Oorlogsmuseum Overloon kiest voor software van AFAS

"Voor ons is een stabiele koppeling met kassasystemen en online ticketing essentieel"

Leusden, 22 februari 2019 – Oorlogsmuseum Overloon gaat vanaf juni 2019 werken met de ERP-software van AFAS. Het museum hoopt met de automatiseringsslag efficiënter te kunnen werken, maar bovendien de dienstverlening voor haar gasten verder te verbeteren.

Erik van den Dungen, Directeur Oorlogsmuseum Overloon over de keuze voor AFAS: “Voor ons is een stabiele koppeling met kassasystemen en online ticketing essentieel. AFAS heeft een goedwerkende koppeling met de WinSale-applicatie van Eijsink en dat is voor ons heel belangrijk”. 

Werk leuker maken voor musea

Van den Dungen vervolgt:  “We kijken uit naar het hoogseizoen komende zomer. Als het goed is, zijn we dan al enkele maanden live en is het grootste deel van de leercurve doorlopen zodat we dan optimaal kunnen profiteren van de mogelijkheden die AFAS te bieden heeft.” Daniel Pauw, salesmanager Cultuur, Recreatie & Sport: “Het is geweldig dat wederom een heel mooi museum kiest voor de ERP-software van AFAS. Ik ben er trots op dat we musea echt kunnen helpen om het werk leuker te maken. Dit realiseren we door tijdrovend, foutgevoelig en administratief werk weg te automatiseren. De tijd die je terug verdient, kan je inzetten voor belangrijke zaken, namelijk voor je medewerker en bezoeker. Daar draait het uiteindelijk om!”

Realtime en razendsnel inzicht

Het museum loopt met hun huidig softwarepakket tegen diverse uitdagingen aan. Met name op het vlak van managementrapportages en doorlopend inzicht. Met de volledig geïntegreerde Business Intelligence (BI) oplossing in de software van AFAS hoopt het museum razendsnelle visualisaties te hebben waarmee direct alle strategische informatie inzichtelijk is. Door deze informatie realtime uit de software te halen kan er beter gestuurd op basis van data.

Over AFAS Software

AFAS Software inspireert beter ondernemen. Het Nederlandse familiebedrijf ontwikkelt al ruim 20 jaar innovatieve softwareproducten en neemt daarbij graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door de flexibiliteit van de software, die volledig af te stemmen is op branche specifieke situaties, automatiseert AFAS bedrijven en organisaties in alle branches. Hiermee werken klanten efficiënter, krijgen ze compleet inzicht in alle bedrijfsprocessen en hebben zij het vermogen om mee te bewegen met de markt.

Over Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon is in Nederland het grootste in zijn soort en bestaat uit een bosachtig park waarin twee voormalige musea, het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum en het Marshallmuseum (10.000 m²), gehuisvest zijn. Bij het museum in Overloon zijn zo’n 40 medewerkers en ongeveer 80 vrijwilligers werkzaam. 

Publicatiedatum: 22 februari 2019 13:06