Fiscale software van AFAS 

 Meer tijd voor advies! 


Alle processen in 1 pakket

Aangifte IB


Met voorloopvragen kun je per cliënt aangeven welke onderdelen in de aangifte meegenomen moeten worden.

Aangifte Vpb doen

Aangifte Vpb


Met de fiscale software leg je de eliminaties tussen dochteronderneming en moedermaatschappij vast.

Signalering op tijd

Signaleringen


Om op tijd te reageren op bezwaartermijnen kun je een standaard signaal instellen.

Meer weten over fiscale software voor jouw kantoor?


Fiscaal

Meer tijd voor aandacht en advies


De meerwaarde van jou als fiscalist ten opzichte van andere fiscalisten, ligt niet in het opstellen van aangiften. Jouw meerwaarde ligt in de kwaliteit van het advies en de persoonlijke aandacht die je aan jouw klant geeft.

Maar dat kun je alleen goed doen als je daar ook genoeg tijd voor hebt. De fiscale software van AFAS is 30 tot 40% efficiënter en erg gemakkelijk in gebruik. Daarnaast is het precies afgestemd op de behoefte uit de accountancybranche. Je profiteert van een product met jarenlange fiscale ervaring. En dat betekent tijdswinst voor jou!
Bekijk de brochure en lees er alles over. 

De belangrijkste onderdelen

managementrapportage

Managementrapportage

Dankzij cockpits heb je altijd actueel inzicht in de status van de fiscale aangiften. Door middel van een voortgangsrapportage kun je duidelijk zien welke aangiftes je nog moet doen.

HR self service

HR Self Service (of e-HRM)

Vanuit fiscaal worden automatisch de aanslagen gecontroleerd. Na de controle van de SBA wordt de kennisgeving hiervan op de portal voor de cliënt klaargezet. Dit bespaart je veel tijd en geld.

digitaal dossier

Digitaal Dossier

Je hebt per cliënt de beschikking over een digitaal dossier. Hierin legt je alle communicatie en gegevens per cliënt vast. In onze fiscale software bepaalt jij wie bij welke gegevens kan en waar het dossier zichtbaar moet zijn. Je kunt ook voor andere relaties en medewerkers een digitale dossiers aanleggen. De dossierkast is verleden tijd, vanaf nu heb je altijd en overal toegang tot de dossiers.

Workflows

Workflows

Met de aangifteworkflow beheers je het hele fiscale proces optimaal. Zo weet je zeker dat het hele proces goed doorlopen wordt, ook als bepaalde taken aan andere leden van de aangiftepraktijk zijn toebedeeld. Daarnaast liggen alle gegevens vast in het digitale dossier. Zo zijn ze altijd beschikbaar en geborgd voor de toekomst.

De ervaringen uit de praktijk lezen?

Aangifte IB

Het aangifteproces gericht doorlopen


Met de fiscale software van AFAS kun je gemakkelijk de aangifte voor inkomstenbelasting (IB) doen. De belastingaangiftesoftware bevat alle IB-biljetten voor het doen van aangifte. Door middel van voorloopvragen kun je per cliënt aangeven welke onderdelen in de aangifte meegenomen moeten worden. Hierdoor kun je gericht en effectief het aangifteproces doorlopen.

Aangifte Vpb

Complete aangifte functionaliteit


AFAS ondersteunt je bij het doen van aangifte van Vennootschapsbelasting (Vpb aangifte). Met de functionaliteit commercieel-fiscaal, kun je per vennootschap de commerciële cijfers van de balans en resultatenrekening omzetten naar fiscale cijfers. Deze fiscale cijfers worden vervolgens direct gebruikt als (geconsolideerde) input voor het aangiftebiljet.

Erik van der Linden, Programmamanager ICT


Interne processen monitoren


"Dankzij workflows kunnen we onze interne processen uitstekend monitoren. We gaan de klant nu steeds eerder betrekken."

- Erik van der Linden, Programmamanager ICT 
Alfa Accountants en Adviseurs


Klaar voor de toekomst

24 uur per dag, 7 dagen in de week voor iedereen 


In onze fiscale software wordt een standaard workflow meegeleverd die gebaseerd is op het fiscale aangifteproces. Uiteraard kunt je de workflow aanpassen op jouw eigen werkwijze. De meegeleverde workflow bestaat uit acht stappen: 

8 stappen in de workflow:

  • Plannen
  • Gegevens opvragen
  • Gegevens controleren
  • Aangifte verwerken
  • Aangifte controleren en verbeteren
  • Aangifte versturen
  • Beoordelen door cliënt
  • Communiceren met de cliënt

Bekijk de video

Fiscale software voor en door accountants!

Meer weten over de fiscale software?

Neem dan contact met ons op!


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800