Het AFAS Clubhuis & AFAS Theater

Je moet zijn op de plekken waar contact is. Waar mensen elkaar ontmoeten, samen lekker werken en plezier hebben. Dat is onze overtuiging. Want dat zijn de plekken van inspiratie, kansen en succes. Zo’n plek hebben we nu zelf. En natuurlijk delen we die graag met je. Met iedereen trouwens.

 

 

 

Krijg een indruk


Op deze pagina lees je over de geschiedenis van ons hoofdkantoor en theater, het ontwerp en het gebruik. We hopen dat we je er binnenkort kunnen ontmoeten!

 

Loop virtueel door ons clubhuis & theater

Bekijk je de site op je mobiel? Open de tour dan in fullscreen.

Klein stukje geschiedenis: Van cheques naar loonstroken


De bunker. Zo heette het gebouw dat sinds de jaren zeventig op de plek van ons huidige onderkomen stond. Het was van de Bank Giro Centrale, en zo’n beetje alle bankgirocheques in Nederland werden in deze bunker verwerkt. Superleuke overeenkomst, want inmiddels verwerken wij zo’n 25 procent van de Nederlandse loonstroken. In 2008 kwam het gebouw leeg te staan, en in 2011 kochten wij het terrein van 46.770 m². In datzelfde jaar werd de oude Bank Giro Centrale duurzaam gesloopt.

Bekijk ook: de totstandkoming van de nieuwbouw

 

Alles draait om beleving


De architect van het AFAS Clubhuis & Theater is Steef van der Veldt, de broer van onze medeoprichter Ton van der Veldt. Hij begon in 2012 met de eerste ontwerpen. Vanuit de visie dat het complex moet zorgen voor beleving en dat het toekomstproof moet zijn. Dat betekent: duurzaam, en helemaal geschikt voor digitalisering en nieuwe manieren van werken, leren en verblijven.

Het AFAS Clubhuis is een stimulerende werkomgeving geworden voor onze collega’s, én een uniek visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. We vinden het belangrijk dat iedereen zich er direct thuis voelt, en er ontzettend kan genieten. Of het nu in de kantoren, collegeruimtes, het restaurant of het theater is. Zelfs in kunst in en rondom ons pand hebben we dit proberen terug te laten komen.

Op 1 september 2017 startte de bouw. En drie jaar later, op 16 november 2020, verhuisden we naar het nieuwe pand. Virtueel dan. Want in de praktijk werkten we toen nog in onze 500 thuiskantoren.

De toekomst van werk

 

De totale oppervlakte van het terrein is 60.000 m2. En het hele complex ademt IT-innovatie, entertainment, educatie en werkplezier. Al die functies zijn met elkaar geïntegreerd. Het AFAS Clubhuis bestaat uit verschillende gebouwen die op een logische manier met elkaar verbonden zijn. Het hart is het Atrium met binnentuin. Van daaruit kom je in het hoofdgebouw (waar onze kantoren zitten), de sportruimtes, de studio’s, het opleidingscentrum, het restaurant en het theater. Overal is er gekeken naar functionaliteit: wat willen we er doen, en wat betekent dat voor de inrichting?

525 werkplekken

In ons nieuwe kantoor gaat keihard gewerkt worden. En de kantoorruimtes zijn zo gemaakt dat dat ook kán. Er zijn 525 werkplekken, voorzien van glasvezelverbinding tot aan het bureau. Elke plek heeft grote dubbele beeldschermen, en collega’s kunnen hun laptop inpluggen waar ze willen - het werkt meteen.

Ruimte om samen te werken

De ruimtes zijn groot genoeg om samen aan de slag te kunnen en klein genoeg om je niet verloren te voelen. Er zijn overlegruimtes, koffiecorners en olifantenpaadjes die al die plekken weer met elkaar verbinden. Want verbinding, daar gaat het om. Ons kantoor is ook ons clubhuis. Hier ervaren we het AFAS-gevoel. En dat kan zeker ook buiten, om ons pand!

Groen, groener, groenst

Het AFAS hoofdkantoor is een van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland. Zo maken we gebruik van een warmtepomp, en liggen er 1009 zonnepanelen op het dak. Dat is goed voor het verbruik van 133 huishoudens per jaar en voor het opladen van flink wat auto’s. Vandaar dat we honderd laadpalen hebben. Bovendien gaan we uit van smart building principes: overal zijn sensoren, waardoor we alleen energie vragen waar we het ook echt gebruiken.

Kunstwerken

AFAS is een bedrijf van beweging, én van weten waar het om draait. Namelijk: beter, makkelijker en leuker werken, met meer oog voor de maatschappij. Dit willen we terug laten komen in ons clubhuis en theater. Ook in de vorm van kunst.

 

Natuurlijk: frisse lucht

Buitengewoon. Dat is de luchtkwaliteit in ons nieuwe pand. En dan écht: gewoon, net zo goed als buiten. Alsof je hoog in de bergen staat. Dat is belangrijk, want frisse lucht is niet alleen prettig, maar vooral ook gezond.

Inspirerend gezond

Even een stap terug. Met ons nieuwe hoofdkantoor en het AFAS theater willen we inspireren. Dat past precies bij onze missie. Daarom gebruiken we in alles de modernste technieken. Ook in de klimaatbeheersing en luchtbehandeling. Want we willen dat het top is voor medewerkers, klanten en gasten. 

Geen wind, wel schoon

Het probleem is: mensen vervuilen de lucht. Dus met hoe meer mensen we bij elkaar zitten, hoe meer geurtjes, viezigheid en micro-organismen er in de lucht komen. Als we daar tegenop willen ventileren, waaien de gasten uit ons theater. Dus laten we de pompen niet op volle kracht draaien, maar ventileren we met mate. Het echte werk komt pas daarna: we ioniseren de lucht. Daarmee herstelt het eigen, zuiverend vermogen van die lucht.

Als in de operatiekamer

Ken je die geur van superfrisse lucht, vlak na het onweer? Dát is wat ioniseren doet. Heel in het kort geven we alle lucht die we ons gebouw inblazen, een joekel van een stroomstoot. Net als bij onweer gebeurt. Daardoor krijgen veel deeltjes in de lucht een andere lading, en dan trekken ze stof aan, breken ze geurmoleculen af, en maken ze micro-organismen stuk. Dat werkt uitstekend – de lucht in ons kantoor en ons theater, is van vrijwel dezelfde kwaliteit als in een operatiekamer.

Nog duurzaam ook

Stroom, horen we je denken – wilden jullie daar niet zuinig mee zijn? Zeker! Daarom werken we met gescheiden ventilatie voor kantoor en theater. Want als het theater vol zit, is het kantoor vaak al leeg. Zo ventileren en ioniseren we niet meer dan nodig is. En dankzij het ioniseren hoeven we sowieso al veel minder te ventileren voor hetzelfde resultaat. Het verbruik van de ionisatie is gelijk aan een paar ledlampjes.

Welkom in het AFAS Theater


Als je Leusden binnenrijdt via de Randweg, zie je een glazen dome: het AFAS Theater. Dat biedt plek aan 850 gasten, en we gebruiken het voor zakelijke evenementen, seminars, productpresentaties en premières. Én we draaien er voorstellingen.

Vanaf najaar 2021 de eerste: 14 de musical, over het leven van de legende Johan Cruyff. Het theater heeft een eigen ingang en heeft een directe verbinding met ons restaurant. Zo kun je er een volledige avond uit ervaren.

Meer weten over het AFAS Theater?

 

Nu in het AFAS Theater

14 de musical

AFAS Software maakt in samenwerking met theatermaker Tom de Ket en Cruyff Management een musical over Johan Cruijff. 14 de musical is te zien in het AFAS Theater in Leusden.