kwam Hodes terecht bij AFAS.
Smit: “In de bouwsector zijn we een van de eersten die deze software implementeren. Als ik het zo becijfer, kunnen we alleen al op de administratie op jaarbasis een halve fte besparen.”

Grip op het proces


Dit staat niet meer in relatie tot vroeger, vertelt Smit. “Het werkt allemaal veel sneller zoals de prognoses voor de projecten en de urenbewaking. Voorheen werden de uren eens in de vier weken ingevoerd en verloond. We gaan er naartoe dat mensen dit dagelijks zelf in kunnen voeren. Als het is ingevoerd heb je met één druk op de knop een compleet, real-time overzicht. Vooral in de bouw zijn de uren altijd wel een dingetje. In plaats van periodiek achteraf de stand van zaken te rapporteren, kunnen we nu goed bijsturen en hebben we grip op het proces.”

De voordelen zijn vooralsnog enorm. Smit: “Naast de directe voordelen van digitalisering zoals een besparing op administratief personeel en papier, levert het ons ook een grote winst in de bedrijfsvoering op. Je hebt weliswaar de kosten voor het inschakelen van consultants. Maar je investeert niet in het systeem zelf en je betaalt voor het pakket slechts op basis van gebruik.” Met het nieuwe systeem ziet Smit de toekomst met vertrouwen tegemoet. “We hebben nu 24-7 inzicht in de processen. En dat is een groot verschil met iedere maand de geschiedenis schrijven."

Lees het hele artikel!

Download de PDF

Lees het hele artikel

Benieuwd naar het complete verhaal van
Hodes? Download dan het PDF-document.

Download de brochure

Download de brochure

Hodes maakt gebruikt van bouwsoftware. 
Wil je meer weten over de software? Download dan
de brochure.


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800