HRM en CRM: de beste mix voor meer werkplezier

 

CRM draait om klanten, HRM om medewerkers. En dus hebben ze alles met elkaar te maken. Want uiteindelijk geldt: blije medewerkers zorgen voor blije klanten. Met een goede combinatie van CRM en HRM kun je het werkgemak én -plezier van je medewerkers flink vergroten.

CRM in AFAS Software, hoe zit dat?

CRM is het fundament voor bijna alle processen in je organisatie. Alle contactmomenten met relaties leg je eenvoudig vast: digitaal én zoveel mogelijk automatisch.

Het leven van je HR-afdeling wordt een stuk eenvoudiger door het gebruik van onze CRM in onze ERP-software. Een werkgever is een organisatie, een medewerker is een persoon, dus leg je dit vast in CRM. Zo staan gegevens nooit dubbel in een los HR-systeem en zijn ze altijd actueel doordat medewerkers hun eigen gegevens kunnen bijhouden. En komt er een sollicitant in dienst? Dan start je het indiensttreding-proces met alle gegevens die je al hebt. Scheelt de HR-afdeling veel invoerwerk en vermindert dus de kans op fouten.

Makkelijker werken vanuit één centrale plek

CRM is de basis voor goede dienstverlening. Medewerkers hebben één centrale plek waar ze alles kunnen vinden. Gaat een collega bij een klant langs? Dan kan hij desnoods op de parkeerplaats nog het dossier van die klant inzien. Zo weet hij wanneer er voor het laatst een contactmoment is geweest met de organisatie en waarover, of er nog openstaande facturen zijn, en welke offertes er lopen. Zo vinden leidinggevenden alle informatie over hun medewerkers in één systeem. Van de workload tot de verkoopcijfers, en van de verlofaanvragen tot het aantal dienstjaren.

Werk je nu al met AFAS voor de HRM & Payroll?

Waarschijnlijk maak je dan al gebruik van de AFAS Pocket app en AFAS InSite. Medewerkers zijn dus al gewend aan het systeem. Hoe fijn is het als in het zelfde systeem straks ook CRM beschikbaar is?

Eenvoudiger administreren door eenmalige vastlegging

Als je met de HRM-software van AFAS werkt, weet je hoe handig het is om gegevens maar één keer in te voeren. Je werkt immers met één dossier per persoon, van de sollicitatie tot de indiensttreding en uiteindelijk de uitdienstmelding. Net zo eenvoudig kan het voor medewerkers zijn als het om klanten gaat. Één keer een prospect aanmaken, en alle gegevens zijn altijd beschikbaar voor contracten en facturen. Dat betekent minder administratie en directe vastlegging bij de bron voor iedereen. En daardoor: minder kans op fouten.

Makkelijker ontwikkelen met talentmanagement en CRM

Talentmanagement is al jaren een belangrijk onderwerp op de HR-agenda. Logisch ook, want voor veel organisaties zijn medewerkers hun belangrijkste kapitaal. Het is dus essentieel dat zij zich continu ontwikkelen. Bijvoorbeeld via opleidingen. Cursusmanagement in CRM helpt hierbij. Bij AFAS hebben we bijvoorbeeld een Academy voor het onboarden van nieuwe medewerkers. Daar horen verschillende cursussen bij. Dankzij de combinatie van HRM en CRM, kunnen medewerkers zich daar gewoon zelf voor inschrijven, en hebben HRM en leidinggevenden altijd de statussen en scores bij de hand. In ons CRM vind je zelfs complete cursustrajecten: setjes cursussen die standaard klaarstaan voor alle medewerkers in bepaalde functies.

Tip!

Kijk vooral eens bij een ander

Wil je weten wat de combinatie HRM en CRM voor jouw organisatie op kan leveren? Maak dan vooral een afspraak, we beantwoorden graag je vragen. Ben je ook benieuwd naar de ervaringen van anderen? Kijk dan gerust eens binnen bij andere organisaties. We hebben speciaal daarvoor het inspiratienetwerk opgezet (Nog geen klant? Vraag naar een referentiebezoek door een afspraak te maken). Daar zit ongetwijfeld een organisatie bij die vergelijkbaar is met jouw organisatie. En ja, in het Inspiratienetwerk vind je vooral fans van onze software. Maar niemand is zo kritisch als een echte fan.

Lees ook

HRM en Financieel in één oplossing

Loonmutaties? Worden direct verwerkt in de boekhouding. Declaraties? Gecontroleerd in de lijn. Werkkostenregeling? Geen omkijken meer naar. Pensioenen, betaalbestanden, belastingen? Automatisch geregeld. Welke voordelen biedt het wanneer de boekhouding en HR-administratie in hetzelfde pakket verwerkt worden?

 

Lees ook

HRM en Projecten in één oplossing

Werk je in een projectorganisatie? Dan wil je een goed overzicht hebben van je medewerkers, hun inzetbaarheid, maar ook bijvoorbeeld over het verzuim en overwerk. Deze hebben direct invloed op je projecten, maar ook op je HR- en salarisadministratie. Welke voordelen biedt het om je HR- & projectadministratie in hetzelfde pakket te verwerken?

 

Breng CRM & HRM samen in AFAS Software

Om relaties zo goed mogelijk van dienst te zijn, moet je hun data duidelijk en centraal vastleggen. Zo heb je een compleet en actueel beeld van je relaties en wat er bij hen leeft. En dat is precies de kern van ons CRM-systeem. Alle informatie over je relaties staat in één geïntegreerd systeem. Denk hierbij aan gegevens van (potentiële) klanten, leveranciersgegevens, correspondentie, campagnes, offertes, maar ook financiële gegevens.