Workflow management

Workflows zijn de kern van automatisering. Ga voor standaardisatie en structuur!


Workflows verbinden de ERP software


Door de bedrijfsprocessen van je organisatie in de software vast te leggen, zorg je ervoor dat processen altijd gestructureerd, efficiënt en soms zelfs automatisch verlopen. Bovendien heb je eenvoudig inzicht in welke stap van het proces de taak zich bevindt en wie er verantwoordelijk is. Dit allemaal met de juiste visie op bedrijfsprocessen en het gebruik van een workflow management systeem.

Weten wat ons workflow management systeem voor jouw organisatie kan betekenen?


Eén softwareoplossing voor jouw organisatie

Met workflows als verbindende factor


Eén softwareoplossing voor jouw organisatie

Met workflows als verbindende factor

Workflows en CRM

Alle relevante documenten zijn beschikbaar per (klant)relatie. Vaak worden deze automatisch gegenereerd als gevolg van bedrijfsprocessen. Omdat je werkt vanuit één database heb je inzicht in alle soorten documenten die van toepassing zijn.

Enkele voorbeelden:

 • Automatische mailings (in dossier)
 • Registraties van personen verwerken
 • Contactmomenten met medewerkers
 • Ingevulde aanvragen via de website of klantportaal


Workflows en Financieel

Van de eerste offerte tot de uiteindelijke factuur. Alle onderdelen van het financiële proces worden vastgelegd. Deze gaan workflowgestuurd door je organisatie. Na goedkeuring wordt deze direct verwerkt in de financiën.

Enkele voorbeelden:

 • Aanmaningen automatisch versturen
 • Automatisch journaalposten generen
 • Facturen laten goedkeuren door collega's
 • Signalering op de einddatum van contractenWorkflows en HRM

Van de sollicitatie tot uit dienst: in de tussentijd heb je met je medewerker veel meegemaakt. Een kennismaking, de voortgangsgesprekken, een contractverlenging en mogelijk een uit dienst treding. Een groot deel van deze processen zijn te automatiseren via workflows.

Enkele voorbeelden:

 • Workflowgestuurde gesprekkencyclus
 • HR-aanvragen overzichtelijk via de workflow
 • Digitaal ondertekenen van arbeidscontracten
 • Een declaratie automatisch verwerkt in de payroll


Workflows en Ordermanagement

Dankzij de volledige integratie van ordermanagement en financieel is je boekhouding altijd actueel en bespaar je een hoop tijd. Tevens biedt dit je een hoop inzichten in bijvoorbeeld doorlooptijden.

Enkele voorbeelden:

 • Goederenontvangsten confronteren
 • Ingekochte materialen zorgen voor mutaties
 • Van inkoop tot verkoop en van offerte tot factuur
 • Communiceer met je klanten via een eigen portaalMeer weten over geïntegreerd werken dankzij workflow management?
Ons bedrijf heeft een ISO 9000-certificering. Om aan die norm te blijven voldoen is het van belang dat wij projecten beheersbaar en gecontroleerd uitvoeren. De workflows van AFAS helpen hier zeker bij.

Voortman Steel Group


Bouw je eigen workflows


Een workflow is een optelsom van taken en acties van één of meerdere deelprocessen. Je kunt taken afhandelen, weigeren, toelichten, delegeren of overdragen. Zo kunnen medewerkers de eigen werkzaamheden en prioriteiten organiseren. Het management heeft inzicht in de actuele status van de openstaande workflows. Er ontstaat daarmee een perfect beeld van de workload.

 •  Standaardiseer bedrijfsprocessen met workflows
 •  Automatiseer stappen in het workflowproces
 •  Maak eigen workflows aan
 •  Maak eigen vrije velden aan

Signalen

Je hebt ook de mogelijkheid om signalen te koppelen aan een workflow. Wordt er een workflowtaak afgehandeld, dan kan er bijvoorbeeld automatisch een signaal binnenkomen bij een medewerker of afdeling. Ook kun je van een signaal direct een taak maken of een signaal op een bepaald moment in de tijd laten generen. Zo vergeet je nooit meer de verjaardag van je directe collega's.

Bedrijfsprocessen automatiseren met workflowsHoogvliet is een fan van automatiseren met workflows

HoogvlietWorkflows meegeleverd in de template

In de afgelopen 20 jaar zijn er ruim 11.000 klanten geïmplementeerd met ons product. Op basis van deze ervaringen hebben wij een template ontwikkeld. Deze template kun je zien als een vast sjabloon waarin de meest voorkomende processen voor jou klaar staan om in gebruik te nemen. Doordat we jou met de best-practice binnen je branche implementeren, hoef je zelf het wiel niet opnieuw uit te vinden en maak je bovendien gebruik van een (actuele) werkwijze die jou tijd en geld bespaart.

Van declaraties, de indiensttreding van een nieuwe medewerker tot ICT-aanvragen en facturen. In de template zijn veel processen al standaard geautomatiseerd. Zo krijg je dus niet alleen een workflow systeem, maar ook alvast heel veel standaard workflows meegeleverd.

Lees meer over de template in de brochureAutomatisering levert Cycloon tijdswinst op
Inzicht met dashboards

Bekijk de status van openstaande workflows

Met de BI dashboards toon je alle belangrijke data uit de software van AFAS op een overzichtelijke manier. Je maakt van ruwe data begrijpelijke informatie. Door deze informatie inzichtelijk te maken, kun je beter sturen op het resultaat. Bovendien kun je inzoomen op de gegevens en filteren op de informatie die je wil zien. Business Intelligence is een standaardonderdeel van onze software en direct klaar voor gebruik. Geen meerkosten dus!


Wil jij ook slimmer werken?

Wij helpen je jouw bedrijfsprocessen te automatiseren.
Of bel ons direct op: 033 - 43 43 883

Maak een afspraak
Software van eigen bodem