Zo werkt marketing bij AFAS

Van eerste contact tot einde contract, altijd vanuit onze pay-off Inspireert Beter Ondernemen.Marketing Inspireert Beter Ondernemen


Wat voegen wij toe aan de buyer- & customer journey? En op welk moment? Alles wat we bij AFAS doen houden we tegen onze pay-off Inspireert Beter Ondernemen aan. Wij willen bedrijven laten zien dat het anders kan en onnodig werk automatiseren. Als marketingafdeling hebben we de ambitie om van eerste contact tot einde contract waarde te kunnen toevoegen rondom alles wat AFAS doet.

Dat doen we met deze mensen

Cecile

Cecile Karssen
Marketing medewerker

Jacco Faaij

Jacco Faaij
Marketingmanager

Simoun

Simoun Siewe
Marketing medewerker

Jop Hessel

Jop Hessel
Marketingmanager

Jortijn Bijl
Sr. Marketingmanager

Leonie

Leonie Brunekreef
Marketingmanager Events

Madeleen

Madeleen van de Pol
Marketingmanager

Martijn Delahaye

Martijn Delahaye
Directeur Marketing

Rik

Rik ten Wolde
Sr. Marketingmanager

Charlotte de Lange
MarketeerDe AFAS Marketing Journey


Om invulling te geven aan wat wij bij marketing dagelijks doen, hebben we de AFAS Marketing Journey in kaart gebracht. Van naamsbekendheid creëren tot klanten daadwerkelijk naar een hoger niveau helpen. Vanuit marketing proberen we van eerste contact tot einde contract waarde toe te voegen en WOW-momenten te creëren.

Naamsbekendheid

Software kan het imago hebben wat saai en zakelijk te zijn. Juist het menselijke aspect is belangrijk. Onze sponsorschappen bieden de mogelijkheid om, naast naamsbekendheid, een stuk emotie toe te voegen aan onze klantrelatie. We kunnen individuen een unieke, onvergetelijke ervaring bieden bij AFAS Live, AZ en het AFAS Circustheater.

Van leadinspiratie naar leadgeneratie

Alleen goede software bieden is tegenwoordig niet meer genoeg, je moet kunnen laten zien dat je een partij bent waar iemand zaken mee wil doen. Dit past ook precies bij 'Inspireert Beter Ondernemen'. Hier hebben we zelfs een apart platform voor gemaakt, InspireertBeterOndernemen.nl, om binnen elke fase van het aankoopproces interessante en relevante content te kunnen bieden. Waar InspireertBeterOndernemen.nl ingaat op de dagelijkse uitdagingen, laten we op afas.nl vervolgens zien wat de oplossing is.

Salesondersteuning

Niet alleen de hoeveelheid nieuwe leads is belangrijk, maar de kwaliteit van die leads is misschien nog wel belangrijker. Daarom gebruiken we BANT-model (Budget, Autority, Need & Timing) om te beoordelen of de door marketing aangeleverde leads geschikt zijn voor een afspraak, om er zo voor te zorgen dat onze sales alleen op pad gaat voor de juiste prospects. Ter ondersteuning, faciliteert marketing onze sales ook met klantverhalen, referenties, inhoudelijke sessies en relevante content.

Klantsucces

Van het moment dat een nieuwe klant de order tekent tot het moment dat het contract opgezegd wordt verdient de klant de juiste aandacht. Ook vanuit een marketingperspectief kun je hier een hoop aan toevoegen. Je wil de juiste informatie die past op de fase van het klant-zijn aanbieden. Jouw klanten zijn jouw ambassadeurs van het product en de bron van inkomsten. Het maken van blije klanten moet daarom het ultieme doel zijn.

De AFAS Marketing JourneyMarketinginspiratiesessies


Regelmatig geven wij vanuit AFAS een inspiratiesessie over marketing bij AFAS. Niet alleen in de hoop om jou een stuk inspiratie mee te geven, maar ook om marketeers samen te brengen. Daarnaast vinden we het simpelweg ook gewoon erg leuk!

In ongeveer 2 uur vertellen we je middels een interactieve sessie alles over de verschillende onderdelen van onze Marketing Journey.

Meer weten?


Inspiratiesessies

Ziggo Zakelijk over Marketing bij AFAS

Masterclass 'Zo vergroot je je naamsbekendheid'

Vraag het marketing


Heb je na het lezen van deze pagina of het bezoeken van een marketinginspiratiesessie toch nog een vraag? Dat kan! Iedereen krijgt antwoord, soms via e-mail, telefoon of persoonlijk.


De laatste marketingblogs

Afstuderen op de marketingafdeling van AFAS?