Auteur: Marloes Zwagerman

HR Talentmanagement: hot or not?!

Talentmanagement is hot! Als je via Google op zoek gaat naar het hoe en wat van talentmanagement dan vliegen de artikelen je om de oren. Deskundigen rollen over elkaar heen en bij ieder bedrijf ‘staat het op de agenda’.

Diverse onderzoeken geven aan dat 9 van de 10 organisaties er mee bezig zijn of mee wil starten. Aan de andere kant wordt duidelijk dat slechts 20% van werkend Nederland écht werkt vanuit zijn of haar kracht.

Het is uiteraard van wezenlijk belang om verzuim- en verloopcijfers laag te houden, knowhow te behouden en niet te vergrijzen. Tegelijkertijd moet je organisatie niet te veel te verjongen in verband met de vereiste kennis over je diensten/producten, je onderscheidend vermogen moet geborgd blijven en je betrouwbaarheid mag nooit op de tocht komen te staan. Voldoende redenen om actief te sturen op de talenten van jouw medewerkers.

Gebrek aan tijd én inzicht zijn de meest gehoorde redenen om er niet actief mee bezig te zijn en op te sturen. Waar begin je? En hoe verder?

De sleutel tot succes zit altijd in de toepassing. Je moet er tijd voor maken en iedereen moet meewerken in het proces. Ik ben van mening dat als je een heldere, scherpe visie hebt (en deze ook bekend is bij en gedragen wordt door alle medewerkers) processen gestandaardiseerd zijn, verantwoordelijkheden belegd zijn waar ze horen en medewerkers ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, je goud in handen hebt!

Samen met Michiel Schoemaker, dé visionair en adviseur op het gebied van talentmanagement, laten we zien wat actieve begeleiding van jouw kapitaal, de medewerkers, jou en je organisatie kan opleveren. Tijdens een afwisselend programma geven we jou naast inzicht in de trend, concrete handvatten om direct aan de slag te gaan en laten we zien hoe de AFAS Software je hierbij zal helpen!

Pak jij de handschoen op? Tot 5 april bij het seminar HR Talentmanagement!

Meer lezen?