"Tienduizend uitgeprinte facturen 
 zijn verleden tijd" 


VAB Afbouwgroep 


De VAB Afbouwgroep uit Volendam stapte onlangs over op de totaaloplossing van AFAS Software. Dat betekent allereerst per jaar tienduizend minder uitgeprinte facturen. Ook krijgt het bedrijf waardevolle inzichten in de eigen processen. “En dat maakt dat we de efficiencyslag kunnen maken die tegenwoordig cruciaal is in de bouwwereld" zegt Cindy Kes, procesmanager bij VAB Afbouwgroep.

Trainen van medewerkers

Na een korte zoektocht kwamen procesmanagers Cindy Kes en Johan Beemsterboer uit bij automatisering van AFAS. “Wat me aansprak is dat AFAS je opleidt om zelf aanpassingen te doen in het systeem. Bij andere aanbieders blijf je vaak afhankelijk van dure consultants. En verder levert AFAS een kant-en-klaar systeem, dat toch flexibel genoeg is om maatwerkoplossingen te leveren”, zegt Kes. Wat verder ook beviel was dat VAB door de nieuwe software niet direct gedwongen werd om de eigen processen op de schop te gooien. Daar verandert zeker wel behoorlijk wat aan, maar “het kan geleidelijk”, zegt Beemsterboer.

In de oude situatie werden facturen uitgeprint, voorzien van een stempel voor akkoord en vervolgens ingeboekt. “En dat met tienduizend facturen per jaar. Dat hoeft dus niet meer. Facturen worden nu gemaild en direct ingelezen in AFAS”, zegt Kes. Het werk is verschoven van de achterkant naar de voorkant. 

Lees het hele artikel!

Download de PDF

Lees het hele artikel

Benieuwd naar het complete verhaal van
VAB Afbouwgroep? Download dan het PDF-document.

Download de brochure

Download de brochure

VAB Afbouwgroep maakt gebruikt van ERP-software. 
Wil je meer weten over de software? Download dan
de brochure.


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800