Consolid gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

“Dubbele vastlegging van gegevens zal verdwijnen”

Leusden, 31 januari 2019 – Consolid gaat uitzenden met de ERP-software van AFAS. Zowel de 250 interne medewerkers als de 7.000 flexmedewerkers gaan werken met deze volledig nieuwe oplossing voor de flexbranche. De organisatie verwacht hierdoor winst te behalen op het gebied van schaalbaarheid, wendbaarheid en koppelbaarheid.

Kees van Laarhoven, Financieel Directeur Consolid over de keuze voor AFAS: “Wij vertrouwen erop hiermee een betrouwbare, schaalbare, flexibele partner te hebben die onze processen maximaal zal ondersteunen en meer gaat standaardiseren. Met de inzet van bepaalde workflows en koppelingen zal dubbele vastlegging van gegevens verdwijnen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor onze prioriteit: zaakwaarnemerschap”.

Volledige ERP suite

Consolid zal de volledige ERP suite gaan inzetten per januari 2020 en hoopt hiermee haar bedrijfsprocessen maximaal te automatiseren. Concreet betekent dit dat de detacheerder en opleider gebruik gaat maken van onder andere workflow management, HRM, Payroll, financieel, inkoop, facturatie en business intelligence. “Voor urenregistratie blijven we werken met Akyla en voor recruitment met Otys. Beide best-of-breed-oplossingen hebben API-koppelingen met de software van AFAS. Voor de planning werken we met Planbition en de zelf ontwikkelde AR-applicatie” aldus Van Laarhoven.

Over AFAS Software

AFAS Software inspireert beter ondernemen. Het Nederlandse familiebedrijf ontwikkelt al ruim 20 jaar innovatieve softwareproducten en neemt daarbij graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door de flexibiliteit van de software, die volledig af te stemmen is op branchespecifieke situaties, automatiseert AFAS bedrijven en organisaties in alle branches. Hiermee werken klanten efficiënter, krijgen ze compleet inzicht in alle bedrijfsprocessen en hebben zij het vermogen om mee te bewegen met de markt.

Over Consolid

Consolid is dé detacheerder en opleider in Vervoer en Veiligheid. Met dienstverlening als uitzenden/detacheren, opleiden, poolmanagement, maar bijvoorbeeld ook maatwerk wervingstrajecten en arbeidsmarktanalyses op basis van Big Data, bedienen zij sinds 1990 zowel grote ondernemingen als het MKB in Nederland. Vanuit 10 locaties met ruim 250 medewerkers, zijn er dagelijks zo’n 7000 specialisten aan het werk binnen het domein Vervoer en Veiligheid. Kenmerkende functies daarbinnen zijn: bus- trein-, taxi- en vrachtwagenchauffeurs, home delivery bezorgers, beveiligers, toezichthouders en technisch personeel in de automotive sector. Met “The Future Department” richt Consolid zich ook op beroepen van de toekomst, zoals het beroep van dronepiloot.

Publicatiedatum: 31 januari 2019 10:39