Bas van der Veldt 


 CEO AFAS Software 

Bas van der Veldt is de Algemeen directeur (CEO) en tevens het boegbeeld van AFAS Software. Bas is op jonge leeftijd begonnen bij AFAS en tijdens zijn studie Bedrijfsinformatie Systemen aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij zich de ICT-wereld eigen gemaakt.

Begonnen als Productmanager heeft hij zich bij AFAS binnen no-time ontwikkeld tot Directeur Productdevelopment, waarbij hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van alle Profit-producten. Met ingang van 2008 is Bas CEO van AFAS en eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van AFAS. Bas is een veelgevraagd spreker en een echte ICT-kenner en staat altijd open voor vragen en suggesties.

Bas geeft regelmatig pittige presentaties waarbij hij de aanwezigen én zichzelf een spiegel voorhoudt. Met zijn scherpe spraak en zijn revolutionaire toekomstvisie weet hij menig heilig huisje omver te schoppen op het gebied van ICT, Enterprise Resource Planning (ERP), Marketing, E-HRM, Innovatie en Leiderschap.

Over Bas van der Veldt (1976)

Functie volgens visitekaartje

Functie visitekaartje

Algemeen directeur

AFAS Theater inspireren

Krijgt een kick van

Grote groepen mensen mogen inspireren

rood

Favoriete kleur

Rood

Social

Social media

Eerst luisteren, dan pas zenden
@basvanafas


Levensmotto

Levensmotto

De toekomst is mooi!

Mijn 3 vrouwen

Hobby's

Zijn 3 vrouwen

Profit

Mooiste functionaliteit

Geautomatiseerde spontaniteit met signalen

Alien, robot, mens

Grootste geheim

Hij is 1/3 robot, 1/3 mens en 
1/3 alien

Waar kom je Bas van AFAS tegen?

Favoriete muziek


Vraag het Bas!

Heb je een vraag aan Bas? Dat kan! 

Iedereen krijgt antwoord, soms via Twitter, e-mail, telefoon of persoonlijk. Vul dit formulier in of stuur een tweet naar @basvanafas.

Aangezien er veel binnenkomt via dit formulier en Bas ook nog +/- 100 emails per dag ontvangt kan het soms even duren voordat er reactie komt. Gedurende de schoolvakanties is dit helemaal het geval.


  • Interviews met Bas
  • Presentaties
  • Fotomateriaal
  • Sekte van Leusden
  • Bas bij jou?

Interviews met Bas

Hieronder vind je de diverse interviews die in de loop der jaren met Bas van der Veldt hebben plaatsgevonden. Deze interviews zijn gepubliceerd op chronologische volgorde - meest recent bovenaan - en zijn veelal te bekijken in pdf-formaat.

Bas ontvangt de BID Award 2018

Tijdens het diner voorafgaand aan de 11e editie van de Big Improvement Day heeft Bas maandagavond 15 januari 2018 de BID Award mogen ontvangen. Andere Awardwinners zijn Joop Drechsel en Charles Groenhuijsen. Klik op de foto's om te vergroten.

Lees hier het nieuwsbericht.


Aboutict via Consultancy.nl

Waar de hype rondom geavanceerde technologieën als blockchain en robotisering steeds groter wordt, denkt Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software, dat bedrijven eerst maar eens bezig moeten gaan met het simpelweg automatiseren van hun bedrijfsprocessen. Zijn advies: eerst investeren in slimme automatisering, daarna in robotisering.

Lees hier verder.

Big Improvement Day

Block(chain) aan je been! Waar de hype rondom geavanceerde technologieën als blockchain en robotisering steeds groter wordt, denkt Bas dat bedrijven zich eerst maar eens bezig moeten houden met het simpelweg automatiseren van hun bedrijfsprocessen.

Lees hier het interview.

BusinessBoost

Niet de klant centraal, maar het personeel. Dat zegt Bas van der Veldt in de podcast van BusinessBoost. Bas wordt trouwens ook erg moe van bedrijven die alleen maar willen groeien. Breng eerst de boel op orde, voordat je verder wilt.

Luister hier de podcast terug.

Excellent Leadership Experience

In dit interview gaat Bas uitgebreid in op zijn manier van leidinggeven, 'unbossing', inspireren van medewerkers en andere organisaties om zo meer betrokkenheid en werkplezier te bewerkstelligen.

Lees hier het hele interview.

De Ondernemer

Tijdens de Week van de Ondernemer stond Bas op het podium om te vertellen over de opvallende HR-strategie van AFAS. Hierin deelde hij 6 tips om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Lees hier het hele artikel.

SalarisNet

Bas vertelt wat de invloed van verregaande automatisering is op een organisatie als AFAS. Praktisch zonder HR en met 3 FTE op de finance afdeling blijft het bedrijf toch groeien. Hoe zorgt Bas dat hijzelf, maar ook de organisatie in balans blijft?

Lees hier het hele artikel.

Week van de bevlogenheid

In de derde week van juni 2017 vindt 'De week van de bevlogenheid' plaats. Vijf dagen lang extra aandacht voor alles dat bijdraagt aan het vergroten van bevlogenheid, betrokkenheid en trots in het Nederlands bedrijfsleven. Ook AFAS Software doet mee. Daartoe werd Bas geïnterviewd.

Lees hier het interview.

De Ondernemer

Bas van der Veldt, algemeen directeur van AFAS Software, ziet dat IT al tot in de haarvaten van de meeste bedrijven is doorgedrongen, maar dat ondernemers niet beseffen dat ze er iets mee kunnen. “Dat biedt grote kansen. Het probleem voor het Nederlandse bedrijfsleven zit hem niet in een gebrek aan goede ideeën, maar in de wil om ze om te vormen tot werkelijkheid.”

Lees het hele artikel

NLgroeit

De groeiformule van AFAS, 400 medewerkers zonder HR afdeling

Bas vertelt over hoe AFAS zonder HR en met 3 FTE op de finance afdeling, voor 10.000 klanten, het lukt om te blijven groeien als bedrijf.

Lees het hele interview.

NLgroeit

Het gaat om IQ, EQ en accu

Bas van der Veldt is lid van de Raad van groeiambassadeurs en mentor bij NLgroeit. NLgroeit is een samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken, NLevator en de Kamer van Koophandel. Doelstelling van dit initiatief is om het groeivermogen in het midden- en kleinbedrijf in Nederland te vergroten.

Bekijk hier zijn profiel op nlgroeit.nl.

En hieronder bekijk je het interview van NLgroeit met Bas terug (vanaf 2:35 min):

Noordhollands Dagblad

AFAS, een sponsor die meer dan alleen geldschieter is.

Lees hier het hele interview met Bas en Ton van der Veldt, over het verlengen van het sponsorcontract met AZ. Het sponsorschap gaat namelijk over veel meer dan alleen maar geld storten.

FBN International

In dit magazine van Family Business Network, staat een uitgebreid profiel van AFAS Software. Daarnaast wordt Bas geïnterviewd over punten als een familiebedrijf en papierloos werken. Klik hier om het artikel te lezen.

BNR Nieuwsradio

Op 21 september 2016 was Bas live te gast bij BNR Nieuwsradio, naar aanleiding van de sponsorschappen die AFAS in de loop der jaren heeft afgesloten. Met als nieuwe verbintenis: AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall). Beluister hier het interview (vanaf 34:00 min.).

Inspiration360

Ondernemen gaat met vallen en opstaan. Over die dynamiek gaat Inspiration360, het grootste inspiratie event voor ondernemend Nederland in de Ziggodome van 4 oktober 2016. Bas van der Veldt gaf alvast een voorproefje en vertelt over de grootste tegenslagen op weg naar succes:


OnderNamen Amersfoort

Interview met Bas voor het magazine OnderNamen Amersfoort. Over bedrijfscultuur, onderscheidend zijn en succes delen.

Lees hier het volledige interview.

Z in Zaken - RTLZ

Op vrijdag 10 juni schoven Bas van der Veldt en Niels Houtepen aan bij Z in Zaken, over inspiration360; het nieuwe inspiratie event voor ondernemend Nederland, dat AFAS en Just Media Group samen organiseren op 4 oktober 2016 in de Ziggodome.

Bekijk hier de aflevering.

Financieel Dagblad

'Winstmachine AFAS gaat zijn eigen weg', een interview van Manon Stravens en Ilse Zeemeijer met CEO Bas van der Veldt, maar ook Ronald Helder (Conclusion) en Coen Boxem (Myler) geven hun mening over AFAS.

Lees hier het hele interview (pdf).

AD

Het Leusdense softwarebedrijf AFAS verwacht volgend jaar voor het eerst meer dan 100 miljoen omzet te maken. Dit jaar sluit ze waarschijnlijk af met 92 miljoen euro omzet.

Lees verder.

FD.nl

AFAS Software maakt zich op voor een investering van vele tientallen miljoenen. Het familiebedrijf uit Leusden gaat een volledig nieuwe campus bouwen, op amper honderd meter van het huidige hoofdkantoor. Bijzonderheid: er komt een bolvormig professioneel theater in met een capaciteit van maar liefst 800 stoelen.

Lees hier verder.

Van Liempt Live - RTLZ

Bas van der Veldt en Daan Quakernaat schuiven aan bij Paul van Liempt. Quakernaat heeft twee jaar met AFAS Software meegelopen en heeft zijn ervaringen en belevingen beschreven in een boek 'AFAS Software. De sekte uit Leusden'. Een boek dat het AFAS DNA probeert te ontleden, wat is het succes van de AFAS organisatie?

Bekijk hier het interview.

Fambizz

Succesvolle familiebedrijven sturen op toekomstig succes en durven daar ook in te investeren. AFAS Software laat met een miljoeneninvestering in de Business Intelligence software van Qlik zien dat het kiest voor successen op de lange termijn. “Wij zijn niet zo bezig met kosten.”

Lees hier verder.

Management Team

Waarom de organisatiecultuur van AFAS werkt. De cultuur bij softwarebouwer AFAS is intensief, het is bijna een sekte. Ceo Bas van der Veldt vindt dat een compliment. Een club met blije eikels, zo omschrijft ceo Bas van der Veldt AFAS. Enthousiasme is dan ook het belangrijkste woord dat hij gebruikt om AFAS te omschrijven.

Klik hier voor het volledige artikel.

NRC Handelsblad

Grote gift aan school. Mooi toch? Wederom een interview over de donatie van AFAS Software aan de Hugo de Groot school.

Klik hier voor het artikel.

BNR Nieuwsradio

Interviewer Tom van 't Hek in gesprek met Bas van der Veldt over de door AFAS geschonken donatie van €300.000 aan de Hugo de Groot school uit Rotterdam.

Beluister hier het audiofragment

Business Nationaal

Secretaresses en printers ontbreken bij AFAS Software. Wel is er een theater waar bijeenkomsten voor medewerkers en klanten worden gehouden. Humor vormt een belangrijk wapen voor CEO Bas van der Veldt.

Klik voor het interview.

Computable

AFAS Software: familiebedrijf met een roeping. In dit artikel lees je precies hoe AFAS Software is ontstaan.

Lees hier het artikel!

People Business

Bas van der Veldt verkoopt geen computerprogramma's, hij verkoopt . Zonder zich daarbij aan conventies te storen.

Lees hier het hele interview

Bas van der Veldt: Mafkees met kettingzaag sturende kracht achter groei AFAS

Ook tijdens de crisisjaren groeide AFAS Software met double digits. Succesfactoren zijn: happy medewerkers, het ontbreken van secretaresses, humor en een extreme focus op de klant. 

Lees het hele interview met Bas op overmanagement.nl.

Interview BNR Nieuwsradio: Nederland wordt software-hotspot

Nederland ontwikkelt zich tot een internationale hotspot van softwarebedrijven. Dat concludeert ABN AMRO in een update over de softwaremarkt die vandaag is gepubliceerd. 

BNR Nieuwsradio belde met Bas van der Veldt op 11-12-2014.

Interview AD Amersfoortse Courant: 'Onszelf iedere twee weken een procentje verbeteren'

Voor het zesde achtereenvolgende jaar is AFAS Software uit Leusden uitgeroepen tot één van de best geleide bedrijven in het Nederlandse midden- & grootbedrijf.

Lees hier het hele interview.

Interview Elsevier: wat er verder nog ter tafel komt

Bas van der Veldt (37) was nog een kind toen hij zichzelf leerde programmeren. 
Sinds 2009 leidt hij softwarebedrijf AFAS, een eigenzinnige familieonderneming. Een openhartig interview met Bas over zijn jeugd en het familiebedrijf AFAS Software.

Lees hier het hele interview.

Audio-interview Fridays Off!

Taco Oosterkamp interviewt Bas van der Veldt over grip houden op de organisatie. Hoe krijg je inzicht in je bedrijfsvoering en hou houd je die actueel?

Beluister hier het hele interview.

Interview Medium.com: Social Business Now

In de toekomst is iedereen een beetje de baas bij AFAS. Social Inc. spreekt met Nederlandse CEO’s over hun visie op social business. Is social business een hype of een must? Is social business een cultuur of een strategie? Wat is hun eigen rol?

Lees hier het hele interview

Algemeen Dagblad: AFAS spot met de crisis

Waar op nagenoeg elke werkvloer de economische crisis diepe sporen nalaat, groeit de Leusdense softwarefabrikant AFAS als kool.

Lees hier meer.

Management Team: 'Iets nieuws bedenken is niet altijd belangrijk'

De AFAS-ceo vindt dat bestuurders teveel bezig zijn met nieuwe plannen. 'Met alleen een helicopterview, krijg je hoogtevrees.'

Lees hier verder.

Interview ICSB Marketing en Strategie

Organisatieflexibiliteit in tijden van crisis: 10 aanbevelingen vanuit de directiekamers van grote familiebedrijven. Een interview met Aad Kuiper (President & CEO European Operations Hunter Douglas N.V.), Geert van de Laar (Concerndirecteur facilitaire bedrijven Nederland Facilicom Services Group NV) en Bas van der Veldt (CEO AFAS Software).

Lees hier het hele interview.

Interview HRZONE

Bedrijven geven volop aandacht aan marketing en perceptie. Ze verfraaien de gevel maar vergeten vaak te kijken naar de binnenkant. Een gesprek met Bas van de Veldt, CEO van AFAS, over hoe het wel zou moeten.

Lees hier het interview

Interview BNR Radio

'De CEO en CFO van softwarebedrijf AFAS, zijn de zonen van de twee oprichters. Hoe heeft de oude generatie de jonge generatie op het runnen van dit bedrijf voorbereid? Op een netwerkbijeenkomst sprak verslaggever Elfanie toe Laer van BNR met algemeen directeur Bas van der Veldt hierover en vroeg hem  of hij dat zelf anders zou doen.'

Luister het interview terug.

Interview Executive People: 'Geef op school les in programmeren'

Naast moderne en klassieke talen zou het Nederlandse onderwijs ook programmeren in het curriculum op moeten nemen. Hiervoor pleit Bas van der Veldt, algemeen directeur van AFAS. Hij heeft net als veel andere IT-bedrijven grote moeite om ‘harde’ IT-ers te vinden voor zijn bedrijf. Daarom doet AFAS mee aan het IT Talent Debate.

Lees hier het hele artikel.

Interview Management Team: 'Overtref verwachtingen'

Volgens Bas van der Veldt zit de waarde niet in een mooi verhaal, maar in het overtreffen van verwachtingen. Tel daar een stevig achterwerk in plaats van een mooie voorgevel bij en je creëert fans voor het leven.

Lees hier het artikel.

Algemeen Dagblad: 'AFAS heeft wilde dromen over invulling nieuw terrein'

Het Leusdense softwarebedrijf AFAS heeft onlangs een naburig kantoorpand  opgekocht. Directeur Bas van der Veldt heeft grootse plannen. 'Misschien komt er wel een theater en een campus.'

Lees hier het hele artikel.

Noordhollands Dagblad: 'Proost Bas!', roepen de fans

Groot interview met Bas over het hoofdsponsorschap van AZ.

Lees hier verder.

Algemeen Dagblad: 'Voetbal is toch een mannenzaak'

Bas van der Veldt vertelt over de effecten van het hoofdsponsorschap van AZ en wat dat voor de naamsbekendheid van AFAS Software heeft gedaan. Daarnaast een kijkje in de AFAS keuken, wie werken er en hoe zit het familiebedrijf in elkaar?

Lees hier het hele artikel.

AZ in Zaken: 'Bas van der Veldt: opvallend gewoon'

Een gesprek over het droomhuwelijk tussen AFAS en AZ, maar ook over vertrouwen en concurrentie.

Lees hier verder.

Management Team: Succes is een keuze

Wat maakt iemand tot een goede leider? AFAS-CEO Bas van der Veldt heeft wel een idee. Transparantie, hands-on management en betrokkenheid. Er mag ook bij gelachen worden. ‘Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik veel gepest word.’

Lees hier het hele artikel.

Visie op HRM: AFAS automatiseert spontaniteit. En verder eigenlijk ook alles.

AFAS heeft op alles een eenduidig antwoord: automatisering! 'Software klinkt kil, maar het geeft je meer tijd voor de persoonlijke touch.'

Lees hier alles.

AccountancyNieuws ICT-special: Accountants & automatisering: softwareleveranciers in discussie

Best-of-breed of geïntegreerd: accountants kijken liever niet onder de motorkap. 

Lees hier de volledige rondetafeldiscussie.

IT Executive: 'AFAS heeft de bullshit weggeautomatiseerd'

Hij is met zijn 31 jaar waarschijnlijk een van de jongste ceo's van een middelgroot it-bedrijf ooit, althans in Nederland. Toch maak je Bas van der Veldt weinig meer wijs, en is zijn bedrijf AFAS zelfs een vervelende luis in de pels van de gevestigde orde.

Lees hier het hele interview.

Terug naar boven