Auteur: Rik ten Wolde

3 tips om alles uit de AFAS Open te halen!

De AFAS Open komt er aan. Dit jaar zijn er meer plekken dan ooit, mede omdat we voor het eerst in AFAS Live optreden. Maar waarom kom je nou naar de AFAS Open? Prima als voor jou het een dagje uit is, áls je maar boordevol inspiratie naar huis gaat. Als je echter het maximale uit de dag wil halen, raad ik je echter aan om je goed voor te bereiden. Waarom? Omdat het de dag leuker én relevanter maakt voor jou en je organisatie. In dit artikel 3 tips om het maximale uit de AFAS Open 2018 te halen.

Tip 1. Bedenk wat je uit de dag wil halen

“Begin with the end in mind”  - Steven Covey

Als je van tevoren weet wat je doel is voor de AFAS Open, dan ga je achteraf met betere informatie en een ander gevoel naar huis. Dat doel kun je beter bepalen door antwoorden op de twee onderstaande vragen te combineren. 

Wat heeft jouw organisatie nodig?

Wat speelt er eigenlijk in jouw organisatie? Praat je hierover wel eens met collega’s van andere afdelingen waar je niet dagelijks mee samenwerkt? Wat zijn nou veelvoorkomende werkzaamheden op de afdeling finance, salarisadministratie of HR? Wat houdt jouw organisatie tegen om te groeien of efficiënter te worden? Als je dat weet ga je waarschijnlijk ook met een andere bril naar automatisering kijken.

Wat heeft AFAS ontwikkeld?

Wij proberen zo transparant mogelijk te zijn over wat we wanneer ontwikkelen. Vandaar dat we altijd een roadmap beschikbaar hebben op onze website zodat je weet wat er aan zit te komen.

Combineer bovenstaande zaken en jouw bezoek aan de AFAS Open is bijna zeker nog nuttiger geworden! Hoe? Ook daar laten we je zeker niet alleen bij. Kijk hiervoor bijvoorbeeld bij tip 3.

 

Tip 2: Weet wat je NIET gaat horen

We gaan zoveel nieuwe functionaliteit behandelen op de AFAS Open dat we moeten schrappen; we kunnen gewoonweg niet alles behandelen op één dag. Gelukkig gaan we je achteraf nog verschillende manieren geven om de verdieping op te zoeken. Hier kun je je dus minder goed op voorbereiden.

Maar er is ook een andere categorie van functionaliteit die we niet gaan behandelen, waarop je je wél kunt voorbereiden: namelijk datgene dat we al in vorige versies hebben uitgeleverd. Het kan zijn dat je gewoonweg iets ontglipt is, maar dat dit toch nog van toegevoegde waarde voor jouw organisatie kan zijn (en waar je dus ook al morgen mee aan de slag kunt).

Hieronder staan wat linkjes en tips die je in 2018 NIET gaat horen. Als eerste raad ik je aan om op de updatepagina's te kijken voor:

En als je de presentaties van vorig jaar echt nog eens wil zien, dan kijk je deelpresentaties van de AFAS Open van vorig jaar of lees je dit blog van Mohamed Amri

 

Tip 3: Besef dat je er niet alleen voor staat

Veel mensen zijn zich er niet voldoende van bewust dat je als organisatie bijna nooit uniek bent in je uitdagingen en processen. Natuurlijk: je hebt wel degelijk een unieke identiteit naar je klanten, patiënten, cliënten en medewerkers toe, maar de onderliggende processen zijn bij veel organisaties grotendeels gelijk. Onze stelling is dan ook dat je helemaal niet moet proberen hier uniek in te zijn. Zonde van je tijd, geld en het levert foutgevoelig maatwerk op.  

En om het extra spannend te maken zijn er invloeden van buitenaf waar je gewoonweg wat mee moet. Denk bijvoorbeeld aan de AVG / GDPR, wetgeving en cao’s in het algemeen of bijvoorbeeld het Lerarenregister in het onderwijs.

Gelukkig sta je er niet alleen voor! Tijdens de AFAS Open komen veel mensen voor precies hetzelfde als jij. Probeer daar gebruik van te maken. Eén van de manieren om dit te doen is om de AFAS Succesmanagers op te zoeken tijdens het evenement. Zij komen jaarlijks bij honderden klanten en kunnen je op weg helpen binnen het netwerk van klanten die automatisering al succesvol hebben ingezet en weten wat de best practices in de markt zijn.  

 

Ik hoop dat je met deze 3 tips nog meer uit onze klantdagen kunt halen. Ik zelf kijk er in ieder geval naar uit je te ontmoeten en hoop dat je je ervaringen met me wilt delen! 

Meer lezen?