Nieuw in Profit 14


Vanaf eind december 2019 wordt Profit 14 uitgeleverd. Wat kan je verwachten van deze versie?Profit 14 is een kleine update met voornamelijk wettelijke wijzigingen en een aantal nieuwe en gewijzigde functionaliteiten. Op deze pagina vind je de highlights!

Wil je aan de slag met een nieuwe functionaliteit uit Profit 14? Op de Klantportal vind je per onderdeel de uitgebreide beschrijvingen. Wil je weten wanneer Profit 14 aan jouw organisatie wordt uitgeleverd? Ook dit vind je in de AFAS Klantportal.

InSite & OutSite


Wat zijn de belangrijkste nieuwe zaken voor InSite & OutSite?

Teambeheer in InSite en OutSite

Beheer je teams volledig vanuit InSite & OutSite!

Het is nu als interne projectleider mogelijk om je eigen specifieke teams te beheren. Ook mogen, als dit op de projectgroep is toegestaan, teamleden zelf het team verlaten of (aangeven dat ze willen) deelnemen. Op de projectgroep is ingesteld bij welke teamrol dat mogelijk is.

In de projectgroep kun je ook aangeven welke teamrollen beschikbaar zijn in de projecten die onder de projectgroep vallen.

Ook de externe projectleider kan aan zijn kant, OutSite, teamleden toevoegen en verwijderen voor zover het contacten betreft. Op deze manier hoeft de backoffice hier niet meer aan te pas te komen.

> Lees meer

Profit 14 - Projecten aanmaken nieuw teamlid

Fiscaal


Wat zijn de belangrijkste nieuwe zaken rondom Fiscaal?

Voorlopige aangifte Vpb 2020

De voorlopige aangifte Vpb 2020 is uitgeleverd. Je kunt nu elektronische verzoeken en wijzigingen insturen voor de voorlopige aanslag of teruggave Vpb 2020 die de Belastingdienst heeft opgelegd.

Profit 14 - VAVpb 2020

Aangifte dividendbelasting 2020

Keert een vennootschap dividend uit aan de aandeelhouders? Dan moet er belasting betaald worden over het uitgekeerde dividend. Je kunt nu de aangifte dividendbelasting voor 2020 uitwerken.

Profit 14 - Dividend 2020

Aangifte OB 2020

Je kunt nu de OB-aangiften (btw/icp- en suppletieaangifte) voor 2020 uitwerken en versturen naar de Belastingdienst.

Profit 14 - OB 2020

Aangifte IB 2019

Alle aangiftebiljetten voor de inkomstenbelasting 2019 zijn nu beschikbaar (P, C, M, O en Z). Het F-biljet is al eerder uitgeleverd. Naar verwachting kun je de IB-biljetten voor 2019 medio februari 2020 elektronisch naar de Belastingdienst versturen. Alle standaardrapportages voor de inkomstenbelasting zijn nu ook beschikbaar voor fiscaal jaar 2019.

Profit 14 - IB Biljet

Financieel


Wat zijn de belangrijkste nieuwe zaken rondom Financieel?

Verwerken e-facturen

Een aantal uitbreidingen en optimalisaties


De functionaliteit van e-facturen voor het verwerken van je inkomende elektronische facturen is met een aantal mogelijkheden uitgebreid en geoptimaliseerd. Het gaat om de volgende punten:

  • Referentie (PO-nummmer of ordernummer) aanpassen
  • Afwijkende boekingsdatum opgeven van de e-factuur
  • Het veld Btw-plicht is nu op te nemen in de boekingslay-out

> Lees meer

Profit 14 - Fin_Elnv

Locaties gebruiken in vaste activa

Je gebruikt de locaties van Cursusmanagement en Profit Agenda nu ook voor Vaste Activa.

> Lees meer

Profit 14 - Nieuw actief locatie

Kleineondernemersregeling vanaf 1 januari 2020

De kleineondernemersregeling (KOR) in de btw-regelgeving verandert per 1 januari 2020. Je kunt volledige btw-vrijstelling aanvragen, mits je omzet (exclusief btw) in een kalenderjaar niet hoger is dan € 20.000,-. Als je meedoet met de nieuwe kleineondernemersregeling, dan richt je dit eerst in Profit in.

HRM & Payroll


Wat zijn de belangrijkste nieuwe zaken rondom HRM & Payroll?

Wettelijke wijzigingen payroll

De wettelijke wijzigingen in 2020 en de wijzigingen in Profit hiervoor

Projecten


Wat zijn de belangrijkste nieuwe zaken rondom Projecten?

Functie nu als grondslag tarieven

Je kunt je nu zowel bij kostprijs- als bij verkooptarieven baseren op de functie van je medewerkers. In de Bouw wordt dit bijvoorbeeld veel gedaan. Daar gebruikte men tot nu toe een vrije Dimensie voor.

Profit 14 - Functie tarieven

Teambeheer in InSite en OutSite

Beheer je teams nu volledig in InSite en OutSite

> Lees meer

Dieper de details in?


Op deze pagina staan alleen de belangrijkste wijzigingen uitgewerkt. Benieuwd naar wat er nog meer in Profit 14 zit? Deze vind je uitgewerkt op de klantportal.