Competentiemanagement

Breng digitaal de competenties van je medewerkers in kaart met de software van AFAS. Zo krijg je een goed beeld van het functioneren en de ontwikkeling van jouw medewerkers.

  • Direct inzage in ontwikkeling van je medewerker
  • Samenwerking tussen manager en medewerker
  • Transparantie in proces voor betrokkenen

Breng medewerkers naar een hoger niveau

Samen met jouw medewerkers vaststellen waar ze staan en waar ze graag naartoe willen. Jij bent de persoon die hen ondersteunt. Met de gesprekkencyclus maak je als leidinggevende afspraken aan, waarmee je de ontwikkelingsdoelen en ambities van de medewerker vastlegt. Daarnaast biedt de gesprekkencyclus een platform om op organisatie- en/of afdelingsniveau inzicht te geven in de competenties en potenties van de medewerkers.

Met onze competentiemanagement software, een vast onderdeel van de HRM-software van AFAS, borg je alle communicatie en afspraken met medewerkers. Functioneringsgesprekken en bijbehorende afspraken met medewerkers leg je vast in het dossier. Je hebt duidelijk inzicht in functie-competenties en het bestaande niveau. Op die manier werk je aan een representatief overzicht van het personeelsbestand en de bijbehorende ontwikkelingen.

Weten wat onze competentiemanagement software voor jouw organisatie kan betekenen?

 

Automatiseer competentiemanagement met gesprekkencyclus

Een gesprekkencyclus is de ideale manier om de competenties van medewerkers in kaart te brengen en te houden. Met onze HRM-software kun je dit competentiemanagementproces automatiseren. Je krijgt dan een melding wanneer het tijd is voor een gesprek.

Je hebt direct inzicht in de competenties, doelen en gemaakte afspraken en de voortgang tijdens de gesprekscyclus. De gesprekkencyclus bestaat meestal uit drie gesprekken: het doelstellingengesprek, het voortgangsgesprek en het beoordelingsgesprek. De nulmeting behoort niet tot de cyclus, maar voer je eenmalig.

Je legt alles rondom competentiemanagement vast in AFAS Software

 

Nulmeting

  • Eenmalig gesprek voor nieuwe medewerkers of bij afdelingswissel
  • Bepaal het startniveau van de medewerker

Doelstellingengesprek

  • Leg verwachtingen en doelen voor de cyclus vast
  • Plan afspraken voor volgend voortgangsgesprek

Voortgangsgesprek

  • Maak of stel afspraken bij, voeg doelen en competenties toe

Beoordelingsgesprek

  • Ken een score toe aan doelen en competenties
  • Afspraken als behaald of niet behaald markeren

Managementinformatie op maat

Weet jij hoe jouw medewerkers ervoor staan?

 
 

Met de BI-dashboards toon je alle belangrijke data uit onze HRM-software op een overzichtelijke manier. Of je nu inzicht wil in vlootschouw, succession planning, of de ontwikkeling van loonschalen: alle informatie staat voor je klaar. Die inzichten gebruik jij vervolgens om je strategische keuzes te onderbouwen. Business Intelligence staat klaar voor gebruik en maakt standaard deel uit van onze HRM-software. Geen meerkosten dus!

Breng talent in kaart met Succession planning

Het dashboard Succession planning geeft inzicht in het functioneren van de medewerker op basis van competentiemanagement en de gesprekkencyclus. In dit dashboard kan je onder andere de gesprekken, competenties, doelen en afspraken raadplegen.

Inzicht in functioneren en doorgroeimogelijkheden

Het dashboard Vlootschouw biedt inzicht in het functioneren en de doorgroeimogelijkheden van medewerkers. In dit dashboard heb je eenvoudig inzichtelijk welke medewerkers in aanmerking komen voor doorgroei en welke medewerkers extra aandacht nodig hebben in hun talentontwikkeling.

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Laat software je helpen met competentiemanagement

Goed competentiemanagement is veelzijdig, maar hoeft niet veeleisend te zijn. Met AFAS Software richt je processen en workflows gestroomlijnd in. Als je processen automatiseert, haal je het meeste uit de ontwikkeling van je medewerkers. Ook maak je resultaten inzichtelijk met handige dashboards en weet je altijd hoe de ontwikkeling van jouw medewerkers ervoor staat. Zo wordt alle data optimaal bijgehouden, en heb jij de tijd om het HR-beleid naar een hoger niveau te tillen.

Je leest alles over onze HRM-software in de brochure!

Wil jij ook slimmer werken?

Wij helpen je jouw HR-processen te automatiseren.

 

Of bel ons direct op:   033 - 43 43 883