Financieel 

 Boekhouden met het licht uit! 


Stuur op uitzonderingen

Stuur op uitzonderingen


Facturen worden automatisch afgeletterd, bij crediteuren en debiteuren. Door de verregaande automatisering van het proces stuur je op de uitzonderingen! 

Rapportage op maat

Rapportage op maat


Met 450 standaard meegeleverde managementrapportages houd je continu de vinger aan de pols. Je weet op elk moment hoe jouw organisatie ervoor staat.

De bankkoppeling, altijd bij!

De bankkoppeling, altijd bij!


Dankzij koppelingen met meerdere (groot)banken zijn internetbankieren en boekhouden automatisch altijd op elkaar afgestemd. Altijd bij zijn, een verademing! 

Meer weten over financiële software voor jouw afdeling?


Boekhouden met het licht uit

Optimale automatisering van het financiële proces


Transparantie en beschikbaarheid van informatie worden steeds belangrijker voor jouw organisatie. Automatiseer de processen en realiseer optimaal inzicht met onze financiële software. Je hoeft financiële gegevens niet meer handmatig uit je organisatie te halen, ze worden automatisch door de software verwerkt. 

Je houdt meer tijd over voor echt belangrijke zaken, zoals het informeren van andere afdelingen en collega's op basis van actuele informatie. Jouw afdeling en organisatie worden naar een hoger plan getild, door op een ander niveau met de administratie om te gaan.

De belangrijkste onderdelen

Meerdere administraties

Meerdere administraties

Je kunt meerdere administraties in één omgeving beheren. Je hoeft zaken maar één keer in te richten en vast te leggen, terwijl je er in alle administraties gebruik van kan maken. Je hebt zelfs de mogelijkheid om deze administraties met een druk op de knop te consolideren.    

Bankkoppelingen

Bankkoppelingen

Dankzij de bankkoppelingen hoef je zelf niet meer na te denken over het inlezen van de bankbestanden. Jouw boekhouding is altijd bij! Geautomatiseerd betalingsverkeer geeft je controle over de financiële administratie en bespaart je veel tijd.

Managementrapportage

Managementrapportage

Weet je precies hoe de organisatie ervoor staat? Met de analyses en rapportages in de financiële software heb je op elk moment van de dag, met een druk op de knop, inzicht in belangrijke ken- en stuurgetallen van jouw afdeling en organisatie.

Templates

Templates

Met templates kun je direct aan de slag! De financiële processen van verschillende organisaties vertonen veel overeenkomsten. Deze overeenkomsten hebben we vastgelegd in een hoogwaardige standaard. Zo krijg je een vliegende start.

De ervaringen uit de praktijk lezen?

Budget op peil

Altijd controle over jouw budget


Sturen op budgetten is een belangrijk financieel aspect van jouw organisatie of afdeling. Alleen met een geïntegreerd budget heb je inzicht in en controle over de verwachtingen en de realisatie. Met onze financiële software kun je eenvoudig een budget maken op basis van de gegevens uit de database. Je hebt dagelijks inzicht in het budget en je kunt vergelijkingen maken met de realisatie, de index, of budgetten in een ander tijdvak.  Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en kun je tijdig bijsturen als dat nodig is. 

Je kunt budgetten periodiek vaststellen en signalen instellen als je deze overschrijdt. Op deze manier heb je altijd inzicht in en controle over jouw afdelings- of bedrijfsbudgetten.

Meer lezen over budgetteren in de software?

Vaste activa

Automatische afschrijvingen 


Het kantoorpand, de inventaris, servers en laptops. Ze horen allemaal bij de vaste activa. Voer jij ze nog op in een spreadsheet? Dat betekent veel handmatige journaalposten voor de afschrijvingen. De controle van deze journaalposten en het corrigeren van fouten leveren veel werk op. In Financieel stel je bij de aankoop van vaste activa gelijk de afschrijvingen in met de verwachte levensduur en eventuele restwaarde. Zo hoef je niet maandelijks alle afschrijvingen handmatig te verwerken, maar gebeurt dit automatisch.

Je kunt kiezen voor een fiscaal of commerciële afschrijvingstermijn. Het is zelfs mogelijk een vaste journaalpost te verwerken in de kolommenbalans. De standaard meegeleverde rapporten geven je inzicht.

Lees hier meer over vaste activa!

AZ Alkmaar over de financiele software van AFAS


"Als je de processen goed inricht, ben je in staat om aan de voorkant te sturen in plaats van dat je achteraf moet corrigeren."

- Patrick de Wit, controller
AZ Alkmaar

Lees het hele verhaal van AZ

Lees ook hoe anderen met AFAS werken

One2market kan meer en betere kwaliteit leveren
Bij Erma Sport is de automatisering nooit af

Boeken en journaalposten

Geautomatiseerde audits op je boekhouding


Met de financiële software heb je volledige controle over de journaalposten. Vanaf elk niveau kun je inzoomen naar het niveau van een financiële mutatie en kun je direct wijzigingen of correcties aanbrengen.

Dit kan vanaf een kolommenbalans, een proef-/saldibalans en vanaf een exploitatie-, dagboek- of een grootboekrekening. Als je alle journaalposten hebt doorgevoerd, maar toch nog een fout ontdekt, hoef je geen tegenboekingen te maken om het verschil weg te werken. Je corrigeert simpelweg de fout bij de bron van de financiële mutatie. Uiteraard is dit volledig te autoriseren. Veilig en beheersbaar.

Met de Finance Auditor kun je proactief optreden wanneer er een probleem gesignaleerd wordt. Denk hierbij aan foutieve boekingen en opmerkelijke mutaties. Zo wordt de kans op fouten in je financiële administratie sterk verkleind.

Jouw voordelen

  • Meer visie, advies en beleid
  • Actuele managementinformatie
  • Geautomatiseerde audits
  • Minder registreren, meer regisseren
  • Met de bankkoppeling altijd bij!
  • Meerdere administraties

Bekijk de video

ERP-software, wat levert het je op?

Meer weten over de financiële software?

Maak vrijblijvend een afspraak!


Advies op maat nodig? Bel: 033-4343883