EHRM Software

Focus op jouw medewerkers door automatisering van het HR-proces met de inzet van EHRM software.

 

 

 Ruim 3,4 miljoen Nederlanders regelen hun HR-zaken al met AFAS

Alle personeelszaken online beschikbaar

 

De rol van de HR-manager verandert. Administratieve werkzaamheden zoals verlofregistratie, declaraties en verzuim maken plaats voor thema's als werkgeluk en strategische personeelsplanning.

Met de gebruiksvriendelijke EHRM software van AFAS kunnen medewerkers eenvoudig zelf hun persoonsgegevens beheren. Bovendien is de salarisverwerking geïntegreerd in het systeem, waarbij alle wetgeving en meer dan 200 cao's al zijn inbegrepen. Zo digitaliseer je met één EHRM systeem alle HR-processen en bespaar je tijd en moeite.

Weten wat onze EHRM software voor jouw organisatie kan betekenen?

 

Employee Self Service

Medewerkers betrekken bij HR-processen


Met de personeel software van AFAS raadplegen en wijzigen jouw medewerkers hun gegevens op HR-gebied eenvoudig zelf. Verlof aanvragen? Een declaratie indienen? Medewerkers regelen het zelf. Dit noemen wij Employee Self Service (ESS). ESS is, in tegenstelling tot de HR-afdeling, 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor iedereen online beschikbaar. Zowel via de computer als je telefoon.

Medewerkers kunnen HR-informatie raadplegen en aanpassen wanneer het hen uitkomt via de app of via het web, zonder dat ze afhankelijk zijn van de HR-afdeling. Wel zo handig!

Lees er meer over ESS in onze brochure

Manager Self Service

HR-taken voor het middenmanagement


De EHRM software bestaat naast ESS ook uit Manager Self Service (MSS). Hiermee kun je het management bij HR-taken betrekken. Denk hierbij aan het accorderen van declaraties, maar ook aan het beoordelen van medewerkers of een gesprekkencyclus vastleggen. Ze zijn beter geïnformeerd over de HR-zaken die spelen op hun afdeling en kunnen bijsturen waar nodig.

Het automatiseren van HR-processen en de verantwoordelijkheid voor HR-taken bij de juiste personen beleggen maakt dat er weer ruimte is voor visie, advies en beleid!

Lees er meer over MSS in onze brochure

Geïntegreerd met de salarisverwerking

De software van AFAS maakt de salarisadministratie eenvoudig en efficiënt. De software is gekoppeld aan het HRM-systeem, waardoor de salarisverwerking automatisch gebeurt op basis van de HR-administratie. Medewerkers kunnen zelf hun gegevens bijhouden met ESS en MSS, zodat de administratie altijd actueel is.

Jij kunt achterover leunen en relaxen, want de geautomatiseerde meldingen zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van alle uitzonderingen in het proces. Zo behoud je de controle zonder er zelf constant mee bezig te zijn. En het leuke nieuws? Door gebruik te maken van goede personeelssoftware bespaar je ook nog eens op de kosten!

PS: wist je dat 3,4 miljoen Nederlanders al hun loonstrook krijgen via onze software?

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Talentmanagement 


Door ingebouwde functionaliteiten zoals gesprekkencyclus en competentiemanagement ondersteun jij jouw medewerkers optimaal bij hun ontwikkeling. De dashboards helpen je om talentmanagement binnen de organisatie naar een hoger niveau te brengen. De EHRM software stelt jou in staat om talentmanagement echt in de praktijk te brengen. De uitgebreide dashboards en analyse mogelijkheden in de EHRM software zorgen ervoor dat je altijd actueel inzicht hebt of kan maken.

Lees meer over talentmanagement in de brochure

HR Analytics


Weet jij precies hoe jouw organisatie ervoor staat? Hoe actueel is bijvoorbeeld jouw vlootschouw? Met onze dynamische HR-dashboards, mogelijk dankzij moderne Business Intelligence software, krijg je alle informatie die je nodig hebt om jouw HR-beleid naar een volgend strategisch niveau te brengen. Of het nu gaan om competentiemanagement, performance management of interne mobiliteit. Je kunt inzoomen tot op het laagste niveau.

Lees meer over HR Analytics in de brochure

"Onze organisatie was op zoek naar kwalitatieve EHRM-software, zodat de HR-afdeling geen operationele administratieve handelingen meer hoefde te verrichten. In plaats daarvan wilden we ons bezighouden met activiteiten die echt waarde toevoegen."

Rik Kokhuis, HR-manager Kees Smit Tuinmeubelen

 

HR-zaken via de AFAS Pocket app

Met de AFAS Pocket app regelen medewerkers zelf de belangrijkste HR-zaken, gewoon regelen via hun telefoon.

 •  Declaraties
 •  Loonstroken
 •  Mijn gegevens
 •  Urenregistratie
 •  Verlof
 •  Ziek melden (of beter!)

De AFAS Pocket app is volledig geïntegreerd met de EHRM software van AFAS. Doordat jouw medewerker zelf zijn of haar HR-zaken regelt, zijn mutaties sneller verwerkt en profiteer jij van een goede vastlegging.

Lees meer over de AFAS Pocket app en de personeel software van AFAS

Weet jij hoe jouw organisatie er vandaag voor staat?

Inzicht met dashboards

Met de BI-dashboards krijg jij alle belangrijke data uit de EHRM software van AFAS op een overzichtelijke manier getoond. Of je nu inzicht wilt hebben in vlootschouw, succession planning, verlof, verzuim of ontwikkeling van loonschalen; alle informatie is te raadplegen. Hierdoor heb jij de onderbouwing voor strategische keuzes beschikbaar. Business Intelligence staat klaar voor gebruik en maakt standaard deel uit van de software. 

Een greep uit de beschikbare dashboards

 • Afspiegelingsbeginsel
 • Bezetting
 • Formatiebeheer
 • Loonbeslagen en leningen
 • Loonkosten
 • Loonmutaties
 • Loonschalen
 • Payroll regelingen
 • Succession planning
 • Verzuim
 • Verlof
 • Vlootschouw
 • Wagenpark
 • Werving en selectie
 • Wet Werk en Zekerheid

"We wilden heel graag werken met een partij die thuis is in de Nederlandse wetgeving en in de voor ons geldende cao. We wilden vooral dat onze processen er veel efficiënter van zouden worden, doordat medewerkers en leidinggevenden veel meer zelf zouden kunnen regelen."

Sander van Schie, Director National HR Projects ALDI

Meer weten over de EHRM Software van AFAS?

We komen graag met je in contact.

 

Wat is e-HRM?

Tijden veranderen. Waar voorheen alleen de HR-afdeling verantwoordelijk was voor en inzicht had in de HR-administratie, is het tegenwoordig mogelijk om via Employee en Manager Self Service de hele organisatie te betrekking bij het HR-proces. Omdat deze functionaliteit via het web beschikbaar gesteld wordt, noemt men het e-HRM. Met deze weboplossing maak je HR voor iedereen toegankelijk. Medewerkers en managers kunnen voortaan de voor hen belangrijke HR-zaken overal en altijd eenvoudig raadplegen en muteren. Wijziging worden direct verwerkt in de HR-administratie zodat u niet meer hoeft te administreren. Papier, e-mails en Excels zijn daarmee verleden tijd. Daar wordt uw organisatie ook een stuk duurzamer van!

Vijf redenen waarom je aan de slag moet met e-HRM

‘Moet? Moet? Ik moet helemaal niets’, zal je eerste reactie zijn. En daar heb je gelijk in. Maar zolang je besluit geen gebruik te gaan maken van e-HRM benadeel je jezelf en je organisatie. Hoe en waarom? AFAS geeft je vijf redenen:

1.

E-HRM bespaart de HR-afdeling tijd en geld

Door medewerkers te betrekken bij de HR-administratie vindt de invoer en het onderhoud van HR-data plaats bij de bron. Bij de medewerkers dus en niet meer op uw afdeling. Alle relevante HR-informatie is voor iedereen inzichtelijk en toegankelijk, dus jouw afdeling heeft ook minder vragen te beantwoorden. Het maakt je HR-processen lean en mean, wat direct leidt tot tijd- en kostenbesparing in het secundaire proces.

2.

E-HRM software professionaliseert HR

Omdat de inzet van e-HRM software de HR-processen lean en mean maakt, vervallen veel administratieve werkzaamheden op uw HR-afdeling. De rol van HR verandert van administreren naar controleren en van operationeel naar strategisch. Als piloot neem je plaats in je cockpit en stuur je de organisatie aan op basis van actuele managementinformatie. Voortaan geef je moeiteloos advies aan het MT over de koers van HR in de organisatie.

3.

E-HRM maakt je aantrekkelijk als werkgever

De nieuwe generatie staat te trappelen om de arbeidsmarkt te betreden. Deze generatie is opgegroeid in een digitale wereld en wil niet met een verhuiskaart bij HR langs moeten gaan om adresgegevens te wijzigen. Ze willen geen nieuws op het prikbord van de kantine moeten lezen of aan een manager vragen of hij ergens genoteerd heeft hoeveel verlofdagen ze nog over hebben dit jaar. E-HRM software zorgt ervoor dat jouw organisatie aansluit bij de belevingswereld en behoefte van de nieuwe generatie. En dat maakt je aantrekkelijk als werkgever.

4.

E-HRM verbindt mensen en afdelingen

E-HRM is meedoen en meedenken voor alle medewerkers. Voortaan is iedereen overal van op de hoogte. Afdelings- en organisatienieuws is namelijk voor iedereen beschikbaar. Medewerkers krijgen signalen als collega's jarig zijn of een jubileum vieren. Lief en leed wordt digitaal met elkaar gedeeld, zodat betrokkenen een persoonlijk kaartje kunnen sturen. En de directie kan via polls of enquêtes input vanuit de organisatie vragen voor belangrijke beslissingen. Je weet ook altijd wie van je afdeling wanneer aanwezig is. Iedereen staat met elkaar in contact via e-HRM.

5.

E-HRM creëert transparantie

Het toegankelijk maken van HR-zaken creëert transparantie. De informatie is niet langer in handen van één afdeling. En dat geldt niet alleen de voor HR-afdeling. Met e-HRM software kan je ook processen en informatie van andere afdelingen openstellen. Zo kunt je met behulp van cockpits bijvoorbeeld alle ken- en stuurgetallen van andere afdelingen openbaar maken. Informatie wordt hiermee makkelijk deelbaar en voor iedereen toegankelijk.