HRM en Projecten: focus waar je wilt

 

Projectadministratie is nog nooit zo duidelijk geweest als met de project-software van AFAS. De hele administratie staat per project in één centraal systeem. Ideaal voor projectmedewerkers, projectmanagers en klanten. En een logisch haakje met HR.

Projecten in AFAS Software, hoe zit dat?

Verschillende teams werken aan verschillende projecten. Voorheen was het ingewikkeld om overzicht te houden over alle lopende projecten. Wat staat waar? Hoe ver is ieder project? Moet er ergens worden bijgestuurd?

Met de projectadministratie-software van AFAS staat alle data overzichtelijk bij elkaar. Niet alleen dat: je doet je boekhouding ook in hetzelfde softwarepakket zit. De projectadministratie-software van AFAS maakt namelijk deel uit van ons ERP-systeem. Door de integratie met andere bedrijfsprocessen maak je projecten inzichtelijker dan ooit. En door automatisering vervalt een groot deel van het administratieve werk dat je nu gewend bent te doen.

Bijna alles kan een project zijn

Als iets een begin, een eind en een budget heeft, is het wat onze software betreft een project. Dat kan dus van alles zijn. Een klus bij een klant natuurlijk, of een deel van de klus. Maar ook het opkrikken van het kennisniveau van een medewerker of een afdeling. Of zelfs gewoon de subsidieverantwoording voor een leerling of medewerker met een rugzakje. Toch vaak zaken die bovenmatig veel tijd kosten in de administratie.

Werk je nu al met AFAS voor de HRM & Payroll?

Waarschijnlijk maak je dan al gebruik van de AFAS Pocket app en AFAS InSite. Medewerkers zijn dus al gewend aan het systeem. Hoe fijn is het als in het zelfde systeem straks ook projecten beschikbaar zijn?

Inzicht en focus

Het voordeel van zaken aanvliegen als een project? Dat is inzicht. In budgetten, activiteiten en realisatie, specifiek voor wat jij hebt afgebakend als project. En met onze projectsoftware is elk project voor alle betrokkenen inzichtelijk via het intranet en de portal. Zo heeft iedereen dezelfde projectgegevens en -documenten bij elkaar in één dossier. Van de uren tot de kosten en de correspondentie. En alles is altijd up-to-date, doordat de data uit één centrale database komt.

HRM, leidinggevenden én medewerkers

Met Projecten haal je meer uit je HRM-software. Al is het maar omdat het je een beter inzicht geeft in wat medewerkers nou echt doen. Zo zie je bijvoorbeeld hoeveel er overgewerkt wordt en wat dat mogelijk zegt over werkdruk of dreigend verzuim. En zo kun je een benchmark doen naar tijdsbesteding in verschillende teams. Dat helpt je vroegtijdig te signaleren én verbeteringen door te voeren.

Leidinggevenden zijn daar ook enorm mee geholpen. We leveren dashboards mee, waarmee ze ieder project maximaal kunnen doorgronden. Niet alleen op projectniveau, óók op medewerker- of teamniveau.

Tip!

Kijk vooral eens bij een ander

Wil je weten wat de combinatie HRM en Projecten voor jouw organisatie op kan leveren? Maak dan vooral een afspraak, we beantwoorden graag je vragen. Ben je ook benieuwd naar de ervaringen van anderen? Kijk dan gerust eens binnen bij andere organisaties. We hebben speciaal daarvoor het inspiratienetwerk opgezet (Nog geen klant? Vraag naar een referentiebezoek door een afspraak te maken). Daar zit ongetwijfeld een organisatie bij die vergelijkbaar is met jouw organisatie. En ja, in het Inspiratienetwerk vind je vooral fans van onze software. Maar niemand is zo kritisch als een echte fan.

Lees ook

HRM en Financieel in één oplossing

Loonmutaties? Worden direct verwerkt in de boekhouding. Declaraties? Gecontroleerd in de lijn. Werkkostenregeling? Geen omkijken meer naar. Pensioenen, betaalbestanden, belastingen? Automatisch geregeld. Welke voordelen biedt het wanneer de boekhouding en HR-administratie in hetzelfde pakket verwerkt worden?

 

Lees ook

HRM en CRM in één oplossing

CRM draait om klanten, HRM om medewerkers. En dus hebben ze alles met elkaar te maken. Want uiteindelijk geldt: blije medewerkers zorgen voor blije klanten. Met een goede combinatie van CRM en HRM kun je het werkgemak én -plezier van je medewerkers flink vergroten. Lees meer over de combinatie in onze blog.

 

Breng Projecten & HRM samen in AFAS Software

Medewerkers en projecten. Het een kan niet zonder het ander. Waarom dan wel losse softwarepakketten ervoor gebruiken? Met AFAS Software breng je ze samen.