“Met de informatie uit het systeem ben je iedereen altijd een stap voor”

AFAS Accountancy Direct en SB is voor administratiekantoor Cijfer Studio een ideale oplossing. “Het is dé manier om efficiënt met mijn klanten samen te kunnen werken.”

 

Cijfer Studio in het kort

Branche:

Accountancy

Aantal medewerkers:

1 medewerker

Gevestigd in:

Naaldwijk

Klant van AFAS sinds:

2 november 2017

Softwaregebruik:

AFAS SB

Interview met:
Anne-Corinne van Geest (eigenaar)

Na jarenlange ervaring bij diverse accountants- en belastingadvieskantoren heeft Anne-Corinne van Geest in het najaar 2020 de stap gezet naar het zelfstandig ondernemerschap. Zo is Cijfer Studio ontstaan. Haar visie is om digitaal met de klant samen te werken in een geïntegreerde omgeving. Voor haar administratiekantoor zocht ze daarom naar nieuwe software. “Ik had behoefte aan een volledig digitale omgeving met een geïntegreerd klantportal”, aldus Van Geest die al jaren naar volle tevredenheid met AFAS werkte. “Eigenlijk was AFAS een van de eerste bedrijven waar ik toen contact mee zocht”, legt ze uit. “Ik kreeg te horen dat er hard werd gewerkt aan nieuwe software.”

Cijfer Studio en AFAS SB

Uiteindelijk kwam Van Geest uit bij Accountancy Direct in combinatie met SB. Accountancy Direct is een ERP-oplossing voor de automatisering van interne processen en SB is een zelfstandig boekhoudprogramma. De extra functionaliteiten die Accountancy Direct biedt zijn met name de portals voor samenwerking met de klant. 

De combinatie met SB is volgens Van Geest ideaal. “Het is dé manier om efficiënt met mijn klanten samen te werken.” Dat doet ze in een klantportal waarin alle digitale dossiers, zoals de jaarrekening en fiscale aangiftes, worden bewaard. De klant kan inloggen op de portal en daar documenten inzien en downloaden, of delen met bijvoorbeeld zijn bank. “De portal is een geïntegreerd systeem en werkt bovendien kostenbesparend. Dat is een grote plus, want daardoor kan er nooit spraakverwarring ontstaan”, aldus Van Geest. Ook onaangename verrassingen zijn er niet, want Cijfer Studio hanteert een tariefstructuur met abonnementen. “Ondernemers willen vooraf weten wat hun maandelijkse kosten zijn en niet achteraf worden verrast.” 

Tijdbesparende oplossing

Accountancy Direct is voor haar een tijdbesparende oplossing, zegt Van Geest. “Vooral omdat ik met de portal InSite Accountancy in één oogopslag overzicht heb van mijn klanten en hun fiscale aangiften. InSite werkt gebruiksvriendelijk en met behulp van de workflows kun je snel en efficiënt werken. Denk bijvoorbeeld aan de Wwft-procedure rondom klantacceptatie. Met één druk op de knop kun je een uittreksel van de Kamer van Koophandel en een kopie-ID toevoegen. Het op die manier aanmaken van een klant werkt heel fijn omdat je maar één scherm hoeft te gebruiken.” 

Enthousiaste reacties

Volgens Van Geest krijgt ze heel enthousiaste reacties van klanten als ze met SB gaan werken. “Vooral de aanwezige dashboards geven de klant direct inzicht in omzet, resultaat, debiteuren en crediteuren. Voor sommige klanten gaat daarmee een heel nieuwe wereld open. Daarnaast kan de klant met één druk op de knop zijn openstaande facturen direct doorzetten naar de bank. Klanten kunnen ook zelf verkoopfacturen opstellen in SB.” Dat ze enthousiast is over SB steekt ze trouwens niet onder stoelen of banken. Op de website van Cijfer Studio heeft ze er zelfs een speciale pagina aan gewijd.

Ruimte voor adviesfunctie

Van Geest noemde al de tijdwinst die ze met Accountancy Direct en SB boekt. Daarnaast verandert haar werk van karakter. “Met de scan-en-herken software die SB biedt worden de facturen nu door het gehele jaar ingeboekt. Op deze manier wordt het werk verdeeld over het jaar en is de druk na afloop van een kwartaal aanzienlijk afgenomen”, aldus Van Geest. 

Van Geest: “Er komt meer ruimte voor mijn adviesfunctie naar klanten. Dat maakt mijn werk leuker, ook omdat ik me proactief naar mijn klanten kan opstellen.”

“Met behulp van de informatie uit het systeem ben je in feite iedereen altijd een stap voor. Achteraf ben je sowieso te laat. Het gaat om inzicht in wat nu speelt in combinatie met vooruitkijken. Zo denk ik actief mee met mijn klanten.”

Van Geest vindt het belangrijk om regelmatig contact te hebben met haar klanten. “Even een belletje om je interesse te tonen, horen hoe het gaat, ook privé. Dat is voor mij de manier om een relatie met de klant op te bouwen.”

Blij met support

Volgens Van Geest spreekt de filosofie van AFAS haar bijzonder aan. “Ze zeggen niet dat hun product perfect is, maar ze benaderen het vanuit de klant en niet vanuit zichzelf. Dat is wat ik zo prettig vind.” Graag denkt ze ook mee over verdere verbeterpunten voor SB en heeft daarover contact met AFAS. “Een goed onderbouwd idee kan zomaar naar de productieomgeving gaan en dan heb je best kans dat het over vier weken aanwezig is in de live-omgeving. Dan kunnen andere klanten er ook mee werken.”

Van Geest is blij met de support van AFAS. “Uit ervaring weet ik dat het daar bij andere leveranciers nogal eens aan schort. Dat is bij AFAS echt anders. Ze zijn toegankelijk en goed bereikbaar en proberen je binnen een dag te helpen als dat kan.”

De combinatie Accountancy Direct en SB past goed bij haar groeiambitie, zegt Van Geest. “Door de digitale werkomgeving kan ik snel schakelen en mijn klanten meerwaarde bieden. Daar zijn ze onwijs blij mee.”

Van Geest: “De komende tien jaar kan ik probleemloos vooruit en de digitale werkomgeving helpt me daarbij."

Over Cijfer Studio

Cijfer Studio is het bedrijf van Anne-Corinne van Geest. Haar NOAB-gecertificeerd administratiekantoor bedient sinds januari 2021 vanuit Naaldwijk zzp’ers en mkb-bedrijven. Kernactiviteiten zijn online boekhouding, belastingaangiftes, fiscaal advies en salarisadministratie. Cijfer Studio richt zich op ondernemers die willen groeien en van gemak houden. Het administratiekantoor hanteert een transparante tarievenstructuur. Cijfer Studio is een van de eerste administratiekantoren die werkt met de nieuwe geïntegreerde software van AFAS bestaande uit SB en het klantenportal.

 

Automatiseer net als Cijfer Studio en ruim 14.000 Nederlandse organisaties je bedrijfsprocessen met AFAS Software.

Wil jij ook slimmer werken?