Projecten software 

 Grip op je project van budget tot betaling 


Budget - voorcalculatie

Budget


De voorcalculatie vormt de fundering van het project. De calculatie kan leiden tot een offerte, een interne begroting, projectplanning of inkopen die benodigd zijn op het project. De projectadministratie in één systeem.

Realiseer je projecten met de projecten software

Realisatie


Alle vormen van realisatie zijn vast te leggen. Het uitgangspunt is dat de realisatie ontstaat bij de bron. Dit zorgt ervoor dat het proces verschuift van administreren naar controleren en regisseren.

Eenvoudig factureren vanuit de projecten software

Facturatie


Factureren van uren, materialen en inkopen kan op basis van regie of op vaste aanneemsom. Het uitgangspunt is administratie met het licht uit. De factuur is meteen verwerkt in AFAS Financieel. 

Meer weten over onze Projecten software?


Projectadministratie

Controle over jouw projectadministratie


Elke organisatie die met projecten werkt weet hoe belangrijk het is om de projectadministratie goed te bewaken. Met Projecten borg je alle projectinformatie in één geïntegreerd systeem zoals projectgegevens, documentatie, correspondentie, planning, capaciteit, urenregistratie en offertes.

Projectmedewerkers beschikken online over actuele projectgegevens en een complete rapportage. Met deze informatie houd je de planning en het budget onder controle. Zo komen jij en je klant achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

De belangrijkste onderdelen

Facturering

Accorderen en factureren

Accorderen van uren kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je bepaalt zelf de logische stappen in het proces. Het uitgangspunt in de projecten software is een sluitende urenadministratie en correcte factuur naar de opdrachtgever.

Inkoop van materialen

Inkoop

Als je inkopen boekt op je project, dan wordt automatisch het financiële inzicht bijgewerkt. Inkopen kunnen zowel artikelen zijn als bijvoorbeeld externe krachten die worden ingezet voor je project.

Prijzen

Prijzen & tarieven

Ook prijslijsten, kortingsgroepen en actieprijzen leg je hier eenmalig vast. Als je vervolgens een factuur voor de opdrachtgever maakt, worden de prijzen volgens de vastgestelde voorwaarden berekend. Zo weet je zeker dat de goede prijzen worden doorberekend aan jouw opdrachtgever. 

Managementrapportage

Managementrapportage

Hiermee kun je jouw organisatie of medewerkers aansturen op directe en indirecte uren, vaak de grootste factor voor een winstgevende projectbijdrage of marge. Ook kun je overzichten maken van de projectresultaten door de geboekte kosten en opbrengsten per project naast elkaar te zetten.

De ervaringen uit de praktijk lezen?

Voorcalculatie

Van voorcalculatie naar inkoop


Vanuit de voorcalculatie is het mogelijk om het inkoopproces aan te sturen. Dit kan gaan om simpele inkopen, tot volledige goederenontvangst of voorraadregistratie en samenstellingen.

De bestelling is altijd inzichtelijk op het project, zowel financieel als operationeel. Ook de factuur die tegenover de bestelling staat drukt op jouw financiële resultaat en wordt geconfronteerd met de levering en bestelling. Zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan. 

Lees hoe de voorcalculatie het inkoopproces aanstuurt

Urenregistratie

De bron voor een succesvol project


Registratie van facturabele of niet facturabele uren gebruik je als basis voor de nacalculatie. Medewerkers registreren simpel en snel hun uren via de app. Het accorderen van uren en de urenfacturatie is compleet geautomatiseerd.

Je kunt ervoor kiezen om de uren per medewerker vast te leggen, maar ook per organisatorische eenheid of per functie. Hierdoor kun je ook gebruikmaken van urenregistratie als je niet projectmatig werkt, maar wel uren wilt registreren.

Lees meer over urenregistratie in projecten

Projectgroepen en teams

Project Self-Service voor zowel intern als extern


Projectteams zijn vandaag de dag meer en meer zelf-organiserend. Met AFAS Project Self-Service koppel je projectteams aan één of meer Projecten en bepaal jij per teamrol welke projectinformatie via het intranet en klantportal aan teamleden met deze rol wordt ontsloten.

Project Self-Service stelt teamleden in staat om, onafhankelijk van tijd, plaats en device, samen te werken aan hun projecten. Interne medewerkers en externe betrokkenen krijgen zo onafhankelijk inzicht in de status, voortgang en documentatie van projecten.


Workflows & signalen

Door slimme inzet van workflows en signalen helpt onze software je om tijd te besparen en te richten op wat echt belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan een geautomatiseerd signaal naar een collega die niet conform zijn rooster uren heeft geboekt.

Profit Business Intelligence

Business Intelligence

Nagenoeg iedere organisatie die projectgestuurd werkt heeft dezelfde behoeften als het gaat om inzicht. Wij bieden standaard meer dan 30 visuele inzichten door middel van Profit BI. Denk  aan budget versus realisatie, declarabiliteit en de projectvoortgang.

Je eigen portal

Je eigen portal

Informatie delen is van deze tijd. Ook als het gaat om het bieden van inzicht aan opdrachtgever of aan externe teamleden. Wij bieden de mogelijkheid om samen te werken aan een project via de AFAS OutSite portal, geheel in eigen huisstijl.

Meer weten over de geïntegreerde projectmanagement software?


Gert-Jan van Melis, commercieel directeur Uticon

"Een betere sturing van projecten leidt tot excellente performance. Het is een absolute prioriteit om onze projectleiders te voorzien van de tools om hun projecten optimaal te beheren.
- Gert-Jan van Melis, commercieel directeur Uticon

Lees hoe Uticon werkt met de software van AFAS


Jouw voordelen met de projecten software van AFAS:

  • Automatisch factureren
  • Digitaal projectdossier
  • Inzicht via dashboards
  • Uren boeken via de AFAS Pocket App

Meer weten over onze projecten software?

Bel ons voor een afspraak!


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800