Projecten 

 Grip op je project van budget tot realisatie 


Budget - voorcalculatie

Budget


De voorcalculatie is de basis van een project. Een calculatie kan het begin zijn van een offerte, een interne begroting, een projectplanning of inzicht geven in inkopen die nodig zijn voor een project. 

Realiseer je projecten met de projecten software

Realisatie


Alle vormen van realisatie kun je vastleggen. Het uitgangspunt van onze software is dat de realisatie ontstaat bij de medewerkers. Dit zorgt ervoor dat het proces verschuift van administreren naar controleren en regisseren.

Eenvoudig factureren vanuit de projecten software

Facturatie


Het factureren van uren, materialen en inkopen kun je bijhouden op basis van regie of op vaste aanneemsom. Het uitgangspunt is 'administratie met het licht uit'. De factuur is meteen verwerkt in AFAS Financieel. 

Meer weten over onze Projecten software?


Projectadministratie

Controle over jouw projectadministratie


Iedereen die met projecten werkt, weet hoe belangrijk een goede projectadministratie is. Met Projecten borg je alle projectinformatie in één geïntegreerd systeem zoals projectgegevens, documentatie, correspondentie, planning, capaciteit, urenregistratie en offertes.

Projectmedewerkers beschikken online over actuele projectgegevens en een complete rapportage. Met deze informatie houd je de planning en het budget onder controle. Zo komen jij en je klant achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

De belangrijkste onderdelen

Facturering

Accorderen en factureren

Accorderen van uren kun je op verschillende manieren gebruiken. De gebruiker bepaalt zelf de logische stappen in het proces. Het doel van de Projecten software is een sluitende urenadmini-stratie en een correcte factuur naar de opdrachtgever.

Inkoop van materialen

Inkoop

Als je inkopen boekt op je project, dan wordt automatisch het financiële inzicht bijgewerkt. Of het nu artikelen zijn of bijvoorbeeld externe krachten die worden ingezet bij je project. 

Prijzen

Prijzen & tarieven

Ook prijslijsten, kortingsgroepen en actieprijzen leg je eenmalig vast. Als je vervolgens een factuur voor de opdrachtgever maakt, worden de prijzen volgens de vastgestelde voorwaarden berekend. Zo weet je zeker dat de goede prijzen op de factuur komen. 

Managementrapportage

Managementrapportage

Met managementrapportages kun je jouw organisatie of medewerkers aansturen op directe en indirecte uren, vaak de grootste factor voor een winstgevende projectbijdrage of marge. Ook kun je overzichten maken van de projectresultaten door de geboekte kosten en opbrengsten per project naast elkaar te zetten.

Ervaringen uit de praktijk lezen?

Voorcalculatie

Van voorcalculatie naar inkoop


Vanuit de voorcalculatie kun je het inkoopproces aansturen. Van simpele inkopen tot volledige goederenontvangst of voorraadregistratie.

Je hebt altijd inzicht in de staat van een bestelling, zowel financieel als operationeel. De factuur die tegenover de bestelling staat drukt op jouw financiële resultaat. Je kunt meteen zien hoe het met levering en bestelling staat. Zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan. 


Lees hoe de voorcalculatie het inkoopproces aanstuurt

Urenregistratie

De bron voor een succesvol project


Registratie van facturabele of niet facturabele uren gebruik je als basis voor de nacalculatie. Medewerkers registreren simpel en snel hun uren via de app. Het accorderen van uren en de urenfacturatie is compleet geautomatiseerd.

Je kunt ervoor kiezen om de uren per medewerker vast te leggen, maar ook per organisatorische eenheid of per functie. Hierdoor kun je ook gebruikmaken van urenregistratie als je niet projectmatig werkt, maar wel uren wilt registreren.

Lees meer over urenregistratie in Projecten

Projectgroepen en teams

Project Self-Service voor zowel intern als extern


Projectteams zijn vandaag de dag meer en meer zelf-organiserend. 
Met Project Self-Service koppel je projectteams aan één of meer projecten. Jij bepaalt per teamrol welke projectinformatie via het intranet en klantportal voor teamleden toegankelijk zijn.

Project Self-Service stelt teamleden in staat om, onafhankelijk van tijd, plaats en device, samen te werken aan hun projecten. Interne medewerkers en externe betrokkenen krijgen zo onafhankelijk inzicht in de status, voortgang en documentatie van projecten.


Workflows & signalen

Door slimme toepassing van workflows en signalen helpt onze software je om tijd te besparen. Zo heb je meer tijd voor wat echt belangrijk is. Bijvoorbeeld een geautomatiseerd signaal naar een collega die uren heeft geboekt die niet conform rooster zijn of zelfs zijn uren niet heeft geboekt.

Profit Business Intelligence

Business Intelligence

Bijna alle organisaties die projectgestuurd werken hebben dezelfde behoeften als het gaat om inzicht. Wij bieden standaard meer dan 30 visuele inzichten door middel van Profit BI. Denk  aan 'budget versus realisatie', declarabiliteit en projectvoortgang.

Je eigen portal

Je eigen portal

Informatie delen is van deze tijd. Ook als het gaat om het bieden van inzicht aan opdrachtgevers of aan externe teamleden. Wij bieden de mogelijkheid om samen te werken aan een project via de AFAS OutSite portal, geheel in eigen huisstijl.

Meer weten over de geïntegreerde projectmanagement software?


Gert-Jan van Melis, commercieel directeur Uticon

"Een betere sturing van projecten leidt tot excellente performance. Het is een absolute prioriteit om onze projectleiders te voorzien van de tools om hun projecten optimaal te beheren.
- Gert-Jan van Melis, commercieel directeur Uticon

Lees hoe Uticon werkt met de software van AFAS


Jouw voordelen met de Projecten software van AFAS:

  • Automatisch factureren
  • Digitaal projectdossier
  • Inzicht via dashboards
  • Uren boeken via de AFAS Pocket App

Meer weten over onze projecten software?

Bel ons voor een afspraak!


Advies op maat nodig? Bel: 033-4343883