Bas van der Veldt

CEO AFAS Software

 

Bas is op zijn 19e begonnen bij AFAS als productmanager. Via manager productmanagement en directeur Productontwikkeling werd deze nerd in 2008 Algemeen Directeur (CEO) en boegbeeld van AFAS en is dat nog steeds.

Onder zijn leiding groeide AFAS met meer dan 700% en werd het een toonaangevend bedrijf met meer dan 190 miljoen omzet en prachtige rendementen. In 2018 ontvingen Bas en zijn collega's de prestigieuze Koning Willem 1 award voor excellent ondernemerschap uit handen van Koningin Máxima.

Bas is een veelgevraagd spreker en een echte ICT-kenner en staat altijd open voor vragen en suggesties. Regelmatig geeft Bas pittige presentaties waarbij hij de aanwezigen én zichzelf een spiegel voorhoudt. Met zijn scherpe spraak en zijn revolutionaire toekomstvisie weet hij menig heilig huisje omver te schoppen op het gebied van ondernemen, leiderschap, cultuur, ICT, innovatie, marketing en User Experience. Bas is dan ook uitgeroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van 2021.

Over Bas van der Veldt (1976)

Functie visitekaartje

Algemeen directeur

Krijgt een kick van

Grote groepen mensen mogen inspireren

Favoriete kleur

Rood

Social media

Eerst luisteren, dan pas zenden
Volg Bas op  LinkedIn

 

Levensmotto

De toekomst is mooi!

Hobby's

Zijn 3 vrouwen

Mooiste functionaliteit

Geautomatiseerde spontaniteit met signalen

Grootste geheim

Hij is 1/3 robot, 1/3 mens en 
1/3 alien

Waar kom je Bas van AFAS tegen?
 

De boeken van Bas

Bas houdt erg van lezen. Hij houdt alles wat hij leest keurig bij met Goodreads. Benieuwd wat Bas op dit moment leest en allemaal heeft gelezen? 

Bekijk snel zijn account

Favoriete muziek

Favoriete podcasts

Vraag het Bas!


Heb je een vraag aan Bas? Dat kan! Iedereen krijgt antwoord, soms via e-mail, telefoon of persoonlijk. Vul dit formulier in en we komen bij je terug!

Aangezien er veel binnenkomt via dit formulier en Bas ook nog +/- 100 emails per dag ontvangt kan het soms even duren voordat er reactie komt. Gedurende de schoolvakanties is dit helemaal het geval.

Bas in de media

Volgtip! Met regelmaat vind je columns en blog van Bas terug bij De Ondernemer en MT/Sprout.

  • Interviews met Bas
  • Columns
  • Presentaties
  • Podcasts
  • Fotomateriaal
  • Boeken over AFAS
  • Bas bij jou?

Interviews met Bas

Hieronder vind je de diverse interviews die in de loop der jaren met Bas van der Veldt hebben plaatsgevonden. Deze interviews zijn gepubliceerd op chronologische volgorde, de meest recente bovenaan.

‘Of ik opstap als ik een laag cijfer scoor op diversiteit?’

SER Topvrouwen interviewt Bas over inclusiviteit en diversiteit, de weg naar balans in de organisatie als het gaat om gender en of Bas opstapt als hij een boordeling krijgt van een 7 of lager...

Lees hier verder

'Efficiency en warmte gaan prima samen. Als iedereen zijn talent benut en de sfeer is goed, dan kun je bergen verzetten'

In "Maatwerk Werkt", het boek over de noodzaak van maatwerk, innovatie in de arbeidsmarkt en brede maatschappelijke betrokkenheid, wordt Bas geïnterviewd over de kernwaarden van AFAS en teruggeven aan de maatschappij.

Lees hier het interview

Doe wat je hart je ingeeft

Maurits Ouweneel (Buro van Oranje / Het Sprekersgilde), gaat met Bas in gesprek over authenticiteit, zijn strategie en geeft hij antwoord op de vraag: 'Zou je zelf eigenlijk fulltime spreker willen zijn?' Als je geïnteresseerd bent in de wereld van sprekers en dagvoorzitters, dan is deze podcast zeker iets voor jou.

Luister hier het interview

'Er zijn al meer dan genoeg treurige bedrijven'

Zo min mogelijk managen, zoveel mogelijk ondernemen: dat is het devies van AFAS. Het bedrijf wil inspireren tot beter ondernemen. Ceo Bas van der Veldt licht de filosofie van het bedrijf dat doortrokken is van ‘liefde’ toe. ‘We willen het tegenovergestelde zijn van bedrijven waar mensen ongelukkig worden van slecht leiderschap, een slechte cultuur en onethisch gedrag.’

Lees hier het interview met Bas op Management Scope

Kaartverkoop gestart: gamechanger Bas van der Veldt (AFAS) op LEF-event

Je zult Bas van der Veldt niet snel zien bungeejumpen. Dat vindt hij doodeng. Zijn bedrijf leiden vindt hij daarentegen leuk spannend. Als ceo van AFAS probeert hij vooral zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven. ,,Zoals het natuurlijk zou gaan. Geen gewauwel; zo hoort het te gaan en zo doen we het dan ook gewoon. Dat vind ik mooi.”

Lees hier het interview van Bas met De Ondernemer

Happy People - Better Business event

Ondanks de bewezen successen is het vaak nog onduidelijk hoe je geluk als bedrijfsmodel toepast in de praktijk. Daarom heeft het HappinessBureau samen met AFAS een evenement over werkgeluk georganiseerd: Happy People – Better Business. Bas heeft tijdens dit evenement een presentatie gegeven waarin hij 7 tips deelt om meer werkgeluk te creëren.

Lees hier de 7 tips of bekijk de presentatie.

The Big Improvement Day (BID) in het AFAS Theater

Topmensen uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid kwamen 19 mei samen tijdens Big Improvement Day om hun visie te geven op de status van de BV Nederland. Centrale vraag: 'Hoe staan we ervoor?’. Sprekers waren onder meer Prins Constantijn, Kees Kruythoff en Mona Keijzer. Bas geeft een rondleiding door het nieuwe AFAS Experience Center.

Bekijk hier de video die De Ondernemer van het evenement maakte.

Het recept van Bas

Bas wordt geïnterviewd door Jos van Langen van Reikwijdte TV voor het programma CEO’s in de keuken. Aan de hand van een kokkerellende Bas, krijg je zijn recept voor werkend Nederland. 

Bekijk hier het interview.

Personeel naar kantoor dwingen teken van wantrouwen

Het is kwalijk dat er tijdens de huidige strikte lockdown nog altijd bedrijven zijn die hun personeel dwingen om naar kantoor te komen. Het getuigt van wantrouwen tegenover de medewerkers, zegt Bas in het interview met BNR Zakendoen.

Luister hier het interview terug.

Revolutie op de kantorenmarkt door corona

Bas wordt geïnterviewd door Nieuwsuur (NPO) over de veranderingen die corona teweeg heeft gebracht in de zakelijke markt. Samen met de cameraploeg nemen ze ook een rondleiding door het nieuwe pand van AFAS aan de Inspiratielaan in Leusden.

Bekijk hier het interview terug (vanaf ongeveer 20:13)

Zo word je een beter bouwbedrijf

Bas en collega Willem van den Born over innovaties in de bouw en dan niet over machines en slimme apparaten, maar juist over investeren in goede bouwsoftware. Daar valt immers een forse tijd- & geldbesparing te realiseren.

Lees hier het complete artikel in Cobouw.

'We hebben in drie maanden tijd meer geïnnoveerd dan we normaal gesproken in een jaar doen.'

In dit interview van Jos van Langen van HRcommunity met Bas, gaat dieper in op innovatievermogen, bedrijfsvoering en leiderschap in, tijdens en (straks) na de Coronacrisis. Hoe heeft AFAS met alle 500 medewerkers deze enorme uitdaging opgepakt?

Lees hier het complete interview.

Je kunt het zo gek niet verzinnen of we proberen onze directe leefomgeving ook een beetje mooier te maken

'Onder leiding van Bas van der Veldt (1976) groeide AFAS uit tot een van de meest succesvolle bedrijven in Nederland en dus ook tot een van de kroonjuwelen van onze regio. Momenteel nadert de bouw van de nieuwe imposante thuisbasis van het softwarebedrijf in Leusden haar voltooiing. Vooral het nieuwe theater zorgt straks voor een flinke impuls voor het gebied.'

Lees hier het interview van Bas met OnderNamen

Beperking forceert innovatie

Bas van der Veldt spreekt in de Situation Room met Bas Westerweel over hoe hij en zijn bedrijf met deze onzekere tijd omgaan. Zijn stelling: beperking forceert innovatie.

Bekijk hier het interview

Thuiswerken in tijden van Corona

Bas wordt geïnterviewd (vanuit huis) door BNR over thuiswerken in tijden van Corona. Hoe doet AFAS dat met 500 medewerkers? En ja, de business gaat gewoon door, 100% maar alleen online, niet alleen met de medewerkers maar juist ook met onze klanten, prospects en toeleveranciers.

Luister hier de uitzending terug.

Hoe word ik geen lul?

Tijdens het event BusinessBoost Live gaf Bas een interview met BNR over zijn zojuist gehouden speech met als thema 'Hoe word ik geen lul?'. Want zodra mensen macht krijgen worden ze narcistischer, vervelender, lui en ze gaan geloven wat anderen over hen zeggen. Je hebt mensen nodig die je met beide benen op de grond houden en je altijd een spiegel blijven voorhouden.

Luister hier het interview terug (00:00-15:00)

'Het mag in de directiekamer wat vaker over liefde gaan' (NPO Radio 1 - Spraakmakers)

Hij predikt liefde voor medewerkers, de CEO van softwarebedrijf AFAS Bas van der Veldt. "Het zou mooi zijn als er in de directiekamer wat meer over de liefde voor medewerkers wordt gesproken." Van der Veldt heeft er een persoonlijke missie van gemaakt dit niet te laten gebeuren bij AFAS. Het bedrijfssucces begint bij gelukkige werknemers. "Als je maar veel liefde, aandacht en waardering in je medewerkers steekt, dan voelen zij zich 100 procent op hun gemak. Dan vertalen zij die liefde wel door naar klanten en dan rollen de euro's achter je aan."

Luister hier het gehele interview met Bas voor het programma Spraakmakers op NPO Radio 1

Slimme branding & marketing - Werkverkeer (De Ondernemer)

Een voetbalclub, stadion en theaters met je bedrijfsnaam; het is branding die voor Bas van der Veldt en zijn AFAS erg goed werkt. Over de visie en strategie erachter, over marketing, maar ook over zijn onderscheidende personeelsbeleid, vertelt de ceo in deze aflevering van Werkverkeer. En dat doet-ie op weg naar het indrukwekkende, nieuwe AFAS-hoofdkantoor in aanbouw.

Bekijk de video op deondernemer.nl!

Interview Fundmagazine

Bas was een van de sprekers op het jaarlijkse Fundfestival. Voor het bijbehorende Fundmagazine is Bas geïnterviewd en hierin deelt Bas zijn visie op ethiek en zijn scepsis over extern financieren.

Lees het interview met Bas in het Fundmagazine

Documentaire Kenniswerk

Op 14 november 2019 ging de documentaire Kenniswerk in première. De documentaire gaat in op de vraag wat kenniswerk eigenlijk is, hoe ‘de kenniswerker’ nu meestal te werk gaat en waarom dat verre van ideaal is, en hoe de toekomst eruit zou kunnen zien.

Ook Bas komt voor in deze documentaire. Over bullshit jobs en het bewust gebruik maken van tools om te voorkomen dat je afgeleid wordt van je werk. Bas deelt zijn visie samen met andere experts.

Bekijk de documentaire (55 min) of bezoek de website van Wat is kenniswerk.

Business on stage

Bas was te gast bij Business on stage. Bij Business on stage krijgen bezoekers de kans om vragen te stellen aan doorgewinterde, spraakmakende ondernemers. Dagvoorzitter Niels Houtepen heeft Bas in een informele setting geïnterviewd. Bas gaat in op hoogtepunten maar ook dieptepunten.

Bekijk hier het interview met Bas terug (let op: longview, 60 minuten)

AFAS onderneemt met humor

Bas was te gast bij het MKB Ondernemerscafé van RTLZ en werd geïnterviewd door Antoine Peters. Natuurlijk over AFAS en de software maar ook over ondernemen met humor. Bas vertelt wat onze sponsorschappen met AFAS Live, AZ en het AFAS Circustheater voor brengen en gaat in op het AFAS Experience Center, het nieuwbouwproject van AFAS dat in 2021 klaar zal zijn.

Bekijk hier het interview via youtube

Volgens Bas zijn er twee soorten bedrijven: bedrijven zoals Coolblue én AFAS

Wat maakt AFAS anders dan de meeste bedrijven? Waarschijnlijk de aandacht voor de medewerkers. Niet de klant is koning, maar de medewerker. “Nou komt de klant er wel heel snel achteraan hoor. Je hebt twee scholen. De eerste, waar Coolblue echt eentje van is, die zegt dat je helemaal voor de klant moet gaan. Wij zijn meer van de tweede school, waar de medewerker op de eerste plek komt. Zo heeft hij iedere keer opnieuw energie voor die klant. Want uiteindelijk wil je natuurlijk die klant helpen.”

Lees hier het complete interview op businessinsider.nl

'Ik dram vanuit liefde'

Ja, hij weet het wel van zichzelf: dat hij manipulatief en drammerig kan zijn. En dat ie niet altijd goed luistert. 'Dat is mijn zwakte', bekent Bas van der Veldt, de ceo van automatiseringsbedrijf AFAS. 'Moet ik aan sleutelen.' Maar ja, aim for the stars and you get the moon.

Lees hier het interview van VNO-NCW met Bas.

'Wij inspireren met pragmatiek; gewoon doen!'

Voor het magazine Balans is Bas samen met Jeroen Driessen geïnterviewd over de overeenkomsten en de synergie tussen de twee familiebedrijven. 

Lees hier het hele interview (.pdf)

'Ik wil absoluut geen zonnekoning worden'

Bas is geïnterviewd door Elsevier Weekblad; over opgroeien, studeren, balans privé-zakelijk en natuurlijk over AFAS.

Lees hier het hele interview (.pdf)

Radio-interview Bas van der Veldt met Radio M (RTV Utrecht)

Bas wordt live geïnterviewd over het werkbezoek dat H.M. Koningin Máxima op dinsdag 29 januari 2019 aan AFAS zal brengen, ter ere van het winnen van de Koning Willem 1 Prijs. 

Luister hier naar het interview.

‘Die collega’s waar anderen automatisch naartoe trekken, zijn geschikte leidinggevenden’

Op ad.nl kan je wekelijks een 'tip van de baas' lezen, dit keer is het de beurt aan Bas van der Veldt. Over uitspreken wat je echt wil, hard werken, een ketel Red Bull en jezelf de vraag stellen of je vandaag iemand gelukkig hebt gemaakt.

Lees hier de tips van Bas.

‘Je vindt eerder betekenisvol werk en leuke collega’s bij kleiner bedrijf’

Wie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer. Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. In dit dossier geven diverse CEO's hún beste tips.

Lees hier de tips van Bas van der Veldt op AD.nl

'Als jij je concentreert op jouw medewerkers en op jouw klanten, rollen de euro’s achter je aan.'

Deze quote is van Bas en refereert aan het interview over succesvolle klantgerichte serviceverlening. Hoe doen wij dat bij AFAS?

Lees hier hele artikel op customertalk.nl

“Zelfsturend bedrijf? Wij geloven in fantastisch leiderschap”

Hij is de CEO en het gezicht van een van de meest winstgevende bedrijven van Nederland. De ‘sekte van Leusden’, zoals AFAS Software wel wordt genoemd, groeide in 22 jaar tijd uit naar een organisatie met een omzet van 121 miljoen euro en 53,4 miljoen winst. En het einde van de groei is nog lang niet in zicht. Bas van der Veldt (41) is eigenzinnig. Hij slaapt op een spijkerbed, beklimt met -23 graden Celsius een berg in zijn zwembroek en mediteert met de Headspace-app.

Lees hier het artikel op deondernemer.nl

Bij AFAS draait het vooral om mensen gelukkig maken

Softwareontwikkelaar AFAS zag de omzet in 2017 groeien naar ruim 121 miljoen euro. De succesformule van het bedrijf? Volgens CEO Bas van der Veldt gaat het vooral om mensen blij maken. Klanten én medewerkers.

Lees hier het artikel en bekijk de film op Fd.nl

5 tips voor goed leiderschap van Baas Bas

Als CEO van een van de snelst groeiende softwarebedrijven in Nederland doet Bas van der Veldt iets goed als het gaat om leiderschap. Bovendien zorgde de onderneming ervoor dat Barack Obama naar Nederland kwam om over leiderschap te praten. Daarom stond ook de AFAS-directeur in ‘zijn eigen tent’ – AFAS Live – op het podium tijdens Forward Thinking Leadership. Als iemand die dagelijks met zijn voeten in de Leusdense modder staat, geeft hij zijn vijf handvatten voor goed leiderschap.

Lees hier het artikel op InspireertBeterOndernemen.nl

'Je lichaam aandacht geven is belangrijk voor je hoofd'

Geen nieuws lezen, weken op vakantie en in gesprek blijven met klanten. Dat zijn de tips die Bas tijdens het seminar Forward Thinking Leadership met zijn publiek deelde.

Lees hier het artikel van DenkProducties

Te dik? Rook je? Deze baas zegt er iets van (uit liefde)

Medewerkers die overgewicht hebben of roken, worden daar bij AFAS Software op aangesproken. ,,Wij zijn echt betrokken bij onze medewerkers, en ja, dat gaat misschien verder dan in een traditionele werkrelatie."

Lees hier het interview op ad.nl

‘Tevredenheid medewerker gaat vóór het financiële resultaat’

Met zijn speelse en uitdagende bedrijfscultuur waarin de medewerkers veel vrijheid krijgen, boekt AFAS Software uitstekende resultaten. Volgens CEO Bas van der Veldt wordt de medewerkerstevredenheid vóór de financiële opbrengsten gesteld. ‘Strak leiderschap en goed naar je mensen luisteren kunnen uitstekend samengaan.

Lees hier het hele artikel op MT.nl

Bas van der Veldt: Geen digitalisering? Ga dan maar failliet

Ja, er zullen mensen hun baan kwijtraken door digitalisering, zegt Bas van der Veldt, ceo van AFAS. Maar dat is nog geen reden er dan maar niet aan te beginnen. 'Een ondernemer die het nut van ict-toepassingen niet inziet heeft geen bestaansrecht.’ Serieus?

Lees hier het artikel

Baas Bas van AFAS 'blinkt uit in zaken'

Never a dull moment met Bas van der Veldt, de bezielende leider van Afas Software. Volgens hem is ondernemen óók entertainen! En goed leidinggeven is zo min mogelijk leiding geven! Hij wil Nederland beter laten ondernemen. Efficiënter ook, en winstgevender én leuker!

Lees hier het artikel

Sofwarebedrijf automatiseert alle processen in één standaardoplossing

De naam van AFAS Software is inmiddels meer dan bekend in Nederland. Daarvoor hoef je echt niet uit Noord-Holland te komen of een AZ-liefhebber te zijn. De hoofdsponsor van de Alkmaarse eredivisieclub bouwde in het afgelopen decennium een grote klantenkring op door het hele land. De insteek van de softwareontwikkelaar? Ondernemers administratief ontzorgen met een uitgekiend softwarepakket.

Lees hier het artikel

Het zoontje van de baas

Rozen verwelken, schepen vergaan, maar familiebedrijven blijven altijd bestaan. Reuzehandig immers voor een directeur, een opvolger met dezelfde genen. Maar wordt junior wel geaccepteerd door de medewerkers? En hoe is het voor de ‘zoon of dochter van’ om in de voetsporen van zo’n vertrouwde voorganger te treden? Bas van der Veldt volgde in 2008 zijn vader op als CEO van software-ontwikkelaar AFAS. Bas was nog maar 31 toen Van der Veldt senior het stokje overdroeg. “Het was nooit een uitgemaakte zaak.”

Lees hier het artikel

Bas van der Veldt namens AFAS, winnaar van de Koning Willem I Prijs 'Deze prijs heeft zoveel allure'

Softwareontwikkelaar AFAS Software is binnen de categorie grootbedrijf winnaar van de Koning Willem I Prijs, een prestigieuze ondernemingsprijs. Een mooie aanleiding ceo Bas van der Veldt te vragen naar zijn ondernemerswaarden. Hij blijkt allerminst een muurbloempje: ‘Of iedereen klant kan zijn bij ons? Natuurlijk niet!’

Lees hier het artikel

Softwarebouwer AFAS duwt klanten de cloud in

Waarom gaan álle AFAS-klanten in de cloud werken? En nog meer prikkelende vragen.  Bas geeft er uitgebreid antwoord op in een artikel van het Financieel Dagblad.

Lees hier het artikel

Interviews met ondernemers die hun droom groot gerealiseerd hebben

E-book met interviews van 7 ondernemers, waaronder Bas, die hun droom om hebben gezet in werkelijkheid en zo een succesvolle business op hebben gezet.  Inspirerend, want door hun droom na te jagen realiseerden ze niet alleen een succesvolle business, maar ook een betekenisvol leven. Wat is hun geheim?

Lees hier het e-book

Het opmerkelijke succesrecept van AFAS-baas Bas van der Veldt

AFAS Software heeft de prestigieuze Koning Willem I prijs in de categorie grootbedrijf gewonnen. Directeur Bas van der Veldt is blij met de erkenning voor onder andere de unieke manier waarop AFAS iets teruggeeft aan de maatschappij. “Nog mooier zou het zijn als meer organisaties dit gaan doen en dat wat wij doen over 10 jaar helemaal niet meer uniek is.”

Lees hier verder voor het volledige interview.

MT: Interview: hoe de CEO's van AFAS afkwamen van het 'zoontje-van' imago

Bas van der Veldt en Arnold Mars, zonen van de oprichters, vormen de tweekoppige directie van softwareontwikkelaar AFAS. Dat doen ze op geheel eigen wijze. En met succes. Sinds hun aantreden in 2009 is de omzet verzevenvoudigd. De marge is een dikke veertig procent.

Lees hier verder voor het volledige interview.

Marketingfacts: Bas van der Veldt: “Stop met mailen, we zijn niet te koop!”

Bas van der Veldt leidt Afas Software door 'zo min mogelijk leiding te geven'. Hij onderschrijft het credo van zijn vader: ondernemen is entertainen. De 'big hairy audacious goal' van Afas gaat voor hen verder dan software: "We willen Nederland beter laten ondernemen. Beter, leuker, efficiënter, winstgevender maar ook meer MVO. Daarbij is software ons middel."

Lees hier verder voor het volledige interview.

7ditches.tv: Bas: ‘We doen het niet voor het geld'

Interview van Ronnie Overgoor met Bas van der Veldt: 'Hij leidt het bedrijf door naar eigen zeggen zo min mogelijk leiding te geven. Bas van der Veldt onderschrijft het credo van zijn vader: ‘ondernemen is entertainen’, de big hairy audacious goal van AFAS gaat voor hen verder dan software: ‘We willen Nederland beter laten ondernemen. Beter, leuker, efficiënter, winstgevender maar ook meer mvo, en software is ons middel.’

Lees hier het interview en bekijk de uitzending.

Bas bij BNR Nieuwsradio

'Automatisering wordt gezien een van de grootste kwesties voor het Nederlandse bedrijfsleven in de komende jaren. Een kolfje naar de hand dus voor softwarebedrijf AFAS. Het Leusdense familiebedrijf valt niet alleen op door hard te groeien, maar ook door de bijzondere stijl van topman Bas van der Veldt.' Beluister hier het hele radiointerview (vanaf 01:39) of bekijk hieronder de opname van het interview:

 

 

Bas ontvangt de BID Award 2018

Tijdens het diner voorafgaand aan de 11e editie van de Big Improvement Day heeft Bas maandagavond 15 januari 2018 de BID Award mogen ontvangen. Andere Awardwinners zijn Joop Drechsel en Charles Groenhuijsen. Klik op de foto's om te vergroten.

Lees hier het nieuwsbericht.

 

Aboutict via Consultancy.nl

Waar de hype rondom geavanceerde technologieën als blockchain en robotisering steeds groter wordt, denkt Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software, dat bedrijven eerst maar eens bezig moeten gaan met het simpelweg automatiseren van hun bedrijfsprocessen. Zijn advies: eerst investeren in slimme automatisering, daarna in robotisering.

Lees hier verder.

Big Improvement Day

Block(chain) aan je been! Waar de hype rondom geavanceerde technologieën als blockchain en robotisering steeds groter wordt, denkt Bas dat bedrijven zich eerst maar eens bezig moeten houden met het simpelweg automatiseren van hun bedrijfsprocessen.

Lees hier het interview.

En hieronder bekijk je het optreden van Bas terug tijdens de Big Improvement Day:

 

BusinessBoost

Niet de klant centraal, maar het personeel. Dat zegt Bas van der Veldt in de podcast van BusinessBoost. Bas wordt trouwens ook erg moe van bedrijven die alleen maar willen groeien. Breng eerst de boel op orde, voordat je verder wilt.

Luister hier de podcast terug.

Excellent Leadership Experience

In dit interview gaat Bas uitgebreid in op zijn manier van leidinggeven, 'unbossing', inspireren van medewerkers en andere organisaties om zo meer betrokkenheid en werkplezier te bewerkstelligen.

Lees hier het hele interview.

De Ondernemer

Tijdens de Week van de Ondernemer stond Bas op het podium om te vertellen over de opvallende HR-strategie van AFAS. Hierin deelde hij 6 tips om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Lees hier het hele artikel.

SalarisNet

Bas vertelt wat de invloed van verregaande automatisering is op een organisatie als AFAS. Praktisch zonder HR en met 3 FTE op de finance afdeling blijft het bedrijf toch groeien. Hoe zorgt Bas dat hijzelf, maar ook de organisatie in balans blijft?

Lees hier het hele artikel.

Week van de bevlogenheid

In de derde week van juni 2017 vindt 'De week van de bevlogenheid' plaats. Vijf dagen lang extra aandacht voor alles dat bijdraagt aan het vergroten van bevlogenheid, betrokkenheid en trots in het Nederlands bedrijfsleven. Ook AFAS Software doet mee. Daartoe werd Bas geïnterviewd.

Lees hier het interview.

De Ondernemer

Bas van der Veldt, algemeen directeur van AFAS Software, ziet dat IT al tot in de haarvaten van de meeste bedrijven is doorgedrongen, maar dat ondernemers niet beseffen dat ze er iets mee kunnen. “Dat biedt grote kansen. Het probleem voor het Nederlandse bedrijfsleven zit hem niet in een gebrek aan goede ideeën, maar in de wil om ze om te vormen tot werkelijkheid.”

Lees het hele artikel

NLgroeit

De groeiformule van AFAS, 400 medewerkers zonder HR afdeling

Bas vertelt over hoe AFAS zonder HR en met 3 FTE op de finance afdeling, voor 10.000 klanten, het lukt om te blijven groeien als bedrijf.

Lees het hele interview.

NLgroeit

Het gaat om IQ, EQ en accu

Bas van der Veldt is lid van de Raad van groeiambassadeurs en mentor bij NLgroeit. NLgroeit is een samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken, NLevator en de Kamer van Koophandel. Doelstelling van dit initiatief is om het groeivermogen in het midden- en kleinbedrijf in Nederland te vergroten.

Bekijk hier zijn profiel op nlgroeit.nl.

En hieronder bekijk je het interview van NLgroeit met Bas terug (vanaf 2:35 min):

Noordhollands Dagblad

AFAS, een sponsor die meer dan alleen geldschieter is.

Lees hier het hele interview met Bas en Ton van der Veldt, over het verlengen van het sponsorcontract met AZ. Het sponsorschap gaat namelijk over veel meer dan alleen maar geld storten.

FBN International

In dit magazine van Family Business Network, staat een uitgebreid profiel van AFAS Software. Daarnaast wordt Bas geïnterviewd over punten als een familiebedrijf en papierloos werken. Klik hier om het artikel te lezen.

BNR Nieuwsradio

Op 21 september 2016 was Bas live te gast bij BNR Nieuwsradio, naar aanleiding van de sponsorschappen die AFAS in de loop der jaren heeft afgesloten. Met als nieuwe verbintenis: AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall). Beluister hier het interview (vanaf 34:00 min.).

Inspiration360

Ondernemen gaat met vallen en opstaan. Over die dynamiek gaat Inspiration360, het grootste inspiratie event voor ondernemend Nederland in de Ziggodome van 4 oktober 2016. Bas van der Veldt gaf alvast een voorproefje en vertelt over de grootste tegenslagen op weg naar succes:

 

OnderNamen Amersfoort

Interview met Bas voor het magazine OnderNamen Amersfoort. Over bedrijfscultuur, onderscheidend zijn en succes delen.

Lees hier het volledige interview.

Z in Zaken - RTLZ

Op vrijdag 10 juni schoven Bas van der Veldt en Niels Houtepen aan bij Z in Zaken, over inspiration360; het nieuwe inspiratie event voor ondernemend Nederland, dat AFAS en Just Media Group samen organiseren op 4 oktober 2016 in de Ziggodome.

Bekijk hier de aflevering.

Financieel Dagblad

'Winstmachine AFAS gaat zijn eigen weg', een interview van Manon Stravens en Ilse Zeemeijer met CEO Bas van der Veldt, maar ook Ronald Helder (Conclusion) en Coen Boxem (Myler) geven hun mening over AFAS.

Lees hier het hele interview (pdf).

AD

Het Leusdense softwarebedrijf AFAS verwacht volgend jaar voor het eerst meer dan 100 miljoen omzet te maken. Dit jaar sluit ze waarschijnlijk af met 92 miljoen euro omzet.

Lees verder.

FD.nl

AFAS Software maakt zich op voor een investering van vele tientallen miljoenen. Het familiebedrijf uit Leusden gaat een volledig nieuwe campus bouwen, op amper honderd meter van het huidige hoofdkantoor. Bijzonderheid: er komt een bolvormig professioneel theater in met een capaciteit van maar liefst 800 stoelen.

Lees hier verder.

Van Liempt Live - RTLZ

Bas van der Veldt en Daan Quakernaat schuiven aan bij Paul van Liempt. Quakernaat heeft twee jaar met AFAS Software meegelopen en heeft zijn ervaringen en belevingen beschreven in een boek 'AFAS Software. De sekte uit Leusden'. Een boek dat het AFAS DNA probeert te ontleden, wat is het succes van de AFAS organisatie?

Bekijk hier het interview.

Fambizz

Succesvolle familiebedrijven sturen op toekomstig succes en durven daar ook in te investeren. AFAS Software laat met een miljoeneninvestering in de Business Intelligence software van Qlik zien dat het kiest voor successen op de lange termijn. “Wij zijn niet zo bezig met kosten.”

Lees hier verder.

Management Team

Waarom de organisatiecultuur van AFAS werkt. De cultuur bij softwarebouwer AFAS is intensief, het is bijna een sekte. Ceo Bas van der Veldt vindt dat een compliment. Een club met blije eikels, zo omschrijft ceo Bas van der Veldt AFAS. Enthousiasme is dan ook het belangrijkste woord dat hij gebruikt om AFAS te omschrijven.

Klik hier voor het volledige artikel.

NRC Handelsblad

Grote gift aan school. Mooi toch? Wederom een interview over de donatie van AFAS Software aan de Hugo de Groot school.

Klik hier voor het artikel.

BNR Nieuwsradio

Interviewer Tom van 't Hek in gesprek met Bas van der Veldt over de door AFAS geschonken donatie van €300.000 aan de Hugo de Groot school uit Rotterdam.

Beluister hier het audiofragment

Business Nationaal

Secretaresses en printers ontbreken bij AFAS Software. Wel is er een theater waar bijeenkomsten voor medewerkers en klanten worden gehouden. Humor vormt een belangrijk wapen voor CEO Bas van der Veldt.

Klik voor het interview.

Computable

AFAS Software: familiebedrijf met een roeping. In dit artikel lees je precies hoe AFAS Software is ontstaan.

Lees hier het artikel!

People Business

Bas van der Veldt verkoopt geen computerprogramma's, hij verkoopt . Zonder zich daarbij aan conventies te storen.

Lees hier het hele interview

Bas van der Veldt: Mafkees met kettingzaag sturende kracht achter groei AFAS

Ook tijdens de crisisjaren groeide AFAS Software met double digits. Succesfactoren zijn: happy medewerkers, het ontbreken van secretaresses, humor en een extreme focus op de klant. 

Lees het hele interview met Bas op overmanagement.nl.

Interview BNR Nieuwsradio: Nederland wordt software-hotspot

Nederland ontwikkelt zich tot een internationale hotspot van softwarebedrijven. Dat concludeert ABN AMRO in een update over de softwaremarkt die vandaag is gepubliceerd. 

BNR Nieuwsradio belde met Bas van der Veldt op 11-12-2014.

Interview AD Amersfoortse Courant: 'Onszelf iedere twee weken een procentje verbeteren'

Voor het zesde achtereenvolgende jaar is AFAS Software uit Leusden uitgeroepen tot één van de best geleide bedrijven in het Nederlandse midden- & grootbedrijf.

Lees hier het hele interview.

Interview Elsevier: wat er verder nog ter tafel komt

Bas van der Veldt (37) was nog een kind toen hij zichzelf leerde programmeren. 
Sinds 2009 leidt hij softwarebedrijf AFAS, een eigenzinnige familieonderneming. Een openhartig interview met Bas over zijn jeugd en het familiebedrijf AFAS Software.

Lees hier het hele interview.

Audio-interview Fridays Off!

Taco Oosterkamp interviewt Bas van der Veldt over grip houden op de organisatie. Hoe krijg je inzicht in je bedrijfsvoering en hou houd je die actueel?

Beluister hier het hele interview.

Interview Medium.com: Social Business Now

In de toekomst is iedereen een beetje de baas bij AFAS. Social Inc. spreekt met Nederlandse CEO’s over hun visie op social business. Is social business een hype of een must? Is social business een cultuur of een strategie? Wat is hun eigen rol?

Lees hier het hele interview

Algemeen Dagblad: AFAS spot met de crisis

Waar op nagenoeg elke werkvloer de economische crisis diepe sporen nalaat, groeit de Leusdense softwarefabrikant AFAS als kool.

Lees hier meer.

Management Team: 'Iets nieuws bedenken is niet altijd belangrijk'

De AFAS-ceo vindt dat bestuurders teveel bezig zijn met nieuwe plannen. 'Met alleen een helicopterview, krijg je hoogtevrees.'

Lees hier verder.

Interview ICSB Marketing en Strategie

Organisatieflexibiliteit in tijden van crisis: 10 aanbevelingen vanuit de directiekamers van grote familiebedrijven. Een interview met Aad Kuiper (President & CEO European Operations Hunter Douglas N.V.), Geert van de Laar (Concerndirecteur facilitaire bedrijven Nederland Facilicom Services Group NV) en Bas van der Veldt (CEO AFAS Software).

Lees hier het hele interview.

Interview HRZONE

Bedrijven geven volop aandacht aan marketing en perceptie. Ze verfraaien de gevel maar vergeten vaak te kijken naar de binnenkant. Een gesprek met Bas van de Veldt, CEO van AFAS, over hoe het wel zou moeten.

Lees hier het interview

Interview BNR Radio

'De CEO en CFO van softwarebedrijf AFAS, zijn de zonen van de twee oprichters. Hoe heeft de oude generatie de jonge generatie op het runnen van dit bedrijf voorbereid? Op een netwerkbijeenkomst sprak verslaggever Elfanie toe Laer van BNR met algemeen directeur Bas van der Veldt hierover en vroeg hem  of hij dat zelf anders zou doen.'

Luister het interview terug.

Interview Executive People: 'Geef op school les in programmeren'

Naast moderne en klassieke talen zou het Nederlandse onderwijs ook programmeren in het curriculum op moeten nemen. Hiervoor pleit Bas van der Veldt, algemeen directeur van AFAS. Hij heeft net als veel andere IT-bedrijven grote moeite om ‘harde’ IT-ers te vinden voor zijn bedrijf. Daarom doet AFAS mee aan het IT Talent Debate.

Lees hier het hele artikel.

Interview Management Team: 'Overtref verwachtingen'

Volgens Bas van der Veldt zit de waarde niet in een mooi verhaal, maar in het overtreffen van verwachtingen. Tel daar een stevig achterwerk in plaats van een mooie voorgevel bij en je creëert fans voor het leven.

Lees hier het artikel.

Algemeen Dagblad: 'AFAS heeft wilde dromen over invulling nieuw terrein'

Het Leusdense softwarebedrijf AFAS heeft onlangs een naburig kantoorpand  opgekocht. Directeur Bas van der Veldt heeft grootse plannen. 'Misschien komt er wel een theater en een campus.'

Lees hier het hele artikel.

Noordhollands Dagblad: 'Proost Bas!', roepen de fans

Groot interview met Bas over het hoofdsponsorschap van AZ.

Lees hier verder.

Algemeen Dagblad: 'Voetbal is toch een mannenzaak'

Bas van der Veldt vertelt over de effecten van het hoofdsponsorschap van AZ en wat dat voor de naamsbekendheid van AFAS Software heeft gedaan. Daarnaast een kijkje in de AFAS keuken, wie werken er en hoe zit het familiebedrijf in elkaar?

Lees hier het hele artikel.

AZ in Zaken: 'Bas van der Veldt: opvallend gewoon'

Een gesprek over het droomhuwelijk tussen AFAS en AZ, maar ook over vertrouwen en concurrentie.

Lees hier verder.

Management Team: Succes is een keuze

Wat maakt iemand tot een goede leider? AFAS-CEO Bas van der Veldt heeft wel een idee. Transparantie, hands-on management en betrokkenheid. Er mag ook bij gelachen worden. ‘Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik veel gepest word.’

Lees hier het hele artikel.

Visie op HRM: AFAS automatiseert spontaniteit. En verder eigenlijk ook alles.

AFAS heeft op alles een eenduidig antwoord: automatisering! 'Software klinkt kil, maar het geeft je meer tijd voor de persoonlijke touch.'

Lees hier alles.

AccountancyNieuws ICT-special: Accountants & automatisering: softwareleveranciers in discussie

Best-of-breed of geïntegreerd: accountants kijken liever niet onder de motorkap. 

Lees hier de volledige rondetafeldiscussie.

IT Executive: 'AFAS heeft de bullshit weggeautomatiseerd'

Hij is met zijn 31 jaar waarschijnlijk een van de jongste ceo's van een middelgroot it-bedrijf ooit, althans in Nederland. Toch maak je Bas van der Veldt weinig meer wijs, en is zijn bedrijf AFAS zelfs een vervelende luis in de pels van de gevestigde orde.

Lees hier het hele interview.

Terug naar boven