Zo werkt AFAS Procesbeheer (APB) bij AFAS

De procesmanagers binnen AFAS zorgen ervoor dat al onze processen soepel verlopen.

 

Processen optimaal laten verlopen


De procesmanagers binnen AFAS zorgen ervoor dat alle processen binnen AFAS soepel verlopen. Uiteraard met onze eigen software, AFAS Profit. Elke dag weer optimaliseren en beheren zij de processen die dankzij workflows door de hele organisatie vloeien. Of het nu gaat om de schoonmaak, supportafdeling of productontwikkeling, het zijn allemaal processen.

Naast het beheren van de processen is AFAS Procesbeheer ook verantwoordelijk voor alle inrichting van AFAS Profit om collega's zo makkelijk mogelijk te laten werken. Zo zijn zij regelmatig de rechterhand van de afdeling HR of Controlling. Door samen na te denken over processen en de vastlegging ervan, kunnen we meer doen met minder. Dat wil zeggen: dankzij het slim inzetten van software hoeven de afdeling HR en Controlling niet te groeien in FTE, terwijl de organisatie wel blijft groeien. Door het gebruik van workflows en documentmanagement wordt er ook direct een mooie basis gelegd voor kwaliteitsmanagement. Hierdoor is AFAS Procesbeheer ook verantwoordelijk voor de certificeringen die AFAS heeft. Het beheren van deze certificeringen is volledig binnen AFAS Profit geregeld.

Dat doen we met deze mensen

Hans Roozen
AFAS Procesmanagers

Jeroen de Beer
AFAS Procesmanager

Milo van Rees
AFAS Procesmanager

Viktor Linn
AFAS Procesmanager

Hoe gaan we te werk?


Bij AFAS procesbeheer werken we zelf ook volgens een proces. Wij zijn binnen de organisatie de spin in het web die ervoor zorgt dat alle optimalisaties en inrichting op een zelfde manier worden doorgevoerd. Ook hier zit een proces achter. Dit proces hebben we uitgewerkt in praatplaat. We lichten hem graag even toe.

Aanvraag

Het proces begint altijd bij een aanvraag. Hierin werkt een klant of medewerker zijn of haar idee uit. In dit idee wordt het probleem omschreven met daarbij een mogelijke oplossing. Samen met de klant of medewerker gaan we dan kijken of dit iets is om te verbeteren of zelfs een nieuw proces voor te maken.

Onderzoek

Als de aanvraag binnen komt bij procesbeheer wordt er onderzocht of het in de structuur van de organisatie en werkwijze past. Daarna gaan we op zoek naar een manier om dit met AFAS Profit op de lossen. Als het niet standaard in AFAS Profit kan, stellen we onszelf altijd de vraag of het echt niet in AFAS Profit kan en onderzoeken we dit goed. Als daadwerkelijk niet kan, gaan we maatwerk maken dat vanuit AFAS Profit aangestuurd wordt. AFAS Profit is altijd de bron van elke applicatie.

Uitvoering

Bij de uitvoering gaan we naar de tekentafel. Hierbij gaan we uittekenen hoe het proces in de basis loopt. Daarna bepalen we hoe de autorisatie en inrichting van dit proces er uit moet komen te zien. Om er voor te zorgen dat dit achteraf ook terug te vinden is, zorgen we ervoor dat we dit vastleggen en borgen in aanvragen of middels documenten op InSite.

Optimalisatie

Ons proces is eigenlijk nooit eindig, vandaar de continue cirkel. Als we iets af hebben gaan we altijd kijken of er mogelijk iets in een nieuwe versie van het product zit wat we kunnen gebruiken of dat er verbeteringen mogelijk zijn in het huidige proces. Als we iets optimaliseren kijken we ook altijd goed naar wat er eventueel weg kan. Er is niets zo vervelend als onnodig werk doen.

 

Onze 3 kernwaarden

Vertrouwen en transparantie

We streven naar optimale transparantie richting medewerkers, klanten en de wereld om ons heen. Dit betekent onder meer dat wij een uitgebreid jaarverslag publiceren en transparant zijn in onze cijfers en bedrijfsvoering. Zo kunnen alle medewerkers bij alle afdelingscijfers.

Automatisering

Automatiseer wat je kunt automatiseren! Klanten, medewerkers en leveranciers zijn niet gediend bij het in standhouden van onnodig werk. Handwerk betekent risico. Met procesbeheer zijn we dagelijks beter om te kijken waar het beter kan. Geen grote nieuwe dingen maar juist iedere dag één procentje beter.

Borging en controle

Zorg ervoor dat alles wat vastgelegd wordt ook geautomatiseerd gecontroleerd of gemonitord wordt zodat ook de controle op de uitvoering geborgd is.

Procesbeheerinspiratiesessies


Regelmatig geven wij vanuit AFAS een inspiratiesessie over de afdeling AFAS Procesbeheer. Niet alleen in de hoop om jou een stuk inspiratie mee te geven, maar ook om AFAS beheerders samen te brengen. Daarnaast vinden we het simpelweg ook gewoon erg leuk!

In één dagdeel vertellen we je middels een interactieve sessie hoe wij een bepaald onderwerp aanpakken en met welke uitdagingen wij te maken hebben. Zo hebben we verschillende sessies opgedeeld in een ochtend- en middagdeel.

Meer weten?