Verzuim app: een standaard onderdeel van je HR-software


Ziek zijn is al vervelend genoeg. En dan komt er ook nog administratie bij kijken. Veel organisaties kiezen er tegenwoordig voor om een verzuim app in te zetten om verzuim te registreren. Dit bespaart de leidinggevende of HR-afdeling een hoop tijd wanneer je ziek bent.

Maar wat komt allemaal kijken bij zo'n verzuim app? En moeten medewerkers een losse app op hun telefoon installeren waar ze alleen hun verzuim in kunnen doorgeven? Bij AFAS hebben we dit geïntegreerd in onze AFAS Pocket app. Met de AFAS Pocket app heb je alle HR-processen voor de gewone medewerker in één app. Scheelt je organisatie ook nog eens een hoop geld.


De medewerker kan het zelf

Je kunt je als medewerker zelf ziek melden en beter melden. Dit noemen we Employee Self Service. Aan een ziekmelding is doorgaans een workflow verbonden waarmee de manager geïnformeerd wordt over de ziekmelding van een medewerker. Deze kan daarop actie ondernemen, bijvoorbeeld contact opnemen met de medewerker over de aard van de ziekte en verwachte hersteldatum. Een grote kans dat je medewerker zelf al contact gezocht heeft met zijn of haar leidinggevende.

Waarom een verzuim app een standaard onderdeel van je HR software moet zijn

Op het moment het verzuim geregistreerd is gaat er op de achtergrond van alles gebeuren. De ziekmelding wordt vastgelegd in het medewerkersdossier, de leidinggevende kan op de hoogte worden gebracht met een workflow en ook het bezettingsoverzicht wordt automatisch bijgewerkt. Ook wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld wachtdagen of verlof.

Wanneer je gebruik maakt van een losse verzuim app, moet je deze data gaan koppelen aan je HR software, of andersom. Dit kost je niet alleen een extra softwareoplossing, met onderhoud, een tweede supportafdeling en een eigen werkwijze, maar ook nog eens een kostbare koppeling. Zonde toch?AFAS Pocket app

HRM-software op broekzakformaat

AFAS Pocket is een app waarmee je veel méér kunt dan alleen de verzuimregistratie bijhouden. Deze app maakt deel uit van de AFAS HR- of ERP-suite. AFAS Pocket maakt de verzuimregistratie makkelijk, geeft inzicht en is volledig geïntegreerd in de HRM software. Zo heb je als medewerker simpele voorkant en als administratie een geautomatiseerde achterkant.

Al je medewerkers hebben dan ook altijd en overal toegang tot de administratie en hun takenlijst. Ze kunnen verlof aanvragen en hun loonstrook bekijken. Alles wat ze in de app invoeren, wordt direct opgenomen in het systeem. En dat allemaal vanaf hun mobiel.

Ook wanneer je medewerkers uren moeten registreren, doen ze dat eenvoudig via de AFAS Pocket app. De urenregistratie werkt door in alle onderdelen van de organisatie, van HR tot de projectadministratie. Alle geregistreerde uren worden gekoppeld naar de backoffice, zodat ze door de leidinggevende kunnen worden geaccordeerd en direct door de financiële afdeling kunnen worden gefactureerd. Daar zit geen export of import tussen.

AFAS Pocket

#1 business app

AFAS Pocket werd in 2018 de #1 gratis business app in de App Store in Nederland.

Functionaliteiten


Functionaliteiten

AFAS Pocket gaat veel verder dan andere verzuim apps

Verlof

Verlofdagen boeken doe je simpel via de app. Ook zie je direct je resterende saldo.

Declaraties

Stuur direct je declaratie in via de app. Bonnetje erbij? Maak gelijk een foto.

Uren boeken

Uren gemaakt voor een klant? Boek ze direct op het juiste project.

Loonstroken

Bekijk via de app al je loonstrook en jaaropgaven.

Ziek melden

Je hoeft je bed niet meer uit om je ziek te melden. 

Taken

Krijg inzicht in openstaande taken en handel ze direct af.

Insturen

Op klantbezoek geweest? Stuur gelijk je notities in via de app.

Contacten (CRM)

Je (klant)relaties altijd bij de hand: het dossier, contacten en adresgegevens.

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van jouw organisatie.

Dit kunnen de medewerkers (en jijzelf dus ook) met de AFAS Pocket app. De beheerder van de software bepaalt zelf welke functionaliteiten hij aan- of uitzet. De app werkt snel en makkelijk, en alles wordt meteen gekoppeld met het centrale systeem. De verzuimregistratie wordt bijvoorbeeld meteen verwerkt in alle processen waar deze invloed op heeft, en ook opgenomen verlofdagen worden automatisch verwerkt.

Kiezen voor een totaaloplossing of nóg een app?

Op het gebied van verzuimregistratie en verzuim apps is er veel mogelijk. Veel softwareleveranciers bieden in de HR software standaard de mogelijkheid om de verzuimregistratie vast te leggen. Een aantal van deze leveranciers hebben daar ook een app bij. Daarnaast zijn er ook leveranciers die losse verzuim apps aanbieden (soms gecombineerd met verlof).

Voor grotere organisatie is het belangrijk dat informatie wordt gekoppeld met het achterliggende systeem. Jouw medewerkers verdienen het om hun bedrijfsadministratie zo makkelijk mogelijk te kunnen doen. De AFAS Pocket App en de software van AFAS helpen je daarbij. Kiezen voor één geïntegreerde softwareoplossing brengt je voor de lange termijn veel meer efficiency en kostenbesparing dan wéér een app voor een specifiek bedrijfsproces.

Wanneer je dus toch aan het kijken bent naar een nieuwe verzuim app, moet je ook kritisch kijken of de fundering wel goed genoeg is voor de toekomst.

Ga voor de totale HR-oplossing van AFAS Software

Met de HRM software van AFAS automatiseer je de administratieve werkzaamheden, betrek je medewerkers en managers bij het correct registreren van HR-mutaties, en maak jij duurzame inzetbaarheid mogelijk dankzij de tientallen HR-dashboards die jou het inzicht geven die jij elke dag nodig hebt.