Cursusmanagement regel je met AFAS Software

Meer inzicht en efficiëntie in je cursusmanagement, volledig geïntegreerd met de boekhouding. Zo beheers je eenvoudig de cursusadministratie en het planningsproces. Of je dit nu intern of extern wilt toepassen.

 

 

 

Van inschrijving tot facturatie

 

Met cursusmanagement ben je gegarandeerd van een snelle, geïntegreerde en trefzekere afhandeling van alle inschrijvingen van relaties die bij jou een cursus, seminar of een evenement bijwonen. Uiteraard kun je ook interne trainingen aanmaken en automatisch bijhouden wie van de medewerkers aanwezig is. Je kunt zelfs cursustrajecten klaarzetten voor je collega's.

Naast het aanmaken van deelnemers en cursuslocaties, kun je ook andere praktische dingen vastleggen. Zaken als routebeschrijvingen en automatische herinneringen kunnen worden opgeslagen in het dossier van de cursus. Maar ook specifieke informatie over de deelnemer, zoals evaluaties en certificaten, kunnen worden vastgelegd in een cursusevenement.

Weten wat onze software voor jouw organisatie kan betekenen?

 

Werk je al met AFAS? Bekijk de optimalisatiekans!

Automatisch facturen

Doordat cursusmanagement volledig geïntegreerd is met de boekhouding in de ERP software van AFAS, biedt dit je aanzienlijke voordelen. 

Zo gaan na afloop van de cursus de facturen automatisch de deur uit en heb je geen gedoe achteraf.

Lees er meer over in onze brochure

Eenmalige vastlegging

De cursussen die je aanmaakt kun je vaker gebruiken. Daardoor ben je minder tijd kwijt aan het administratieve proces.

Ook schrijven medewerkers, klanten of relaties zichzelf in voor een cursus. Zo ligt de vastlegging altijd bij de bron.

Lees er meer over in onze brochure

Cursusmanagement voor intern

Medewerkers regelen het zelf met Employee Self Service

 

Medewerkers kunnen zichzelf eenvoudig via het interne portaal inschrijven voor een cursus. Desgewenst komt deze ter controle eerst uit bij de leidinggevende of de afdeling die erover gaat. Op de achtergrond wordt ondertussen alles automatisch in het digitale dossier opgeslagen. Zo behoud je altijd inzicht in de ontwikkeling van je medewerkers!

 •  Automatische dossiervorming
 •  Automatische herinneringen
 •  Automatisering met workflows
 •  Inzicht met dashboards
 •  Medewerkers schrijven zichzelf in

Bekijk de brochure en lees hoe ook talentmanagement geïntegreerd is in de HRM & Payroll oplossing van AFAS.

Cursusmanagement voor extern

Relaties boeken een cursus via jouw eigen portaal

 

Met cursusmanagement is het proces van inschrijving tot facturatie van cursussen optimaal ingericht. Je bent verzekerd van een snelle, geïntegreerde én trefzekere afhandeling van alle inschrijvingen van relaties die bij jou een cursus of seminar volgen.

Voor externe evenementen kan een verkoopprijs gelden, deze kan per datum of per deelnemer verschillend zijn. Met kortingsvouchers kun je op een gestructureerde manier korting geven op cursussen en zo je omzet verhogen.

 •  Automatisch factureren van cursisten
 •  Bouw je eigen portaal in je eigen huisstijl
 •  Integratie met de boekhouding
 •  Vastleggen van de planning

Lees meer over cursusmanagement in combinatie met ERP in onze brochure

Jouw voordelen met cursusmanagement

 • Bijhouden van presentielijsten
 • Vastlegging van planning
 • Online inschrijven
 • Automatisch factureren
 • Certificaten genereren
 • Automatisch verzenden van e-mails
 • Uitnodigingen versturen
 • Aanmaken en onderhouden van cursuslocaties
 • Geïntegreerd met je boekhouding
 • Inzicht met business intelligence

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Automatische mailings


Wanneer iemand zich inschrijft op een van jouw evenementen of cursussen krijgt hij of zij direct een bevestiging. Om ervoor te zorgen dat mensen ook daadwerkelijk komen stel je automatische herinneringen in. Zo blijft jouw evenement of cursus top-of-mind en verlaag je no-show.

Door gebruik te maken van dynamische velden kun je jouw mails zo persoonlijk maken als jij zelf wilt.

 

Kortingsvouchers


Je kunt speciaal voor jouw relaties of aanbieding kortingsvouchers genereren. Of je deze nu beperkt beschikbaar wil stellen of specifiek voor één relatie, je hebt de vrijheid om kortingsvouchers op meerdere manieren beschikbaar stellen. Ook de maximale korting kan je eenvoudig vastleggen.

Kortingen worden direct doorberekend en dus ook direct op de cursusfactuur getoond.

"Wat ik na mijn indiensttreding bij Muzerije aantrof was een pakket voor de cursusadministratie, een pakket voor de financiële administratie, projectoverzichten in Excel en ga zo maar door. Alles bij elkaar had de organisatie wel zes verschillende systemen in gebruik, die onderling natuurlijk helemaal niet communiceerden."

Inzicht via dashboards

Met de BI dashboards toon je alle belangrijke data uit de software van AFAS op een overzichtelijke manier. Je maakt van ruwe data begrijpelijke informatie. Door deze informatie inzichtelijk te maken, kun je beter sturen op het resultaat. Bovendien kun je inzoomen op de gegevens en filteren op de informatie die je wil zien. Business Intelligence is een standaardonderdeel van onze software en direct klaar voor gebruik. Geen meerkosten dus!

Wil jij ook slimmer werken?

Wij helpen je jouw bedrijfsprocessen te automatiseren.

 

Of bel ons direct op: 033 - 43 43 883