Manager Self Service (MSS) voor beter geïnformeerde managers

 

Managers hebben het liefst zelf de touwtjes zoveel mogelijk in handen. Met Manager Self Service (MSS) nemen ze een deel van de HR-werkzaamheden over.

Meer werk? Nee hoor. Managers en leidinggevenden zijn hierdoor betrokkener bij de medewerkers. Doordat managers altijd werken met de meest actuele gegevens, zijn ze op de hoogte van wat er speelt en kunnen ze eerder bijsturen als dat nodig is.

Wat is Manager Self Service?

Met de MSS-tool kunnen managers en leidinggevenden zelf gegevens van medewerkers raadplegen, invoeren en aanpassen. Daarnaast kunnen ze aanvragen van medewerkers accorderen. Zo verminder je de administratieve last voor HR. Bijkomend voordeel: omdat je met directe lijnen werkt, vereenvoudig je HR-processen.

Voorbeelden van mogelijkheden met MSS

  • Personeelsdossiers van medewerkers inzien en wijzigen
  • Declaraties beoordelen
  • Verlof accorderen en verzuim melden
  • Vastleggen gespreksverslag talentmanagement
  • Inzicht in ken- en stuurgetallen van de afdeling en organisatie
  • Medewerkers in dienst en uit dienst melden
  • Contracten verlengen of opzeggen

Hoe werken ESS en MSS samen?

Manager Self Service en Employee Self Service (ESS) vullen elkaar perfect aan in HRM-software. Managers hebben met MSS meer inzicht in medewerkerdossiers. Medewerkers hebben tegelijkertijd zelf meer verantwoordelijkheid met Employee Self Service. Managers kunnen verzoeken van medewerkers accorderen, zoals verlofaanvragen.

Doordat medewerkers en managers meer zelf regelen, verlicht je de administratieve druk voor de HR-afdeling. Zo hebben zij weer tijd voor strategische HR-zaken. Leuker voor hen en beter voor je organisatie!

Geef je medewerkers & managers eigen regie met ESS & MSS in AFAS Software

Met Employee Self Service en Manager Self Service maak je jouw bedrijfsprocessen toekomstproof. ESS & MSS zorgen voor minder fouten, meer inzicht en up-to-date-informatie. Je HR-afdeling kan zich eindelijk weer bezighouden met strategische HRM-werkzaamheden. En als klap op de vuurpijl kun je ESS & MSS precies zo inrichten als bij jouw bedrijf past. De software past zich aan jou aan, in plaats van andersom. Zoals het hoort!

Meer lezen?

E-HRM: alles op een rijtje

Digitaliseren of faillissement?


E-hrm bestaat al vele jaren. In die periode is het onherkenbaar veranderd. Van complexe, gebruiksonvriendelijke en dure technologie is e-hrm veranderd in een vlotte en onmisbare HR-tool voor elke HR-manager. Juist omdat e-hrm zo’n hoge vlucht heeft genomen, staan we stil bij dit bijzondere hulpmiddel.

 

Salarisadministratie

Uitbesteden of zelf doen?


Met nieuwe software en technieken kunnen oude, ingeslepen gewoonten vaak makkelijker, sneller en kostentechnisch efficiënter worden. Maar daar is lef voor nodig. “Dat doen we al jaren zo en dat werkt toch prima?”. In deze blog vertellen we over de voor- en nadelen van de salarisadministratie zelf doen of uitbesteden.