AFAS viert jubileum en slaat handen ineen met Ommetje van de Hersenstichting voor wandelchallenge

Hele maand april om zoveel mogelijk te wandelen en geld op te halen voor het goede doel

Leusden, 1 april 2021- AFAS viert haar 25-jarig jubileum en staat daar op 1 april uitgebreid bij stil, al is stilstaan niet helemaal de juiste verwoording. Het softwarebedrijf heeft, in samenwerking met de Hersenstichting, het idee gelanceerd om ter ere van dit jubileum in april het symbolische bedrag van 25.000,- euro bij elkaar te wandelen via de app Ommetje. Dit bedrag gaat via de AFAS Foundation rechtstreeks naar de Hersenstichting. 

Wens is dat iedereen zoveel mogelijk van de bank, of van zijn werkplek, afkomt. AFAS doet die oproep aan haar medewerkers en klanten, maar roept ook Leusden en iedereen in Nederland op om mee te doen: “Meer dan ooit blijkt nu hoe belangrijk vitaliteit en gezondheid is”, vertelt CEO van AFAS Bas van der Veldt.

“Het is één van de beste medicijnen voor mentale fitheid. We gaan ons er gelukkiger van voelen, het maakt ons bewezen gezonder en dat is in deze tijden van thuiswerken en corona zo belangrijk. Daarnaast heeft het een positief effect op je hersenen en stimuleert het creatief denken!”

Wandelend weerstand kweken

Ambassadeur van de Hersenstichting Erik Scherder is blij met het initiatief en roept iedereen op om mee te doen aan de actie: “Beweging is essentieel onderdeel bij de opbouw van het immuunsysteem. Dat is in deze tijd natuurlijk zeer belangrijk, maar ook je brein gaat er veel beter van werken. Lopen bevordert creativiteit, verlaagt het stressgevoel en verhoogt de productiviteit.” 

Persoonlijke videoboodschap Erik Scherder

Hoe werkt het?

Mensen die graag mee willen doen aan de actie kunnen de app Ommetje downloaden via de appstore. Binnen de app kunnen mensen zich vervolgens aanmelden voor de challenge met een speciale code. Wanneer een deelnemer binnen één maand 25 ommetjes maakt, verdient diegene zijn of haar persoonlijke AFAS-badge en doneert de AFAS Foundation namens de deelnemer 25 euro aan de Hersenstichting. Aanmelden kan tot en met 11 april en er kunnen ommetjes gemaakt worden tot en met 30 april. De vijf personen met de meeste ommetjes winnen allemaal twee kaarten voor ‘14 de musical’.

Donatie aan de Class

Alle opbrengsten gaan naar het project De Class van de Hersenstichting. Dit is een project dat jongeren met hersenletsel helpt en begeleid bij het vinden van een baan. Jaarlijks worden hiermee 50 jongeren (tussen de 18 en 30 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel in staat gesteld om weer aan het werk te gaan na het volgen van dit unieke traject. 

Over AFAS Software

Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden, kwaliteit en werkplezier.

Over AFAS Foundation

De AFAS Foundation inspireert om beter te doen en droomt ervan om de wereld een stukje mooier te maken voor diegenen die dit hard nodig hebben. De foundation stelt op een innovatieve en transparante manier geld beschikbaar voor duurzame projecten die over de hele wereld - op gebied van gezondheidszorg, maatschappij en onderwijs - een grote impact maken.