Payroll Software

Altijd een bijgewerkte cao, automatische controles en inzicht met interactieve dashboards.

Efficiënter verlonen


Maandelijks krijgen 2,1 miljoen Nederlands hun loonstrook via de software van AFAS. De payroll software is volledig geïntegreerd met de HRM-oplossing van AFAS. Hierdoor wordt de salarisverwerking een logisch gevolg van de HR-administratie.

Weten wat onze payroll software voor jouw organisatie kan betekenen?
190 cao's in de software


Standaard worden er 190 cao's inclusief pensioenregelingen en salaristabellen meegeleverd en bijgehouden in de payroll software.

Dankzij AFAS Online worden wijzigingen in de cao automatisch bijgewerkt. Je voldoet dus niet alleen aan de meest recente Nederlandse wet- en regelgeving, maar ook aan die van jouw branche.

Lees er meer over in onze brochureDe Payroll Auditor


Samen met onze klanten hebben we de Payroll Auditor ontwikkeld: jouw persoonlijke assistent voor alle controles op het payroll proces.

Er worden standaard meer dan 130 controles uitgevoerd door de Payoll Auditor. Zo voorkom je fouten in de salarisadministratie en ben je minder tijd kwijt aan het controleren van de verloning. 

Lees er meer over in onze brochure


Integratie met HRM


De payroll software van AFAS is volledig geïntegreerd met HRM. De salarisverwerking wordt een logisch gevolg van de HR-administratie. Deze administratie doet de medewerker bovendien zelf dankzij Employee Self Service (ESS). Zo worden bijvoorbeeld gewerkte uren of declaraties, na goedkeuring, direct verwerkt in de salarisadministratie.

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Declaraties en urenverantwoording


De salarisadministratie wordt beïnvloed door vele factoren. Automatisering kan de salarisadministratie daarom een stuk efficiënter maken. Declaraties van medewerkers (na eventuele goedkeuring) werken bijvoorbeeld direct door in de salarisadministratie. Ook wanneer medewerkers per uur worden verloond, houden ze dit zelf bij en wordt dit automatisch door de software verwerkt.

Terugwerkende kracht-mutaties (TWK)


Met behulp van TWK-berekeningen (terugwerkende krachtberekeningen) hoef je wijzigingen in al verloonde periodes niet meer handmatig terug te rekenen. De software corrigeert automatisch de wijzigingen in de eerstvolgende verloning, zorgt voor een gecorrigeerde journaalpost, vervangende loonstrook en een aangepaste loonaangifte. Zo wordt een arbeidsintensief proces in de salarisadministratie geautomatiseerd.


"Geen extra FTE op de HRM-afdeling, maar we gaan wel 40 tot 60 nieuwe mensen aannemen."

Logo Ahoy Rotterdam
HR-zaken via de AFAS Pocket App

Met de AFAS Pocket app regelen je medewerkers de belangrijkste HR-zaken gewoon via hun telefoon. Ze hebben altijd actueel inzicht in hun loonstroken en verlofsaldo. Ook stuur je via de app eenvoudig declaraties in, meld je je ziek (of beter!), boeken je verlof en registreer je gewerkte uren. In andere woorden, je regelt al je HR-zaken via de app.

De AFAS Pocket app is volledig geïntegreerd met de software van AFAS. Doordat jouw collega zelf zijn of haar HR-zaken regelt, zijn mutaties sneller verwerkt en profiteer jij van een goede vastlegging.

Lees meer over de AFAS Pocket App

AFAS Pocket - De belangrijkste HR-zaken in je broekzak

Inzicht via dashboards

Dashboard Loonkosten Payroll

Met de BI dashboards toon je alle belangrijke data uit de software van AFAS op een overzichtelijke manier. Je maakt van ruwe data begrijpelijke informatie. Door deze informatie inzichtelijk te maken, kun je beter sturen op het resultaat. Bovendien kun je inzoomen op gegevens en filteren op informatie die je nodig hebt. Business Intelligence wordt standaard en klaar voor gebruik meegeleverd in de software.

Een greep uit de standaard beschikbare dashboards

  • Loonbeslagen en leningen
  • Loonkosten
  • Loonmutaties
  • Ontwikkeling loonschalen
  • Sociaal kerngetallen
  • Verlof
  • Verzuim

Een efficiënt payrollproces

Aan de hand van de PayrollfabriekMeer weten over onze software?

We komen graag met je in contact!
Of bel ons op: 033 - 43 43 883

Maak een afspraak