E-factureren en UBL

Vervang papieren factuurstromen en start met elektronisch facturen in de financiële software van AFAS. Aanzienlijk veiliger, goedkoper en bovendien sneller!


De voordelen van E-factureren & AFAS


E-Factureren staat voor ‘elektronisch factureren’. Deze facturen worden zonder menselijke handelingen automatisch gegenereerd en verwerkt. Dit voorkomt fouten bij de verwerking. E-facturering biedt daarom aanzienlijke voordelen: volledige processen, van bestelling tot betaling, verlopen automatisch, zonder meerkosten en digitaal. AFAS is volledig UBL ready, getest middels de UBL Ketentest.

Doordat zowel de financiële-, salaris-, project- en logistieke administratie in één softwarepakket worden vastgelegd, is jouw financiële situatie altijd actueel. De journaalposten worden automatisch gegenereerd vanuit een salaris uitbetaling, de grootboekrekeningen zijn al voor je ingericht, declarabele uren leiden tot een verkoopfactuur en ingekochte materialen zorgen voor mutaties in het inkoopboek. En met onderdelen als e-factureren, dashboards en de finance auditor, jouw digitale boekhoudassistent, ben je verzekerd van een hoogwaardige softwareoplossing voor jouw financiële administratie.

Meer weten over E-factureren en UBL in de software van AFAS?
"Tienduizend uitgeprinte facturen zijn verleden tijd"

VAB AfbouwrroepElektronisch facturen met UBL

E-facturering biedt aanzienlijke voordelen. Hoe werkt e-factureren precies?


Het belangrijkste voordeel is dat het factureringsproces veiliger, goedkoper en sneller verloopt. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat er met de PDF factuur een bestand (in UBL 2.1) wordt meegestuurd. UBL staat voor Universal Business Language. Dit bestand wordt automatisch gegenereerd en verwerkt, ook door andere softwareleveranciers: volledige procesautomatisering van bestelling tot betaling. Natuurlijk bespaar je met digitale facturatie ook druk- en portokosten.

Inkoop & verkoop

AFAS ondersteunt zowel de inkoop (inlezen extern) als verkoop (zelf verstrekken). De software laat vervolgens altijd zien op basis van welke gegevens een factuur gematched is.

Ook heeft AFAS meegewerkt aan de UBL Ketentest. Bij alle ontwikkelingen nu en in de toekomst staat het vervangen van papieren factuurstromen door elektronische processen centraal. Om e-factureren nog eenvoudiger en toegankelijker te maken ondersteunt AFAS 'Simplerinvoicing'.Ontdek de mogelijkheden van AFAS


De Finance Auditor

Jouw persoonlijke boekhoudassistent


Samen met onze klanten en accountants hebben we de Finance Auditor ontwikkeld, jouw persoonlijke boekhoudassistent. Waar je voorheen zelf verantwoordelijk was voor de uitvoer van controles, neemt de Finance Auditor deze taak van je over. Inmiddels controleert de online facturatiesoftware met ruim 100 audits jouw financiële processen. Met één druk op de knop start je op elk gewenst moment de audits en kun je eventuele signaleringen eenvoudig verhelpen.Inzicht in je boekhouding met dashboards

Met de BI dashboards toon je alle belangrijke data uit de software van AFAS op een overzichtelijke manier. Je maakt van ruwe data begrijpelijke informatie. Door deze informatie inzichtelijk te maken, kun je beter sturen op het resultaat. Bovendien kun je inzoomen op de gegevens en filteren op de informatie die je wil zien. Business Intelligence is een standaardonderdeel van de software en direct klaar voor gebruik. Geen meerkosten dus!

Een greep uit de standaard beschikbare dashboards in het boekhoudprogramma

  • Contractbeheer
  • Crediteuren
  • Debiteuren
  • Exploitatie (+ verbijzonderd)
  • Forecast
  • Projectadministratie
  • Vaste activa
  • VerkoopomzeteVerbinding

AFAS en eVerbinding


eVerbinding is het platform voor een veilige digitale uitwisseling van financiële documenten voor het MKB. Vanaf 2015 heeft AFAS een koppeling met eVerbinding. Digitale facturen vanuit jouw leveranciers of klanten komen via het platform van eVerbinding automatisch in de administratie. Van echte elektronische factuur tot pdf-factuur.


Toekomst van E-factureren

De e-factuur en portalen


De ontwikkelingen rondom E-facturatie volgen elkaar in rap tempo op. Rijksoverheden willen vanaf 2017 zelfs alleen nog maar e-facturen ontvangen bij een nieuw contract van hun leverancier. Het vervangen van papieren factuurstromen door elektronische processen centraal staat centraal. Daarbij gaan portalen een steeds belangrijkere rol spelen. Het wordt de centrale plaats waar klanten en leveranciers financiële gegevens uitwissen, betalingen verrichten en communiceren.Simplerinvoicing

Werken met internationale standaarden


Simplerinvoicing is gebaseerd op open internationale standaarden en wordt ondersteund door toonaangevende softwareleveranciers voor elektronische facturering en boekhoudsystemen. Doordat alle leveranciers zich hieraan committeren is er geen interpretatieverschil, en verloopt communicatie altijd vlekkeloos.


UBL Ready

Getest door middel van de UBL Ketentest


AFAS heeft succesvol de UBL Ketentest doorlopen. Dit betekent dat de software van AFAS geschikt is voor UBL factureren.

ZZP'er of ondernemer met maximaal 5 medewerkers?

Bestaat jouw onderneming uit maximaal 5 medewerkers? Speciaal voor jou hebben we AFAS Small Business ontwikkeld. AFAS Small Business is een compleet online facturatieprogramma en bevat alles wat jij nodig hebt als ZZP'er of ondernemer.

Meer informatie over AFAS Small Business


Meer weten over het E-factureren & UBL van AFAS?

We komen graag met je in contactAdvies op maat nodig? Bel: 033 - 43 43 883.