Resultaten HR Trendonderzoek 


Het jaarlijks terugkerend HR Trendonderzoek van AFAS, Berenschot en Performa is in 2021 gehouden onder 2.122 HR-professionals in Nederland. 'HR trends' is het grootste jaarlijkse onderzoek onder HR-professionals in Nederland. 

 

De stand van HR anno 2021


Het HR Trendonderzoek is al jaren veruit het grootste en meest representatieve onderzoek naar de HR-functie. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de ervaren onderzoekers van Berenschot en mede mogelijk gemaakt door AFAS Software. Het HR Trendonderzoek wordt verspreid onder vakgenoten op HRM- en salarisgebied en gaat in op vragen als: Hoe gaat HR om met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Hoe is het gesteld met de automatiseringsgraad van de HR-afdeling? Is HR klaar voor een nieuwe beoordelingssystematiek? Maar ook vragen als: Verdien ik wel marktcomform? Word ik voldoende gewaardeerd door mijn collega's en direct leidinggevende? 

 

 

Over het HR Trendonderzoek


De grote vraag die wij ons hebben gesteld is in hoeverre heeft het coronavirus invloed gehad op de HR-agenda? Tijdens de looptijd van het huidige onderzoek vorig jaar, belandde Nederland in een intelligente lockdown. Dit jaar gebeurde precies hetzelfde, weer een lockdown tijdens de looptijd van het onderzoek. Alleen had deze niet het predicaat intelligent. De resultaten van het Trendonderzoek van dit jaar hebben ons enigszins verrast. Grote verschuivingen hebben niet plaatsgevonden. Aan een kant een geruststellende gedachte, want een strategie bepaal je voor een langere periode en die gooi je bij de eerste de beste crisis niet zo maar om. Omdat Covid-19 een crisis van de buitencategorie is, hadden we toch grotere verschuivingen verwacht.

De resultaten van het HR Trendonderzoek zijn gepresenteerd op het online HR Trendcongres in juni 2021. In de landelijke en vakmedia hebben de uitkomsten van het onderzoek veel aandacht gekregen. Hieronder lees je de verschillende persberichten. 
 

 

 

 

 Uitkomsten HR Trendonderzoek 2021


Ben je benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek van afgelopen jaar? 
Bekijk hier de rapportage van het HR Trendonderzoek.

Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door: