Met ERP overzicht over bedrijfsprocessen: cruciaal voor een gezond mkb-bedrijf

 

Overzicht over je bedrijfsprocessen? Dat is niet altijd eenvoudig voor een mkb-bedrijf. Een ERP-pakket speciaal voor het mkb helpt hierbij.

Maar waarom zou je dat doen? Wat zijn de voordelen? En wat kun je er concreet mee? Wij vertellen je alle ins en outs van ERP voor jou als mkb-er.

Waarom heb je overzicht nodig voor een gezonde organisatie?

Door je processen te digitaliseren, automatiseren en standaardiseren, krijg je overzicht als nooit tevoren. Hierdoor kun je beter sturen op resultaten en leer je je onderneming tot in de diepste vezels kennen. Wat goed gaat, kun je verder verbeteren. Als er iets minder goed gaat, kun je direct actie ondernemen. Zo zorg je op de korte en lange termijn voor een (financieel) gezonde organisatie.

Dit kun je het beste doen met een ERP-pakket. Dit is bedrijfssoftware die alle processen samenbrengt in een centrale database. Daarmee werken medewerkers en afdelingen eenvoudiger samen dan ooit. En wij beloven je: binnen twee weken staat het hele systeem en kun jij efficiënter dan ooit aan het werk.

Wat heb je aan een ERP-pakket?

ERP-software (Enterprise Resource Planning) heeft verschillende voordelen. Bij AFAS hebben we online ERP voor mkb ontwikkeld – we weten dus waarover we het hebben. We zetten hieronder kort de voordelen van ERP op een rij.

Je bestaande processen onder de loep nemen

Voordat je een ERP-systeem implementeert, neem je je bestaande processen onder de loep. Vaak zie je dan al allerlei verbeterpunten. Is het bijvoorbeeld echt nodig dat je drie beslissers hebt in dat ene proces? Het stroomlijnen begint dus al voor de implementatie.

Jouw bedrijf is uniek, je processen niet

Daarnaast kun je snel aan de slag met de standaardinrichting die ERP biedt. Jouw bedrijf is natuurlijk uniek, maar je processen niet. We hebben onze ERP-software zo ingericht dat het werkt voor ieder bedrijf in iedere branche.

De sleutel: automatisering

Als je eenmaal met het ERP-systeem werkt, zul je zien dat de uitvoering van processen stukken sneller en soepeler dan eerst gaat. De sleutel: de automatisering van processen, want die zorgt voor een drastische vermindering van de administratieve rompslomp. Daarnaast draagt een geautomatiseerd en gestandaardiseerd proces bij aan het borgen van de kwaliteit van je processen. Je vermindert namelijk de kans dat iets wordt vergeten of dat er fouten worden gemaakt.

Werken in de cloud

Ons ERP-systeem staat niet voor niets online. Online is handig, want zo kun je altijd en overal in de cloud werken. En je hoeft alles maar eenmaal in te voeren. Updates en innovaties? Die voeren wij automatisch voor je uit.

Ieder jaar een nieuw systeem? Nee, ERP is schaalbaar

Heb je wilde toekomstplannen? Komt dat even goed uit. Standaardprocessen zijn schaalbaar. Of je nu uit je jasje groeit of juist even een stap terug moet doen – met een ERP-systeem groeit de software met je mee.

Welke processen moet je digitaliseren en automatiseren?

We hebben speciaal voor mkb-bedrijven ERP Direct samengesteld. Met dit pakket heb je toegang tot onze volledige ERP-software. En voor jouw gemak hebben we de belangrijkste onderdelen geheel ingericht. Je hoeft alleen nog maar te kiezen met welke onderdelen je aan de slag gaat, afhankelijk van wat je organisatie nodig heeft.

Financieel, CRM & Ordermanagement

Geschikt tot 25 medewerkers


  •  Financieel
  •  CRM / Sales
  •  Ordermanagement
  •  Assemblage (1 niveau)
  •  Inkoop
  •  Autorisatie

Weten wat je nog meer krijgt?

Financieel, CRM & Projecten

Geschikt tot 25 medewerkers


  •  Financieel
  •  CRM / Sales
  •  Projectmanagement
  •  Autorisatie

Financieel, CRM en Projecten

Werkt jouw organisatie projectmatig? Dan is het ERP Direct-pakket Financieel, CRM en Projecten perfect voor jou. Dit pakket brengt je financiële administratie, klantbeheer en projectmanagement samen.

Projectadministratie

Met de projectsoftware staan alle lopende projecten duidelijk in één overzicht. Dat geldt voor interne projecten en voor projecten met klanten. Hierdoor heb je altijd een compleet beeld van alle lopende activiteiten. In de centrale database vind je ook dossiers en projectinformatie. Alles netjes bij elkaar, zodat je nooit meer in archieven of online mappen hoeft te zoeken.

CRM

Klanten en andere relaties beheer je optimaal in de CRM-software. De projectgegevens en -documenten staan allemaal bij elkaar in het dossier. Iedere betrokkene heeft toegang tot de documenten waarvoor hij of zij is geautoriseerd.

Financieel

Ook de financiële software is helemaal ingericht op het projectmatige werken van jouw bedrijf. Zo factureer je gemaakte uren, gebruikte materialen en inkopen eenvoudig naar je klanten. Daarnaast kun je declaraties op projecten zetten en doe je urenfacturatie direct vanuit projecten. Ook buiten de projecten om automatiseer je je boekhouding volledig. Zo worden loonmutaties direct verwerkt en betalingsherinneringen automatisch verstuurd. Doordat je de software zoveel mogelijk handelingen laat uitvoeren, wordt de boekhouding een logisch gevolg van de andere bedrijfsprocessen.

Meer weten?

 

Financieel, CRM en Ordermanagement

Werk je juist met logistiek? Dan past Financieel, CRM en Ordermanagement beter bij je organisatie. Dit pakket brengt je financiële administratie, klantbeheer en ordermanagement-processen samen.

Ordermanagement

Met ERP-software stroomlijn en automatiseer je je ordermanagement-processen als nooit tevoren. Voorraadtekorten worden ruim op tijd gesignaleerd. Als je wilt, wordt er zelfs automatisch een bestelling gedaan als er een voorraadtekort dreigt. Pakbonnen en facturen worden automatisch aangemaakt en verstuurd. En uiteraard heb je volledig inzicht in prijzen, kortingen, marges en realtime voorraad.

CRM

Klanten en andere relaties beheer je optimaal in de CRM-software. Doordat alle gegevens bij elkaar staan, hoef je niet meer steeds over en weer te bellen of te mailen. Dat is niet erg als je een handvol klanten of leveranciers hebt, maar hoe meer je groeit, hoe blijer je wordt van deze transparante werkwijze. Wil je nog een stap verder? Dan kan je werken met je eigen bestelportaal.

Financieel

Over groei gesproken: met ERP-software blijft je financiële boekhouding overzichtelijk, hoe groot je ook wordt. Talloze processen verlopen nu automatisch in plaats van handmatig. Uiteraard is de financiële software ook compleet geïntegreerd met ordermanagement. Je houdt probleemloos grip op logistieke processen zoals voorraadbeheer, inkoop- en verkoopkosten.

Meer weten?

 

Online ERP-pakketten voor mkb

Onze ERP-software voor het mkb digitaliseert, automatiseert en standaardiseert alle bedrijfsprocessen. De meest gebruikte processen hebben wij al voor je ingericht. Ook de ERP-implementatie kun je gewoon aan ons overlaten. Zo kun je direct van start – binnen twee weken is het systeem up and running. Lekker makkelijk, want zo kun jij je bezighouden met ondernemen.