HRM en Financieel: inzicht én gemak

 

Met de financiële software van AFAS til je je boekhouding naar een hoger niveau. Dat is prettig voor de financiële afdeling, én voor de HR-afdeling. Het scheelt namelijk een boel administratie. En belangrijker nog: het biedt je meer inzicht in wat er écht gebeurt in je organisatie. Zo wordt je HR-afdeling nog makkelijker een serieuze businesspartner.

Financieel in AFAS Software, hoe zit dat?

Met onze software digitaliseer en automatiseer je de administratieve processen van je organisatie. Daardoor wordt de boekhouding een logisch gevolg van je bedrijfsprocessen en ben je veel minder tijd kwijt aan administratie.

De salarisadministratie en de boekhouding wordt in AFAS Software een veel overzichtelijker proces. Loonmutaties worden direct verwerkt in de boekhouding. Ook de salarisbetaling wordt automatisch gemuteerd in de financiële administratie én als betaalbestand klaargezet.

Minder administratie, minder fouten, meer tijd

Loonmutaties? Worden direct verwerkt in de boekhouding. Declaraties? Gecontroleerd in de lijn. Werkkostenregeling? Geen omkijken meer naar. Pensioenen, betaalbestanden, belastingen? Automatisch geregeld. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar de kern blijft hetzelfde: als je als HRM-afdeling minder administratieve handelingen hoeft te verrichten, worden er minder fouten gemaakt. En houd je meer tijd over voor waar het echt om gaat: de medewerkers als belangrijkste kapitaal van je organisatie.

Beter sturen met beschikbare informatie

Hoe makkelijker je inzicht hebt in wat mensen daadwerkelijk doen, hoe eerder je signalen oppikt. Uit de urenregistratie kun je al veel informatie halen over bijvoorbeeld productiviteit en reistijd. Maar ook over mensen die zich vastdraaien in een opdracht, of afdelingen waar de bezetting consequent te laag is. En je weet: een beloningsdiscussie kan altijd ontstaan. Dan is het erg fijn om snel te weten wat mensen – of groepen – opleveren.

Als HRM‘er is het ook jouw verantwoordelijkheid om medewerkers uit te rusten met de juiste tooling en het juiste inzicht. Dus ondersteun je met Financieel ook je medewerkers: door ze direct inzicht te geven in budgetten en realisatie. Dat is niet alleen interessant voor de directie of de financiële afdeling, maar vaak ook voor individuele medewerkers. Zodat ze weten: we hebben iets besteld, en al is er nog geen factuur, het budget is al wel gereserveerd. Daarmee voorkom je bijvoorbeeld overbesteding op een afdeling.

Beter resultaat

Of het nou gaat om een bedrijf, een afdeling, of een opleidingstraject: uiteindelijk is het resultaat altijd terug te voeren op de balans tussen tijd, geld en kwaliteit. En om die balans te bewaken, is één ding noodzakelijk: inzicht. Als HRM-afdeling helpt dat je om strategisch te adviseren aan directie of management. Om leidinggevende te ondersteunen op basis van de feiten. En vooral: om medewerkers te helpen zo goed mogelijk hun werk te doen. Dat zijn de dingen waar je op wilt focussen. Omdat ze zorgen dat jouw afdeling nóg meer meerwaarde heeft voor de organisatie.

Tip!

Ga eens praten met IT

Goed. Je gebruikt de HRM-software van AFAS. En je hebt het sterke vermoeden dat het voor jouw werk én dat van je collega’s het beste is als meer afdelingen met AFAS gaan werken. Hoe pak je dat dan aan? Succesmanager Geurt Kleijer vertelt.

‘Managers willen vaak het liefst zélf bepalen met welk pakket hun afdeling werkt. Logisch natuurlijk. Daarbij kijken ze vaak in eerste instantie naar het belang van hun eigen afdeling, en daarna pas naar het belang van de hele organisatie. Ga daarom eens praten met de IT-manager: die kijkt van nature over verschillende afdelingen, én legt eenvoudig het verband met het organisatieresultaat. Samen kunnen jullie kijken naar de voordelen en kosten - ook voor IT zelf. Daar zijn ze immers verantwoordelijk voor het IT-landschap. En dat ziet er door al die losse pakketten en programmaatjes nu vaak uit als de kaart van Griekenland. En dat betekent voor hen: veel werk en grote risico’s. Mijn ervaring? Daar willen ze vaak best graag iets aan doen.’

Lees ook

HRM en CRM in één oplossing

CRM draait om klanten, HRM om medewerkers. En dus hebben ze alles met elkaar te maken. Want uiteindelijk geldt: blije medewerkers zorgen voor blije klanten. Met een goede combinatie van CRM en HRM kun je het werkgemak én -plezier van je medewerkers flink vergroten. Lees meer over de combinatie in onze blog.

 

Lees ook

HRM en Projecten in één oplossing

Werk je in een projectorganisatie? Dan wil je een goed overzicht hebben van je medewerkers, hun inzetbaarheid, maar ook bijvoorbeeld over het verzuim en overwerk. Deze hebben direct invloed op je projecten, maar ook op je HR- en salarisadministratie. Welke voordelen biedt het om je HR- & projectadministratie in hetzelfde pakket te verwerken?

 

Breng Financieel & HRM samen in AFAS Software

Doordat je zowel HR-, payroll- en overige financiële administratie in één softwarepakket vastlegt, is de boekhouding altijd actueel. En dat biedt een hoop voordelen.

Of download de brochure.