Architecten & Ingenieurs

Krijg de controle over jouw projecten met de software van AFAS. Software is ook voor architecten & ingenieurs essentieel voor een goede dienstverlening.

 

 

 

 

AFAS voor architecten en ingenieurs


In de afgelopen 20 jaar hebben we al meer dan 130 architectenbureaus en ingenieurs geautomatiseerd. De processen van deze verschillende organisaties vertonen veel overeenkomsten. Deze overeenkomsten hebben we vastgelegd in een hoogwaardige standaard. Op basis hiervan hebben wij een template ingericht die continu wordt aangevuld. Zo krijg je een vliegende start en houden wij de investering in tijd en geld laag.

Weten wat onze oplossing voor jouw organisatie kan betekenen?

 

 

Inzicht in projecten

Met managementrapportages & dashboards kun je jouw organisatie of medewerkers aansturen op directe en indirecte uren, vaak de grootste factor voor een winstgevende projectbijdrage of marge. Ook kun je overzichten maken van de projectresultaten door de geboekte kosten en opbrengsten per project naast elkaar te zetten.

 

Workflows & signalen

Door slimme toepassing van workflows en signalen helpt onze software je om tijd te besparen. Zo heb je meer tijd voor wat echt belangrijk is. Bijvoorbeeld een geautomatiseerd signaal naar een collega die uren heeft geboekt die niet conform rooster zijn of zelfs zijn uren niet heeft geboekt. Maar ook het goedkeuren van de urenregistratie gaat via de workflow.

 

Geïntegreerd ERP-pakket

Door alle informatie centraal op te slaan, kun je alles wat je nodig hebt, altijd makkelijk vinden. Daarnaast weet je zeker dat alle data altijd up-to-date is. Deze gegevens worden gevoed door alle bedrijfsprocessen in je organisatie. Dat is hét voordeel van het werken met één ERP-systeem. Je beschikt over de project- en financiële administratie in één pakket.

Grip op je project van budget tot realisatie 


De software voor architecten en ingenieurs verzekert je van een optimale ondersteuning van jouw relatie- en projectbeheer. Je stuurt daarnaast op budget en realisatie, wat resulteert in meer grip op jouw projecten. Doordat je beter weet waar je wel en niet op verdient in een project, kun je jouw marges beter in de hand houden. Hierdoor hou je meer tijd over voor projectsturing, relatiebeheer en het uitzetten van plannen voor de toekomst.

"We beperken het beschikbaar stellen van kerncijfers niet tot enkele sleutelfiguren in de organisatie"

 

 

 

Slimme projectprofielen voor DNR


DNR (De Nieuwe Regeling) is bedoeld voor disciplines in de bouw actief op het gebied van ontwerp, advies en management. Het is een regeling, die inspeelt op de te maken afspraken voor verschillende soorten vragen en aanbiedingen in de markt. Met de software van AFAS kan jij de slimme projectprofielen voor DNR inrichten. 

Drie methoden voor Onderhanden Werk

AFAS kent drie standaard methodes voor Onderhanden Werk.

 • Resultaat o.b.v. gereed project (CC)
 • Resultaat o.b.v. nacalculatie (NTF)
 • Resultaat o.b.v. voortgang (POC)

Koppelmogelijkheden

Naast de integratie in de software van AFAS zelf, heeft de software verschillende integratie mogelijkheden met andere software.

Vind de juiste AFAS Partner op afaspartner.nl

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

360° klantbeeld 


Omdat alle processen geborgd zijn in de architecten software heb je realtime inzicht in alles wat er speelt bij de klanten om hier vervolgens adequaat op te kunnen acteren. 

Pluspunten op een rij

 • Projectadministratie
 • Financiële administratie 
 • Workflows & Signalen
 • Communiceren via een portaal
 • Inzicht met interactieve dashboards
 • Digitaal dossier
 • Inkoop
 • Uren boeken via web of de app
 • Content managementsysteem
 • Personeelsadministratie & salarisverwerking
 • Werken in de cloud
 • Mederwerkersportaal
 • Slimme projectprofielen (DNR & factuurtermijnen)
 • Een gratis supportafdeling

 "We willen de slag maken van registreren naar regisseren" 

Uticon

Weet jij hoe jouw organisatie er vandaag voor staat?

Inzicht met dashboards

Met meerdere standaard meegeleverde dashboards biedt AFAS jou alle inzichten die je nodig hebt voor een goede projectadministratie. Geboekte uren, projectdetails, geboekte uren per medewerker, verschillen tussen voorcalculatie en nacalculatie en ga zo maar door. Direct beschikbaar via de ingebouwde Business Intelligence. Business Intelligence is een standaardonderdeel van onze software voor architecten & ingenieurs. Geen extra kosten dus!

 

Koppel je favoriete software aan AFAS

Met AFAS als bron voor al je data

 

Om de automatisering van je processen nog verder te optimaliseren kan je de voor jou belangrijke softwaresystemen koppelen met AFAS. 

Vind de juiste AFAS Partner op Partner.AFAS.nl

 

 

 "De software daagt je uit om continu te blijven nadenken over je processen" 

Jill Hofbauer, verantwoordelijk voor HR en Finance

 

 

10 tot maximaal 25 medewerkers? Ontdek ERP Direct!

Snel van start met AFAS Software zonder eenmalige investering

 
 •  Alles-in-één-bedrag zonder opstartkosten
 •  Binnen 2 weken overstappen met je CRM, boekhouding en projectadministratie

Wil jij ook slimmer werken?

Wij helpen je jouw bedrijfsprocessen te automatiseren.

 

Of bel ons op 033 - 43 43 883