Projecten software

De projectadministratie is een fluitje van een cent dankzij de projecten software van AFAS.


Projectmanagement, vereenvoudigd

Projectmanagement, vereenvoudigd

Een goede projectadministratie is cruciaal voor bijna iedere organisatie. Het is daarom belangrijk dat software je helpt jouw projectmanagement op orde te hebben. Van de planning tot projectdossiers en van de urenregistratie tot facturatie.

Met de projecten software van AFAS borg je de projectadministratie in één geïntegreerd systeem. Zo beschikken projectmedewerkers over actuele projectgegevens en projectmanagers over alle benodigde inzichten. Zowel in de vorm van dashboards als de projectvoortgang. Daarmee houd je zowel de planning als het budget onder controle en komen jij en jouw klanten niet achteraf voor verrassingen te staan.

Weten wat onze projecten software voor jouw organisatie kan betekenen?Eén softwareoplossing voor jouw organisatie

Met het automatisch beheren en factureren van projecten


Eén softwareoplossing voor jouw organisatie

Met het automatisch beheren en factureren van projecten

Projecten
en CRM


Alle lopende projecten, intern of met klanten, zijn eenvoudig inzichtelijk in één overzicht. Hierdoor heb je altijd een compleet beeld van de lopende activiteiten. Het dossier en overige projectinformatie is centraal beschikbaar.

Enkele voordelen:

 • Begin- en geplande einddata inzichtelijk
 • Gegevens zijn altijd actueel en inzichtelijk
 • Projectgegevens en documenten in het dossier
 • Projectdetails centraal vast te leggen


Projecten
en Financieel


Het factureren van de projecten is snel geregeld. Ook de financiële mutaties worden direct gejournaliseerd, zodat ook de boekhouding altijd bij is. Je beschikt daarnaast over voldoende flexibiliteit in tarieven en de facturatie.

Enkele voordelen:

 • Omzet wordt in de juiste periode geboekt
 • Termijnfacturatie en conceptfacturen mogelijk
 • Opgebouwd uit urenverantwoording en inkopen
 • Omzet transitorisch te boekenProjecten
via de Portal


Projecten zijn zowel voor medewerkers als de klant inzichtelijk via het intranet en de portal. Zo zijn alle partijen op ieder moment op de hoogte welke projecten lopen en de voortgang van deze projecten.

Enkele voordelen:

 • Correspondentie over het project via de portal
 • Projectactiviteiten en voortgang online in te zien
 • Projectfacturen opgeslagen in het digitale dossier 
 • Urenverantwoording door medewerkers & externen


Projecten
en 
Abonnementen


Heb je langlopende projecten aangemaakt of vaste prijzen afgesproken? Dan kan je een abonnement koppelen aan het project. Zo kun je bijvoorbeeld vaste prijzen of voorschotten periodiek factureren en verlaag je de projectadministratie.

Enkele voordelen:

 • Onafhankelijk van projecten te incasseren
 • Reeds gefactureerde bedragen inzichtelijk
 • Abonnement als voorschot factureren
 • Factuurcycli eenvoudig in te richten


Urenregistratie via de app of het web


Via de AFAS Pocket app kan iedereen zijn urenregistratie makkelijk bijhouden. Of je dit nu onderweg via de AFAS Pocket app wil doen of via het web, je boekt de gemaakte uren direct op het juiste project en werksoort.

Daarnaast heb je met de AFAS Pocket app altijd en overal toegang tot je CRM-gegevens, verlof, verzuim, uren boeken én je openstaande taken. Ook het dossier van jouw klanten, prospects en leveranciers is snel inzichtelijk. Zo gaat AFAS verder dan enkel software voor projecten.

PS: Wist je dat maandelijks 400.000 Nederlanders met de AFAS Pocket werken?

AFAS Pocket app: urenboeken app verlaagt projectadministratie


Ontdek de mogelijkheden van AFAS


Meer dan uurtje-factuurtje

Het komt regelmatig voor dat ingekochte producten of diensten moeten worden doorbelast op de projectadministratie. Via de financiële administratie worden inkopen eenvoudig op het project geboekt en kunnen deze, inclusief bijvoorbeeld een toeslag, worden doorbelast.

Spreek je een vaste prijs af met de klant? Of factureer je maandelijks een voorschot? Dan wordt hier tijdens de projectfacturatie rekening mee gehouden. Zo ben je minder tijd kwijt aan de projectadministratie, maar houd je toch grip op gefactureerde bedragen versus de gemaakte uren.

Automatische signalering

Ook proactief geattendeerd worden over aflopende abonnementen? Je maakt eenvoudig signalen aan voor bijvoorbeeld de relatiebeheerder of de afdeling controlling. Zo ben je niet alleen altijd intern op de hoogte over de verandering van de omzet maar kun je ook proactief jouw klant benaderen over de nieuwe mogelijkheden.

Lees er meer over in de brochure


“We werkten hiervoor met een ander ERP-pakket, maar dat sloot niet precies aan op onze wensen. In de bouw is een goede projectadministratie cruciaal. Vandaar dat we zochten naar een pakket dat ook in die behoefte kan voorzien.”

- Bouwbedrijf Boogert

Projecten en HRM & Payroll


Ze horen samen én zitten dan ook samen in hetzelfde softwarepakket: HRM & Payroll. De software van AFAS is volledig geïntegreerd met HRM. De salarisverwerking wordt een logisch gevolg van de HR-administratie. En laat juist die administratie nu grotendeels door medewerkers zelf gedaan worden met Employee Self Service en Manager Self Service. Jij hebt er geen omkijken meer naar, maar behoudt wel grip door geautomatiseerde meldingen op eventuele uitzonderingen die zich voordoen.

Lees meer over HRM & Payroll in de software van AFASKoppelmogelijkheden met BIM en DMS

AFAS heeft verschillende integratie mogelijkheden met BIM (Building Information Modelling) en DMS (Document Management Systemen).

Op de partnersite van AFAS vind je alle koppelpartners. 

Drie methoden voor Onderhanden Werk

AFAS kent drie standaard methodes voor Onderhanden Werk.

 • Resultaat o.b.v. gereed project (CC)
 • Resultaat o.b.v. nacalculatie (NTF)
 • Resultaat o.b.v. voortgang (POC)


Inzicht met dashboards

Krijg inzicht in je projectadministratie

Met meerdere standaard meegeleverde dashboards biedt AFAS jou alle inzichten die je nodig hebt voor een goede projectadministratie. Geboekte uren, projectdetails, geboekte uren per medewerker, verschillen tussen voorcalculatie en nacalculatie en ga zo maar door. Direct beschikbaar via de ingebouwde Business Intelligence. Business Intelligence is een standaardonderdeel van onze software. Geen meerkosten dus!

Een greep uit de standaard beschikbare dashboards voor de projectadministratie

 • Projectresultaat
 • Geboekte uren
 • Uren per medewerker
 • Verschillen
 • Projectdetails
 • Uitloop
 • Verdeling van teams
 • Verloop van projecten


Projectadministratie met de projecten software van AFAS mobiel

Ontdek de mogelijkheden van de projectadministratie in AFAS

Ontdek de mogelijkheden van de projectadministratie software van AFAS


De software in de praktijk zien?

We komen graag met je in contact!
Of bel ons op: 033 - 43 43 883

Maak een afspraak
Software van eigen bodem