Logistiek 

 Altijd inzicht en overzicht 


Efficiënte inkoop en verkoop

Efficiënte inkoop en verkoop

Een succesvolle verkoop van een product of artikel begint bij de eigen inkoop. Inzicht in prijzen, kortingen en voorraad is daarom essentieel.

Grip op prijzen en korting met logistieke software van AFAS

Grip op prijzen en korting

Met Logistiek houd je grip op prijzen en vastgestelde marges. Je voorkomt dat producten tegen een te lage prijs worden verkocht.

Managementrapportage

Managementrapportage

Altijd inzicht en maximale controle. Met één druk op de knop heb je alle gegevens over jouw logistieke processen paraat.

Meer weten over de logistieke software voor jouw onderneming?Een geïntegreerd logistiek proces

Meer snelheid, minder fouten


Een geïntegreerd logistiek proces zorgt voor minder fouten en meer snelheid met uiteindelijk een hogere marge. Met onze logistieke software wordt dit hele proces geautomatiseerd en heb je volledige controle over elke stap. 

Beheersing van het logistieke proces zorgt voor een hoger rendement. Je beheerst het inkoopproces, waar het gaat om bestellingen, assortiment en inkoopoffertes. 

Bij de verkoopprocessen heb je inzicht in de pijplijn, stadia van orders, prijs- en kortingsbeleid en klantinformatie. Registratie en optimalisatie van inslag, opslag en uitslag, een juiste magazijnindeling en optimaal voorraadbeheer per artikel of artikelgroep zorgen daarnaast voor een hoger rendement.

De belangrijkste onderdelen

Kortingen beheren

Kortingen beheren

Als je werkt met kortingen, kun je tot in detail de maximaal mogelijke korting beheren. Maar ook andersom is mogelijk: je stelt de minimale marges in. Bovendien kun je in offertes, orders en pakbonnen jouw kortingscriteria doorvoeren, eventueel per gebruiker. Zo ben je altijd verzekerd van een juiste marge!  

Doorverkopen bij inventarisatie

Logistiek houdt rekening met jouw verkopen tijdens inventarisatie. De verschillen na telling worden automatisch gecorrigeerd in de voorraad. Je hebt geen last van tijdsverlies en de verkoop draait gewoon door. Na de inventarisatie worden de voorraadmutaties direct verwerkt in de financiële administratie.

De juiste info op het juiste moment

Info op het juiste moment

Met één druk op de knop heb je actueel inzicht in alle logistieke processen. Met deze rapportages kun je goed bijsturen als er zaken mis dreigen te lopen. Dat geeft je de mogelijkheid om op basis van rapportages, strategische beslissingen te nemen.

Signaleringen

Signaleringen

Voor het logistieke proces is tijd van groot belang. Met signalen krijg je op tijd een seintje als een inkooporder van datum verandert of de betalingstermijn van een klant is verlopen. Je kunt zelf ook alle mogelijke signalen instellen. Zo handel je belangrijke zaken altijd op tijd af.

De ervaringen uit de praktijk lezen?

Inkoop

Het inkoopproces optimaal geregeld


De logistieke software voorziet de mogelijkheid om zaken uit het inkoopproces volledig te automatiseren en inzichtelijk te maken. Neem het geautomatiseerde besteladvies: als een artikel een minimale waarde heeft bereikt, laat het systeem automatisch een adviesaantal op een inkooporder verschijnen. Je kan daarbij een maximum voorraad instellen, waarbij rekening wordt gehouden met inkoopkortingen. Als je de bestelde goederen hebt ontvangen, kun je de pakbon eenvoudig vergelijken met de inkoopfactuur.  

Lees meer over het optimale inkoopproces.


Verkoop

Een effectief ingericht verkoopproces


Het verkoopproces is voor de onderneming het belangrijkste onderdeel. Hier verdien je namelijk het geld mee en marge is heilig. Dit proces moet dus zo efficiënt en productief mogelijk gebeuren, want dat levert je uiteindelijk het meeste op. Je realiseert dit door een goede verkoopstructuur neer te zetten, maar ook door het verkoopproces te integreren met de overige bedrijfsprocessen. Daardoor werken jouw medewerkers efficiënter en effectiever tijdens het totale logistieke proces.

Lees meer over een effectief verkoopproces.


Carlo Brouwer, Directeur


Het heeft ons efficiëntie gebracht


"Efficiëntie betekent kostenbesparing, maar ook minder ergernissen. Bij medewerkers en klanten.
Zaken gaan nu in de regel gewoon in één keer goed."

- Carlo Brouwer, Directeur 
Stulz Groe


Nooit meer 'nee' verkopen

24 uur per dag, 7 dagen in de week voor iedereen


Je wilt voldoen aan de vraag van jouw klanten. Het is daarom van belang dat je
realtime inzicht hebt in de voorraad; ook als de voorraad op meerdere locaties is opgeslagen. In de logistieke software van AFAS bewaar je alle informatie op één centrale plek. Zo hebben niet alleen jij, maar ook al je collega's, actueel inzicht in de voorraad en goederenstromen in de magazijnen en magazijnlocaties.


Je hebt nooit meer te weinig voorraad en altijd inzicht in het juiste bestelmoment,
de juiste bestelhoeveelheid, de minimale voorraad die je nodig hebt, de levertijd en de inkoopprijs. Deze aspecten zijn cruciaal voor de verkoop, want hoe beter je dit inricht, hoe meer rendement het oplevert. Bovendien werk je heel klantgericht, omdat je geen 'nee' meer hoeft te verkopen aan je klanten!

Jouw voordelen

  • Een effectief proces = meer marge
  • Inzicht, overzicht en rust
  • Altijd actuele managementinformatie
  • Nooit meer 'nee' verkopen

Bekijk de video

Bekijk hoe Technotape International de logistieke software inzet!

Meer weten over de logistieke software?

Maak een afspraak!


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800