HRM Software

Bezig zijn met medewerkers door automatisering van de HR-processen.


Tijd en energie voor wat belangrijk is 


De rol van de HR-afdeling verandert. De administratieve werkzaamheden als verlofregistratie, declaraties en ziekmeldingen maken plaats voor thema's als performance management en strategische personeelsplanning. Strategisch personeelsadvies is wat de organisatie van jou vraagt. Wel zo fijn als je geholpen wordt door HRM software om je daar volledig op te kunnen richten, toch?

Met de HRM software van AFAS automatiseer je de administratieve werkzaamheden, betrek je medewerkers en managers bij het correct registreren van HR-mutaties, en maak jij duurzame inzetbaarheid mogelijk dankzij de tientallen HR-dashboards die jou het inzicht geven die jij elke dag nodig hebt.

Weten wat onze HRM software voor jouw organisatie kan betekenen?
Jouw organisatie beter laten
ondernemen, dat is onze missie

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren


Employee Self Service

Medewerkers betrekken bij HR-processen


Met de HRM software van AFAS raadplegen en wijzigen jouw collega's makkelijk hun HR-gegevens. Denk hierbij aan het aanvragen van verlof of het indienen van een declaratie. Dit noemen wij Employee Self Service (ESS).

ESS is, in tegenstelling tot de HR-afdeling, 24/7 voor iedereen digitaal beschikbaar. Zowel via de computer als een app. Dat scheelt jou tijd en voorkomt fouten in de administratie.

Lees meer over ESS in onze brochureManager Self Service

HR-taken voor het middenmanagement


De HRM software biedt ook Manager Self Service (MSS). Zo betrek je het middenmanagement meer bij HR-taken. Denk hierbij aan het accorderen van declaraties en het beoordelen van medewerkers. Hier hoef jij als HR-afdeling niet tussen te zitten.

Het automatiseren van HR-processen en de verantwoordelijkheid voor HR taken bij de juiste mensen neerleggen maakt dat er weer ruimte is voor visie, advies en beleid!

Lees meer over MSS in onze brochureIntegratie met payroll


De payroll software van AFAS is volledig geïntegreerd met HRM. De salarisverwerking wordt een logisch gevolg van de HR-administratie. En laat juist die administratie nu grotendeels door medewerkers zelf gedaan worden met ESS en MSS. Jij hebt er geen omkijken meer naar, maar behoudt wel grip door geautomatiseerde meldingen op eventuele uitzonderingen die zich voordoen. Je snapt hem wel: er blijft tijd over!

PS: wist je dat 2,4 miljoen Nederlanders al hun loonstrook krijgen via onze software?Ontdek de mogelijkheden van AFAS


HR-zaken via de AFAS Pocket App

Met de AFAS Pocket app regelen je medewerkers de belangrijkste HR-zaken gewoon via hun telefoon. Ze hebben altijd actueel inzicht in hun loonstroken en verlofsaldo. Ook stuur je via de app eenvoudig declaraties in, meld je je ziek (of beter!), boek je verlof en registreer je gewerkte uren. In andere woorden, je regelt al je HR-zaken via de app.

De AFAS Pocket app is volledig geïntegreerd met de software van AFAS. Doordat jouw collega zelf zijn of haar HR-zaken regelt, zijn mutaties sneller verwerkt en profiteert de HR-afdeling van een goede vastlegging.

Lees meer over de AFAS Pocket App

AFAS Pocket - HRM software in je broekzak

"Medewerkers hebben inzicht in al hun gegevens"

- Hein de Jong, Manager HR Dienstverlening

Bekijk de video van Achmea


Talentmanagement 


Als organisatie heb je behoefte aan inzicht in je medewerkersbestand en de daarbij behorende competenties. Daarmee maak je het beleid voor de toekomst door talent te binden, boeien en behouden. Onze software stelt jou in staat om talentmanagement in de praktijk te brengen. De uitgebreide dashboards en analysemogelijkheden in de HRM software zorgen ervoor dat je altijd actueel inzicht hebt.

Lees meer over talentmanagement in de brochure

HR Analytics


Weet je precies hoe jouw organisatie ervoor staat? Hoe actueel is jouw vlootschouw? Met onze dynamische HRM-  en Payroll-dashboards, gebaseerd op de nieuwste Business Intelligence software, beschik je over alle informatie die je nodig hebt om jouw HR-beleid naar een volgend strategisch niveau te brengen. Of het nu gaat om competentiemanagement, performance management of interne mobiliteit.

Lees meer over HR Analytics in de brochure


Managementinformatie op maat

Managementinformatie op maat

Sociaal dashboard hrm software AFAS

Met de BI dashboards krijg jij alle belangrijke data uit de HRM software van AFAS op een overzichtelijke manier getoond. Of je nu inzicht wilt hebben in vlootschouw, succession planning, verlof, verzuim of ontwikkeling van loonschalen: alle informatie is te raadplegen. Hierdoor heb jij de onderbouwing voor strategische keuzes beschikbaar. Business Intelligence staat klaar voor gebruik en maakt standaard deel uit van de HRM software. Geen meerkosten dus!

Een greep uit de beschikbare dashboards in de HR software

 • Afspiegelingsbeginsel
 • Bezetting
 • Formatiebeheer
 • Loonbeslagen en leningen
 • Loonkosten
 • Loonmutaties
 • Loonschalen
 • Payroll regelingen
 • Succession planning
 • Verzuim
 • Verlof
 • Vlootschouw
 • Wagenpark
 • Werving en selectie
 • Wet Werk en Zekerheid


"Het verdwijnen van saai inklopwerk heeft ons de mogelijkheid gegeven om activiteiten op te pakken waar eerder minder tijd voor was"

De rijke

Meer dan 11.500 organisaties werken al met AFAS

Een greep uit ons klantenbestand

HANOS
Holland & Berret
Vacansoleil
Febo
Nijhof Wassink
Hello Fresh


Meer weten over de HR software?

We komen graag met je in contact!
Of bel ons op: 033 - 43 43 883

Maak een afspraak
Software van eigen bodem