Hofkens HIG verruilde losse applicaties voor een ERP-totaaloplossing

“In de oude situatie hadden we te maken met uitzondering op uitzondering op uitzondering”

Bij de strategische ambitie van Hofkens HIG paste niet alleen een ander type softwareleverancier, ook een professionele planningsmodule was een vereiste. De combinatie van AFAS en WAY2CONNECT brengt de ideale oplossing binnen handbereik. “Anders zouden wij nooit zo goed in staat zijn om door te groeien naar Hofkens HIG 2.0” zegt operationeel directeur Mark Hofkens.

Het schoonmaak- en reinigingsbedrijf koos voor de ERP-software van AFAS omdat het één geïntegreerd systeem kon leveren met onderling naadloos communicerende onderdelen als Financiën, HRM en Projecten. “En CRM natuurlijk”, vult Hofkens aan, “daar hadden wij op dat moment nog niets voor. Ook hadden we een los klantportaal. Stel je eens voor hoe ik ’s morgens aan mijn werk begon: ik moest eerst een hele reeks softwareapplicaties opstarten.” Ook de zo gewenste planningsmodule was volgens AFAS uitstekend te realiseren met behulp van de buitendienstsoftware van WAY2CONNECT.

Digitaal ondertekenen 

Hofkens toont vervolgens een map met het opschrift ‘Personeelszaken’. “Kijk”, legt hij uit. “In deze map zitten allemaal documenten die bijvoorbeeld te maken hebben met het verlengen van arbeidscontracten of het gebruik van bedrijfsauto’s. Al die documenten moet ik ondertekenen. Dat zal in de nabije toekomst niet anders zijn, maar dan krijg ik deze documenten digitaal aangeleverd en dan zet ik er heel efficiënt een digitale handtekening onder. Net zoals ik een betaalbatch digitaal ontvang, daar akkoord op geef waarna de betalingen naar de bank gaan.”

Pocket App

Hofkens is bijzonder te spreken over het gebruik van de Pocket App voor het insturen van declaraties en verlofaanvragen en het ontvangen van taken en signalen. Het bedrijf promoot de App dan ook nadrukkelijk. Voor iedere vijftigste gebruiker ligt er een dinerbon klaar om met het hele gezin uit eten te gaan. Al met al zijn de ervaringen met de software van AFAS bij Hofkens HIG positief, aldus de operationeel directeur. “Het is gebruiksvriendelijk en goed koppelbaar met andere systemen. Bovendien biedt het systeem mij inzicht en overzicht.”

Dashboards als stuurmiddel

Voor dat laatste wijst Hofkens op het directiedashboard dat hij gebruikt. “Het geeft me een volledig beeld van alle relevante prestatie-indicatoren, zoals het resultaat van projecten, betalingsgedrag, top-25 klanten enzovoort.” Op dat moment loopt vader Jos Hofkens, algemeen directeur van Hofkens HIG, de kamer binnen. Hij zegt: “Ik kijk weleens met Mark mee als hij zijn dashboard raadpleegt. Daar heeft hij in mijn opinie een geweldig stuurmiddel aan. Dat geeft een comfortabel gevoel.” Intussen hebben al meerdere schoonmaakbedrijven op het gebied van bedrijfsautomatisering hun licht opgestoken bij Hofkens HIG. “Geen probleem”, zegt Mark Hofkens. “Wij denken niet in termen van concurrenten, wij hebben alleen maar collega-schoonmaakbedrijven. Ik kan ze stuk voor stuk aanraden om eens naar een demo van AFAS te kijken en zich op die manier te laten inspireren. Zo is het ons ook vergaan.” 

Alles lezen?

Ben je benieuwd naar het complete verhaal van Hofkens HIG?