Finance in Control

De wereld van de financieel medewerker verandert snel. Het geven van advies en het creëren van inzichten voor de organisatie wordt steeds belangrijker. Dus wil je niet meer tijd dan nodig besteden aan je boekhouding. Daarom hebben we met onze klanten, accountants en de Belastingdienst de Finance Auditor ontwikkeld, jouw persoonlijke boekhoudassistent. De Finance Auditor automatiseert veelvoorkomende controles binnen je administratie. Waar je voorheen zelf verantwoordelijk was voor de uitvoer van controles, neemt de Finance Auditor deze taak van je over. Inmiddels controleert de software jouw boekhouding met ruim 100 audits. Met één druk op de knop start je op elk gewenst moment de audits en kun je eventuele signaleringen eenvoudig verhelpen.

m

Onze visie

AFAS streeft naar een optimale automatisering van financiële processen. 
Wij noemen dat ook wel  ‘Boekhouden met het licht uit.’ Het doel is zoveel mogelijk administratieve handelingen door de software te laten uitvoeren, waardoor jij meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken, zoals het informeren en adviseren van andere afdelingen en collega's op basis van actuele informatie. Jouw afdeling en organisatie worden naar een hoger plan getild, door op een ander niveau met de administratie om te gaan.

De Finance Auditor is een belangrijke toevoeging aan de software omdat het, geheel automatisch, fouten en potentiële problemen opspoort in jouw financiële administratie. Dit levert je niet alleen tijd op, maar ook geld!

 Volledige grip op finance in je organisatie


In 4 stappen volledig in control! 

 1. Controles uitvoeren

Met één druk op de knop start je de Finance Auditor die je financiële administratie op meer dan honderd belangrijke punten controleert.

 1. Controles beoordelen

Nadat de audit is uitgevoerd, verschijnt er een weergave met fouten en waarschuwingen. Door te klikken op een specifieke resultaatregel, krijg je uitleg over de onvolkomenheid die de software van AFAS heeft geconstateerd. 

 1. Controles oplossen

Nu is het zaak dat je de onvolkomenheden in de administratie aanpast of oplost. Daarna kun je de auditcontrole opnieuw uitvoeren en zal de fout of waarschuwing niet meer getoond worden in de weergave.

 1. Voorkom meldingen in de toekomst

Je wil niet iedere audit weer tegen dezelfde fouten en waarschuwingen aanlopen. Zoek daarom een structurele oplossing voor de meldingen, in plaats van steeds de brandjes te blussen.Bekijk ook deze bronnen
Bekijk de video


Laat je inspireren


Neem contact op


Bekijk de productpresentatiega naar top

Voorbeelden van audits


Standaard 100 audits meegeleverd

 • Bankrekening medewerker gelijk aan bankrekening crediteur;
 • Gebruiker geautoriseerd voor onderhouden bankrekeningen en aanmaken betaalopdracht;

 • Afschrijving activa komt niet overeen met saldo verzamelrekening;

 • Grootboekrekening met budgetteren aan zonder budget;

 • Btw-plicht debiteur niet overeenkomstig met land van herkomst;

 • Btw-aangifte niet tijdig ingediend;

 • Medewerker uit dienst en eigenaar van bedrijfseigendom volgens activa-administratie;

 • Inkoopfactuur waarbij het factuurbedrag groter is dan een instelbaar aantal van de standaarddeviatie;

 • Handmatig boeken toegestaan op verzamelrekening afschrijving activa.

De rol van de controller

Adviseren


Dankzij robotisering verandert de rol van de controller naar een adviserende functie. Ondersteund door domeinkennis en ervaring kan de controller zich richten op advies omtrent:

 • Planning en forecasting;
 • Fiscale wet- en regelgeving;
 • Procesoptimalisatie om fouten te voorkomen;
 • Risicoanalyse en -beheersing.

Controleren blijft een verantwoordelijkheid van de controller. Dankzij geautomatiseerde signalering richt de controller zich meer op interpretatie en vertaling van audits. Hij creëert meerwaarde door processen te optimaliseren op basis van de auditresultaten. Dit om herhaling, fouten en fraude te voorkomen.

Administreren verdwijnt uit de dagelijkse activiteiten van de controller. Processen worden gestart bij de bron en gedecentraliseerd.

ga naar top

Blogs over FinanceGerard Nijboer“Welke innovaties gaan jou tijd en geld opleveren?”

Een grote hoeveelheid echte innovaties in combinatie met een fors toegenomen gebruiksgemak. Dat zijn belangrijke kenmerken van de nieuwe release van de software van AFAS. Voor bedrijven en instellingen in alle denkbare branches komen er zeer aantrekkelijke nieuwe gebruiksmogelijkheden beschikbaar. “Ze gaan het werk voor onze klanten een stuk efficiënter maken.”. Lees het blog van Gerard Nijboer

Auteur: Gerard Nijboer, Productmanager Ordermanagement, Financieel en Abonnementen


ga naar top

Neem contact op!

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Wil je graag meer informatie over wat onze software voor jouw bedrijf kan betekenen? Maak dan een afspraak!

Download de brochure

Download de brochure

De Finance Auditor zit verankerd in onze ERP software.
Wil je meer weten over de software? Download dan de brochure.


Advies op maat nodig? Bel: 033-4343883