Competentiemanagement

Borg digitaal de voortgang van je medewerkers in de software van AFAS met competentiemanagement. Zo krijg je een goed beeld van de ontwikkeling van jouw medewerkers.

Breng medewerkers naar een hoger niveau


Samen met jouw medewerkers vaststellen waar ze staan en waar ze graag naartoe willen. Jij bent de persoon die hen ondersteunt. Met een persoonlijk ontwikkelingsplan reik je de handvatten aan om ze uiteindelijk naar een hoger niveau te brengen. 

Met de competentiemanagement software, een vast onderdeel van de HRM software van AFAS, borg je alle communicatie en afspraken met medewerkers. Functioneringsgesprekken en bijbehorende afspraken met medewerkers leg je vast in het dossier. Je hebt duidelijk inzicht in functiecompetenties en het bestaande niveau. Op die manier werk je aan een representatief overzicht van het personeelsbestand en de bijbehorende ontwikkelingen.

Weten wat onze competentiemanagement software voor jouw organisatie kan betekenen?360 graden feedback

Het doel van 360 graden feedback is om een zo volledig mogelijk beeld van jouw medewerkers te schetsen. Zo breng je sterktes en zwaktes in kaart. Daarom wordt bij competentiemanagement standaard de enquêtegenerator voor 360 graden feedback uitgeleverd. Je hoeft hem alleen nog uit te zetten onder je medewerkers.POP en TOP

Organisaties willen graag verder groeien. Dat betekent ook dat medewerkers met de organisatie mee moeten kunnen groeien. Alle persoonlijke ontwikkelingsplannen (POP) vormen uiteindelijk een team ontwikkelingsplan (TOP). Zo zie je direct waar de sterke en zwakke punten op jouw afdeling liggen. Daar kan je als bedrijf weer op acteren.Gesprekkencyclus

Je begint het jaar met een planningsgesprek, gedurende het jaar heb je diverse forecastgesprekken en je eindigt het jaar met een evaluatiegesprek. Tijdens dit proces heb je constant digitaal inzicht in de voortgang van de gemaakte afspraken, omdat alles netjes geborgd staat met competentiemanagement in de software.


InSite, jouw medewerkersportaal

InSite, het portaal voor jouw medewerkers

Een modern intranet is veel meer dan een digitaal prikbord. Het is het middel om jouw interne bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Medewerkers kunnen er bijvoorbeeld hun loonstrook inzien en hun verlof regelen. Ook zien ze welke taken nog openstaan voor die dag. Je betrekt medewerkers bij administratieve processen; van het muteren van NAW-gegevens tot het boeken van uren en het aanvragen van verlof. Vervolgens kan de verantwoordelijke deze goed- of afkeuren.

Medewerkers kunnen via InSite zelf hun dossier raadplegen. Zo kunnen ze ten alle tijden al hun HR-zaken terugvinden. Ook de gemaakte afspraken die geborgd zijn dankzij competentiemanagement in de software. 

Jouw voordelen met InSite

  • Employee Self Service (ESS)
  • Manager Self Service (MSS)
  • Workflowgestuurd werken
  • Integratie met de AFAS Pocket App
  • Volwaardig intranet
  • Geïntegreerde backoffice
  • Richt InSite in naar jouw huisstijl


Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Werving & selectie


Het werven en selecteren van nieuwe, kwalitatief goede medewerkers is een cruciaal, maar tijdrovend proces. Niet in de laatste plaats vanwege het langdurige administratieve proces dat elke keer terugkomt. Dankzij slimme automatisering wordt de administratieve afhandeling beperkt.

Wanneer de sollicitant aangenomen wordt, regel je de indiensttreding ook gewoon via jouw eigen sollicitatieportal. Dit noemen wij sollicitant self service. Je hebt geen omkijken meer naar onnodig administratief werk. Zo blijft er meer tijd over voor wat écht belangrijk is: de juiste kandidaat vinden voor jouw vacature.

Lees er meer over in de brochure

Inzicht via dashboards

Met de BI dashboards toon je alle belangrijke data uit de software van AFAS op een overzichtelijke manier. Je maakt van ruwe data begrijpelijke informatie. Door deze informatie inzichtelijk te maken, kun je beter sturen op het resultaat. Bovendien kun je inzoomen op de gegevens en filteren op de informatie die je wil zien. Business Intelligence is een standaardonderdeel van onze software en direct klaar voor gebruik. Geen meerkosten dus! 

Meer weten over competentiemanagement in onze software?

We komen graag met je in contact!Advies op maat nodig? Bel: 033 - 43 43 883