Finance in control

De wereld van de financieel medewerker verandert snel. Het geven van advies en het creëren van inzichten voor de organisatie wordt steeds belangrijker. Dus wil je niet meer tijd dan nodig besteden aan je boekhouding.

Daarom hebben we met onze klanten en accountants de Finance Auditor ontwikkeld, jouw persoonlijke boekhoudassistent. De Finance Auditor automatiseert veelvoorkomende controles binnen je administratie. Waar je voorheen zelf verantwoordelijk was voor de uitvoer van controles, neemt de Finance Auditor deze taak van je over. Inmiddels controleert de software jouw boekhouding met ruim 100 audits. Met één druk op de knop start je op elk gewenst moment de audits en kun je eventuele signaleringen eenvoudig verhelpen.


Onze visie: optimale automatisering van financiële processen.


AFAS streeft naar een optimale automatisering van financiële processen. Wij noemen dat ook wel ‘Boekhouden met het licht uit.’ Het doel is zoveel mogelijk administratieve handelingen door de software te laten uitvoeren, waardoor jij meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken, zoals het informeren en adviseren van andere afdelingen en collega's op basis van actuele informatie. Jouw afdeling en organisatie worden naar een hoger plan getild, door op een ander niveau met de administratie om te gaan.

De Finance Auditor is een belangrijke toevoeging aan onze financiële software omdat het, geheel automatisch, fouten en potentiële problemen opspoort in jouw financiële administratie. Dit levert je niet alleen tijd op, maar ook geld!

In 4 stappen volledig in control


Controleren uitvoeren

1. Controles uitvoeren

Wanneer je werkt met de software van AFAS, start je met één druk op de knop de Finance Auditor die je financiële administratie op meer dan honderd belangrijke punten controleert. En wil je daar nog eigen controles aan toevoegen? Dan kan dat uiteraard.


Controles beoordelen

2. Controles beoordelen

Nadat de audit is uitgevoerd, verschijnt er een weergave met fouten en waarschuwingen. Door te klikken op een specifieke resultaatregel, krijg je uitleg over de onvolkomenheid die de software van AFAS heeft geconstateerd.


Controles oplossen

3. Controles oplossen

Nu is het zaak dat je de onvolkomenheden in de administratie aanpast of oplost. Daarna kun je de auditcontrole opnieuw uitvoeren en zal de fout of waarschuwing niet meer getoond worden in de weergave.


Voorkom meldingen in de toekomst

4. Voorkom meldingen in de toekomst

Je wil niet iedere audit weer tegen dezelfde fouten en waarschuwingen aanlopen. Zoek daarom een structurele oplossing voor de meldingen, in plaats van steeds de brandjes te blussen.


Meer dan 100 audits standaard meegeleverd

In de software van AFAS worden met de Finance Auditor standaard meer dan 100 audits uitgeleverd. Dankzij robotisering verandert de rol van de controller dan ook naar een adviserende functie. Ondersteund door domeinkennis en ervaring kan de controller zich richten op advies omtrent: de planning en forecasting, fiscale wet- en regelgeving, procesoptimalisatie om fouten te voorkomen en risicoanalyses.

Controleren blijft daarentegen een verantwoordelijkheid van de controller. Dankzij geautomatiseerde signalering richt de controller zich meer op interpretatie en vertaling van audits. Hij creëert meerwaarde door processen te optimaliseren op basis van de auditresultaten. Dit om herhaling, fouten en fraude te voorkomen. Administreren verdwijnt uit de dagelijkse activiteiten van de controller. Processen worden gestart bij de bron en daarmee gedecentraliseerd.


Een greep uit de beschikbare audits:

  • Bankrekening medewerker gelijk aan bankrekening crediteur;
  • Gebruiker geautoriseerd voor onderhouden bankrekeningen en aanmaken betaalopdracht;
  • Afschrijving activa komt niet overeen met saldo verzamelrekening;
  • Grootboekrekening met budgetteren aan zonder budget;
  • Btw-plicht debiteur niet overeenkomstig met land van herkomst;
  • Medewerker uit dienst en eigenaar van bedrijfseigendom volgens activa-administratie;
  • Inkoopfactuur waarbij het factuurbedrag groter is dan een instelbaar aantal van de standaarddeviatie;
  • Handmatig boeken toegestaan op verzamelrekening afschrijving activa;
  • Btw-aangifte niet tijdig ingediend.

Ontdek de ERP software van AFAS

Maak ook jouw financiële administratie een logisch gevolg van je bedrijfsprocessen


Jouw financiële bedrijfsadministratie wordt geautomatiseerd door alle bedrijfsactiviteiten die je registreert in hetzelfde systeem. Op die manier gaan de verschillende financiële audits van de Finance Auditor ook écht voor jou werken.


Webinar Finance Auditor

Kijk het webinar over de Finance Auditor terug


De Finance Auditor

Bekijk (en download) de themaplaat

De Finance auditor

Neem contact op!

Succesmanager

Maak een afspraak

Wil je graag meer informatie over wat onze software voor jouw bedrijf kan betekenen? Maak dan een afspraak!


Download de brochure 

De Finance Auditor zit verankerd in onze ERP software. Wil je meer weten over de software? Download dan de brochure.