Business Intelligence


Business Intelligence (BI) houdt in dat je interne (en externe)  bedrijfsinformatie verzamelt en analyseert  en daarmee beslissingsondersteunende informatie en inzichten verkrijgt. Het is tegenwoordig een onmisbaar middel om antwoord te krijgen op cruciale vragen die je concurrentievoordelen opleveren. Als het gaat om het verwerken en presenteren van grote hoeveelheden informatie is visualiseren het sleutelwoord.

m

Onze visie


Steeds meer bedrijven zijn zich er bewust van dat de data die in de eigen organisatie opgesloten zit van grote waarde is. Om je hiermee te helpen, hebben wij de Business Intelligence software van Qlik Sense volledig in ons product geïntegreerd. In tegenstelling tot leveranciers die BI tools aanbieden waar een fors prijskaartje aan hangt, heeft AFAS Qlik Sense volledig onderdeel van de software gemaakt. Dat betekent dat je direct de beschikking hebben over de modernste BI tool, zonder extra kosten.

 Volledig inzicht in je gehele organisatie


Dashboards geven inzicht! 

  • Standaard dashboards

Onze BI-oplossing helpt en begeleidt medewerkers en management in het maken van de juiste visualisatie. Eenvoudige visuele analyses, waar elke medewerker mee overweg kan, zodat ook zij kunnen verklaren wat op hun niveau in de organisatie gebeurt. Het daadwerkelijk verzamelen, analyseren en rapporteren van deze gegevens is echter voor veel organisaties een struikelblok. Daarom hebben we alvast 200 dashboards gemaakt waar je direct gebruik van kunt maken omdat de data automatisch wordt ingeladen.

  • Visualisaties

De integratie van Business Intelligence software in ons product stelt je in staat om razendsnel visualisaties te maken waarmee direct alle strategische informatie inzichtelijk is, bijvoorbeeld op het gebied van omzet en kosten, verlof en verzuim en inkoop en verkoop. Je analyseert data tot in de kleinste details, legt verbindingen en krijgt inzicht in nieuwe mogelijkheden vanuit verschillende hoeken. 

  • Business Intelligence

Niemand kan voorspellen welke vragen naar voren komen als zakelijke gebruikers op onderzoek uitgaan. Ook de vraagsteller niet. Een Business Intelligence tool maakt het mixen en opnieuw verzamelen van data in nieuwe overzichten en visualisaties tot een koud kunstje. Dit levert de nodige voordelen op voor je organisatie. Of het nu gaat om dashboards voor je wagenpark, voorraadbeheer of projectadministratie, je hebt direct inzicht in waar je nog kunt verbeteren . Bekijk ook deze bronnen
Introductie video Business Intelligence software


Laat je inspireren over business intelligence


Neem contact op om meer te weten over business intelligence


Bekijk de introductievideo Business Intelligence

ga naar top

   

Voordelen van Business Intelligence

Business intelligence tools geïntegreerd in de software van AFAS


Met de dashboards in Profit BI maak je de data uit je AFAS software makkelijk inzichtelijk. Je maakt van ruwe data begrijpelijke informatie waar je echt wat mee kan! Door deze informatie uit je systeem te halen, kun je beter sturen op het resultaat. Bovendien kun je inzoomen op de gegevens en filteren op de informatie die je wil zien.

  • Realtime inzicht in je gehele organisatie
  • Makkelijk en duidelijk voor iedere medewerker
  • Kant-en-klare dashboards die ontwikkeld zijn in overleg met klanten en partners
  • Interactieve informatie die duidelijk gevisualiseerd is
  • De dashboards zijn gratis beschikbaar


Over Qlik Sense

Qlik Sense geïntegreerde business intelligence software


Qlik is een wereldwijde aanbieder van visual analytics software. Met Qlik Sense voorziet het gebruikers in de groeiende behoefte aan rapportage en visuele self-service analyses die betekenis geven aan informatie vanuit verschillende bronnen. Zo kan jij verborgen verbindingen binnen de data ontdekken die leiden tot inzichten en nieuwe ideeën.

Qlik Sense BI software geïntegreerd in AFAS software


ga naar top

Blog over Business Intelligence


Mohamed Amri


Met business intelligence maakt Profit grote sprong voorwaarts

Eigenlijk zou dit stukje tekst met tromgeroffel moeten beginnen, want ik heb echt breaking news! De volgende update van Profit staat namelijk bol van de business intelligence. Dat betekent dat jij als gebruiker straks in één klap, beschikt over een paar honderd interactieve dashboards die jou precies vertellen wat jij wilt weten. En dat alles zonder bijkomende kosten! Is dat breaking of niet? Lees de blog van Mohamed Amri.

Auteur:  Mohamed Amri, Manager productmanagement

ga naar top

  

Neem contact op!

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wil je graag meer informatie over wat onze software voor jouw bedrijf kan betekenen? Maak dan een afspraak!

Download de brochure

Download de brochure

Business Intelligence zit verankerd in onze ERP software. Wil je meer weten over de software? Download dan de brochure.

Advies op maat nodig? Bel: 033-4343883