De projectadministratie wordt duidelijker dan ooit

Projectadministratie is nog nooit zo duidelijk geweest als met de projecten software van AFAS. Een goede projectadministratie is cruciaal voor jouw organisatie.

Met goede software krijg je jouw projectmanagement efficiënt op orde. Behalve de projectdossiers heb je urenregistratie en facturatie overzichtelijk op één plek. En dankzij de AFAS Pocket app boekt iedereen altijd en overal mobiel zijn uren.

 

 

 

Automatisering van projectadministratie

Automatisering van de projectadministratie

Het digitaliseren en automatiseren van je bedrijfsprocessen verhoogt je efficiëntie enorm. Hetzelfde geldt voor de project-administratie.

Verschillende teams werken aan verschillende projecten. Voorheen was het ingewikkeld om overzicht te houden over alle lopende projecten. Wat staat waar? Hoe ver is ieder project? Moet er ergens worden bijgestuurd?

Met de projectadministratie-software van AFAS staat alle data overzichtelijk bij elkaar. Niet alleen dat: je doet je boekhouding ook in hetzelfde softwarepakket zit. De projectadministratie-software van AFAS maakt namelijk deel uit van ons ERP-systeem. Door de integratie met andere bedrijfsprocessen maak je projecten inzichtelijker dan ooit. En door automatisering vervalt een groot deel van het administratieve werk dat je nu gewend bent te doen.

De voordelen van de projectadministratie met AFAS

 •  Geïntegreerd met de boekhouding
 •  Inzicht met out-of-the-box dashboards
 •  Onderdeel van het AFAS ERP-systeem
 •  Urenregistratie ook mobiel via AFAS Pocket app

Jouw organisatie beter laten
ondernemen, dat is onze missie

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

 

 
 

Weten wat onze projecten software voor jouw organisatie kan betekenen?

 

 

Urenregistratie via de app of het web


De AFAS Pocket app is ideaal om makkelijk je urenregistratie bij te houden. Dat kun je via het web doen, maar ben je onderweg, dan pak je snel de AFAS Pocket app erbij. Boek je gemaakte uren direct op het juiste project en de relevante werksoort.

Behalve voor urenregistratie is de AFAS Pocket app er om je openstaande taken te bekijken, de projectvoortgang te volgen of het projectdossier bij te werken. Daarnaast heb je altijd en overal toegang tot je CRM-gegevens, verlof en verzuim. Ook de dossiers van jouw klanten, prospects en leveranciers heb je via de AFAS Pocket app altijd in de buurt. Want AFAS gaat veel verder dan alleen software voor projecten.

PS: Wist je dat al 400.000 Nederlanders maandelijks met de AFAS Pocket werken?

Verhoog je efficiëntie met goede projectadministratie

Met de projectmanagement-software van AFAS staat je gehele projectadministratie per project in één centraal systeem. Ideaal voor projectmedewerkers, projectmanagers en klanten.

 
 

Door alle informatie centraal op te slaan, kun je alles wat je nodig hebt, altijd makkelijk vinden. Daarnaast weet je zeker dat alle data altijd up-to-date is. Deze gegevens worden gevoed door alle bedrijfsprocessen in je organisatie. Dat is hét voordeel van het werken met één ERP-systeem.

Projecten en CRM

Alle lopende projecten staan duidelijk in één overzicht. Of het nu gaat om interne projecten of projecten met klanten. Hierdoor heb je altijd een compleet beeld van alle lopende activiteiten. Zaken als dossiers en projectinformatie staan ook in de centrale database.

Enkele voordelen:

 • Inzicht in begin- en einddata
 • Alle gegevens zijn altijd up-to-date
 • Projectdetails centraal vastleggen
 • Projectgegevens en documenten bij elkaar in het dossier

Projecten via de Portal

Iedereen wil weten welke projecten er lopen, wat de voortgang van projecten is, wanneer een project is afgelopen enzovoorts. Met de projectsoftware van AFAS zijn alle projecten voor alle betrokkenen inzichtelijk via het intranet en de portal. Zowel medewerkers als klanten hebben op deze manier helder inzicht.

Enkele voordelen:

 • Correspondentie centraal via de portal
 • Inzage in projectactiviteiten en -voortgang
 • Projectfacturen opgeslagen in het digitale dossier
 • Urenverantwoording door medewerkers en externen

Projecten en Financieel

Met onze projectmanagement-software is het factureren van projecten snel geregeld. De boekhouding is altijd actueel, mede doordat financiële mutaties automatisch worden gejournaliseerd. Daarnaast ben je flexibel in werksoorten, urensoorten en kosten die je wilt factureren.

Enkele voordelen:

 • Omzet wordt in de juiste periode geboekt
 • Termijnfacturatie en conceptfacturen mogelijk
 • Opgebouwd uit urenverantwoording en inkopen
 • Omzet transitorisch te boeken

Projecten en Abonnementen

Heb je langlopende projecten aangemaakt of vaste prijzen afgesproken? Dan kun je een abonnement koppelen aan het project. Zo kun je bijvoorbeeld vaste prijzen of voorschotten periodiek factureren. En dat leidt weer tot minder projectadministratie. Repeterende administratie leent zich namelijk uitstekend om geautomatiseerd te worden.

Enkele voordelen:

 • Onafhankelijk van projecten incasseren
 • Eerder gefactureerde bedragen inzichtelijk
 • Abonnement als voorschot factureren
 • Eenvoudig factuurcycli inrichten

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Inzicht met dashboards

Krijg inzicht in je projectadministratie

Goed inzicht onmisbaar is voor iedere organisatie. Daarom leveren wij out-of-the-box dashboards mee met onze online tool voor projectmanagement. Die geven je inzicht in allerlei soorten projectdetails waarmee je ieder project maximaal kunt doorgronden.

Onze dashboards zijn direct beschikbaar via de ingebouwde Business Intelligence – en dit is een standaard onderdeel van onze software. Niet meer kosten, wel meer inzicht!

Een greep uit de vele beschikbare dashboards voor je projectadministratie:

 •  Crediteuren
 •  Debiteuren
 •  Geboekte uren
 •  Projectresultaat
 •  Uren per medewerker
 •  Uitloop
 •  Verdeling van teams
 •  Verloop van projecten
 •  Winst- en verlies

Meer dan uurtje-factuurtje

Met onze projecten-software boek je ingekochte producten of diensten eenvoudig op projecten. Je hebt de mogelijkheid om dit vervolgens door te belasten, inclusief een toeslag. Spreek je een vaste prijs af met de klant? Of factureer je maandelijks een voorschot? Dan kun je hier tijdens de projectfacturatie rekening mee houden. Onze software is net zo flexibel als je bedrijf. Zo ben je minder tijd kwijt aan de projectadministratie.

Automatische signalering

Wil je een melding krijgen als een abonnement afloopt? Dat kan. Je maakt eenvoudig signalen aan voor bijvoorbeeld de relatiebeheerder of de afdeling controlling. Zo ben je altijd intern op de hoogte van veranderingen. Daarnaast kun je zo proactief jouw klant benaderen over nieuwe mogelijkheden. Standaard worden al tientallen signalen meegeleverd in de software.

“We werkten hiervoor met een ander ERP-pakket, maar dat sloot niet precies aan op onze wensen. In de bouw is een goede projectadministratie cruciaal. Vandaar dat we zochten naar een pakket dat ook in die behoefte kan voorzien.”

- Bouwbedrijf Boogert

 

 

Jouw organisatie beter laten
ondernemen, dat is onze missie

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

 

 
 

Weten wat onze projecten software voor jouw organisatie kan betekenen?

 

 

Projecten en HRM & Payroll


Met AFAS Software is de projectadministratie compleet geïntegreerd met andere bedrijfsprocessen. Dus ook met HRM & Payroll. Zo volgt de salarisverwerking automatisch uit de HR-administratie. Die vervolgens weer grotendeels door medewerkers zelf wordt gedaan met Employee Self Service en Manager Self Service. Dit scheelt zeeën van tijd voor de HR-afdeling.

Lees meer over HRM & Payroll in de software van AFAS

Koppelmogelijkheden met BIM en DMS

AFAS heeft verschillende integratiemogelijkheden met BIM (Building Information Modelling) en DMS (Document Management Systemen).

Op de partnersite van AFAS vind je alle koppelpartners. 

Drie methoden voor Onderhanden Werk

AFAS kent drie standaardmethoden voor Onderhanden Werk.

 • Resultaat o.b.v. gereed project (CC)
 • Resultaat o.b.v. nacalculatie (NTF)
 • Resultaat o.b.v. voortgang (POC)

Wil jij ook slimmer werken?

Wij helpen je jouw projectadministratie te automatiseren.

 

Of bel ons direct op: 033 - 43 43 883