HRM Software

Weer echt bezig zijn met medewerkers door automatisering van de volledige HR-cyclus.

Tijd en energie voor wat belangrijk is 


De rol van HR-manager verandert. De administratieve werkzaamheden als verlofregistratie, declaraties en ziekmeldingen maken plaats voor thema's als performance management en strategische personeelsplanning. Strategisch personeelsadvies is wat de organisatie van jou vraagt. Wel zo fijn als je geholpen wordt door HRM software om je daar volledig op te kunnen richten, toch? Met de HRM software van AFAS automatiseer je de administratieve werkzaamheden, betrek je medewerkers en managers bij het correct registreren van HR mutaties, en maak jij duurzame inzetbaarheid mogelijk dankzij de tientallen HR-dashboards die jou het inzicht geven dat jij elke dag nodig hebt.

Weten wat onze HRM software voor jouw organisatie kan betekenen?
Employee Self Service

Medewerkers betrekken bij HR-processen


Met de HRM software van AFAS kunnen jouw medewerkers hun HR-gegevens makkelijk raadplegen en wijzigen. Denk aan het aanvragen van vakantie of het indienen van een declaratie. Dit noemen wij Employee Self Service (ESS). ESS is, in tegenstelling tot de HR-afdeling, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, voor iedereen digitaal beschikbaar. Zowel via de computer als je telefoon.

Medewerkers kunnen HR-informatie raadplegen en muteren wanneer het hen uitkomt, zonder dat ze afhankelijk zijn van de HR-afdeling. Dat is wel zo handig!

Lees er meer over ESS in onze brochureManager Self Service

HR-taken voor het middenmanagement


De HRM software bestaat naast ESS ook uit Manager Self Service (MSS). Hiermee kun je het middenmanagement meer bij HR-taken betrekken. Denk aan het accorderen van declaraties, maar ook aan het beoordelen van medewerkers. Ze zijn beter geïnformeerd over de HR-zaken die spelen op hun afdeling en zo kunnen ze direct bijsturen waar dat nodig is.

Het automatiseren van HR-processen en de verantwoordelijkheid voor HR taken bij de juiste mensen neerleggen maakt dat er weer ruimte is voor visie, advies en beleid!

Lees er meer over MSS in onze brochure


Integratie met payroll


De payroll software van AFAS is volledig geïntegreerd met HRM. Zo wordt de salarisverwerking een logisch gevolg van de HR-administratie. En laat die administratie nou grotendeels door medewerkers zelf gedaan worden via ESS en MSS. Jij hebt er geen omkijken meer naar, maar houdt wel grip op het proces door geautomatiseerde meldingen op uitzonderingen die zich voordoen. 2,1 miljoen Nederlanders krijgen al hun loonstrook via de software van AFAS.

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

HR-zaken via de AFAS Pocket App

Met de AFAS Pocket app kunnen je medewerkers de belangrijkste HR-zaken gewoon regelen via hun telefoon. Ze hebben altijd actueel inzicht in de meest recente loonstroken en hun verlofsaldo. Daarnaast sturen ze via de app eenvoudig declaraties in, melden ze zich ziek en beter, boeken ze vakantiedagen en registreren ze gewerkte uren. 

De AFAS Pocket app is volledig geïntegreerd met de HRM software van AFAS. Doordat jouw medewerker zelf zijn of haar HR-zaken regelt, zijn mutaties sneller verwerkt en profiteer jij van een goede vastlegging.

Lees meer over de AFAS Pocket App

AFAS Pocket - De belangrijkste HR-zaken in je broekzak

"Medewerkers hebben inzicht in al hun gegevens"

- Hein de Jong, Manager HR Dienstverlening

Bekijk de video van Achmea

Talentmanagement 


Als organisatie heb je behoefte aan inzicht in je medewerkersbestand en de daarbij behorende competenties. Daarmee maak je het beleid voor de toekomst om talent te binden, boeien en behouden. Onze software stelt jou in staat om talentmanagement echt in de praktijk te brengen. De uitgebreide dashboards en analysemogelijkheden in de HRM software zorgen ervoor dat je altijd actueel inzicht hebt.

Lees meer over talentmanagement in de brochure

HR Analytics


Weet je precies hoe jouw organisatie ervoor staat? Hoe actueel is jouw vlootschouw? Met onze dynamische HRM-  en Payroll-dashboards, gebaseerd op de nieuwste Business Intelligence software, geven je alle informatie die je nodig hebt om jouw HR-beleid naar een volgend strategisch niveau te brengen. Of het nu gaat om competentiemanagement, performance management of interne mobiliteit.

Lees meer over HR Analytics in de brochure

Managementinformatie op maat

HR Analytics met dashboards in de HRM software van AFAS

Met de BI dashboards krijg jij alle belangrijke data uit de HRM software van AFAS op een overzichtelijke manier getoond. Of je nu inzicht wilt hebben in vlootschouw, succession planning, verlof, verzuim of ontwikkeling van loonschalen; alle informatie is te raadplegen. Hierdoor heb jij de onderbouwing voor strategische keuzes beschikbaar. Business Intelligence staat klaar voor gebruik en maakt standaard deel uit van de HRM software. 

Een greep uit de beschikbare dashboards in de HR software

 • Afspiegelingsbeginsel
 • Bezetting
 • Formatiebeheer
 • Loonbeslagen en leningen
 • Loonkosten
 • Loonmutaties
 • Loonschalen
 • Payroll regelingen
 • Succession planning
 • Verzuim
 • Verlof
 • Vlootschouw
 • Wagenpark
 • Werving en selectie
 • Wet Werk en Zekerheid


"Geen extra FTE op de HRM-afdeling, maar we gaan wel 40 tot 60 nieuwe mensen aannemen."

Logo Ahoy Rotterdam

Meer weten over de HR software?

We komen graag met je in contact!
Of bel ons op: 033 - 43 43 883

Maak een afspraak