ERP-software voor kinderopvang

Als kinderopvang ga je voor persoonlijke aandacht. Iedereen in je organisatie doet er alles aan om kinderen de beste ontwikkelkansen te geven – pedagogisch medewerkers, managers, planners en bestuurders. Om de beste zorg te kunnen bieden, wil je inzicht in processen en een vlotte administratie. De software van AFAS gaat je helpen.

 

 

Minder administratie, meer tijd voor kwaliteit

Kinderopvangorganisaties moeten veel ballen in de lucht houden. Van sturen op de leidster-kindratio tot grip op de loonkosten. Maar met veel terugkerende administratieve handelingen in verschillende systemen lukt dat maar lastig. Om nog maar te zwijgen over processen die elkaar automatisch opvolgen.

Het is tijd voor een slim, efficiënt systeem. Ontdek een administratieve oplossing waarbij gewerkte uren van medewerkers automatisch klaarstaan voor verloning, en het bestuur direct inzicht heeft in (subsidie)geldstromen. Maak kennis met AFAS ERP-software, speciaal voor de kinderopvang.

Maak kennis met de ERP-software van AFAS.

 

 

Voor integrale kindcentra van de toekomst

Kinderdagverblijven staan voor grote uitdagingen. Denk aan personeelstekorten en de ontwikkeling van integrale kindcentra. Je organisatie wordt complexer, en daar mag de kwaliteit van je zorg natuurlijk niet onder lijden. Efficiënte processen maken een wereld van verschil, voor jou en voor de kinderen.

De ERP-software van AFAS geeft kindcentra handvatten om toekomstbestendig te worden. Wil je de administratieve rompslomp rondom werving & selectie automatiseren? Meer tijd voor goed werkgeverschap of thema’s rondom vitaliteit? Door te werken met actuele informatie, weet iedereen hoe het ervoor staat. En kun je tijdig bijsturen.

> Wil je een demo op maat? Maak een afspraak.

Ruim 70 kinderopvangen werken al met AFAS

Waaronder deze kinderopvangen. En daar zijn we trots op!

ERP-software van AFAS

Integreert HRM, payroll en financiën

Met de ERP-software van AFAS stuur je als kinderdagverblijf niet meer achteraf bij, maar kijk je continu vooruit. Omdat je alle processen samenbrengt in één integraal systeem – van HR-informatie tot salarisadministratie en financiële gegevens – werkt iedereen met dezelfde, actuele data. Dat levert betrouwbare stuurinformatie op. Daarbij zorgt het werken op een centrale plek ervoor dat je gegevens niet dubbel hoeft in te voeren. Minder kans op fouten, meer tijd voor de kinderen.

> Lees er meer over in de brochure

Koppelt kind- en personeelsplanningssystemen dankzij API’s

Als kinderopvang wil je kunnen sturen op leidster-kindratio. Want alleen als je weet hoe druk het wordt, kun je een passende bezetting organiseren. Onze krachtige API’s helpen je daarbij. Ze koppelen alle kind- en personeelsplanningssystemen aan elkaar. Zo hoeven medewerkers nog maar in één systeem in te loggen en worden gewerkte uren direct ingeschoten voor de verloning. Op die manier krijg je grip op je kosten en de bezetting, zonder extra uitzoekwerk.

Is altijd up-to-date met cao’s in de kinderopvangbranche

Cao’s in de kinderopvangbranche veranderen regelmatig. Denk aan salarisverhogingen, niet-groepsgebonden uren en plus- en min-uren in de jaarurensystematiek. Met tientallen of zelfs honderden medewerkers bezorgt de kleinste wijziging je soms bergen administratief werk. Tijd die je niet altijd hebt. Daarom bevat onze payroll-software kant-en-klare cao’s voor de kinderopvang. We updaten het systeem continu, zodat jouw organisatie altijd bij is met actuele wet- en regelgeving.

Stelt de gebruiker centraal

Werken met kinderen is fantastisch. Waarom zou je administratie dat dan ook niet zijn? Ons doel is om administratieve ballast weg te nemen en er een makkelijk proces van te maken.

Zo regelen medewerkers in de AFAS Pocket app bijvoorbeeld zelf hun verlof. En doen ze hun declaraties digitaal, in plaats van bonnetjes te moeten bewaren. In de kinderopvang doe je honderd dingen tegelijk. Met de app pak je gewoon je mobiel erbij en hoef je niet meer achter een computer te kruipen. Efficiëntie waar je direct van profiteert!

"Het draait bij ons niet om systemen, protocollen en cijfers. Maar die moet je wel op orde hebben, als je écht iets toe wilt voegen voor mensen."

 

ERP in je broekzak met AFAS Pocket

In de AFAS Pocket app regelen medewerkers veel zaken zelf.

  •  Loonstroken
  •  Taken & signalen
  •  Urenregistratie
  •  Verlof
  •  Verzuim

Dat betekent dat medewerkers minder tijd kwijt zijn aan administratie en meer tijd hebben voor wat ertoe doet: leerlingen het beste uit zichzelf laten halen.

Lees meer over de AFAS Pocket app

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

AFAS-templates: snel aan de slag met best practices


Veel organisaties hebben dezelfde bottlenecks. Daarom vind je in ons softwarepakket voor kinderopvang een aantal templates. Kant-en-klare processen die zijn gebaseerd op de best practices van duizenden organisaties met soortgelijke processen.

Wil je bijvoorbeeld eenvoudig personeel uitwisselen tussen verschillende vestigingen? Of sollicitanten ontzorgen via een geïntegreerd onboardingsportaal? Processen kunnen vaak handiger dan je denkt. Met onze templates hoef jij het administratieve wiel niet opnieuw uit te vinden. Als partner van de Vereniging Netwerk Kindcentra begrijpen wij goed wat er speelt. En dus ook wat er beter kan.

> Lees meer over de template in de brochure

"De hele gedachte was telkens: we willen dat mensen zo min mogelijk hoeven te doen. Daarmee haalden we veel werkdruk weg bij de mensen die het systeem inrichtten én bij de rest van de organisatie."

 

Weet jij hoe jouw kinderopvang er vandaag voor staat?

Inzicht met dashboards

Strategische beslissingen nemen op basis van keiharde data? Veel kinderopvangorganisaties willen het wel, maar weten niet hoe. Onze Business-Intelligence-dashboards gaan je helpen. Binnen een paar muisklikken visualiseren zowel medewerkers als managers de voor hen relevante data. Van loonkosten en verzuimgegevens tot aan de overkoepelende budgetten van het kindcentrum. En het mooie is: omdat je met onze integrale software werkt, is deze data altijd actueel. Goed onderbouwde keuzes maken was nog nooit zo makkelijk.

Hoe draagt onze software bij aan de doelen van jouw kinderdagverblijf?

Dat ons ERP-systeem ontzettend veel kan, schreeuwen we graag van de daken. Toch draaien we het liever even om. Wat zijn je doelen? Wat gaat er goed, en wat juist niet? Eerst jouw wensen, dan de software. Om vervolgens samen te bepalen hoe we jouw doelen gaan bereiken.

 

Of bel ons op: 033 - 43 43 883