Wandel mee met Ommetje voor het goede doel!

Op 1 april vierden wij onze 25e verjaardag. En jij kan dit met ons meevieren. Loop in de maand april 25 Ommetjes en wij doneren namens jou € 25,- aan de Hersenstichting!

Update 1: Het spaardoel is verdubbeld van € 25.000 naar € 50.000!
> Lees het nieuwsbericht

Update 2: Het spaardoel is gehaald!
> Lees het nieuwsbericht

De challenge is voltooid! € 50.000 voor de Hersenstichting

Bijna zevenduizend Nederlanders hebben € 50.000 bij elkaar gelopen

 

AFAS bestaat 25 jaar en heeft dit jubileum onder andere gevierd door een wandelchallenge te organiseren en hiermee geld in te zamelen voor de Hersenstichting. Bijna zevenduizend Nederlanders hebben 50.000 euro bij elkaar gelopen. Het bedrag wordt vanuit de AFAS Foundation geschonken aan het project De Class van de Hersenstichting, een project dat jongeren met hersenletsel helpt en begeleid bij het vinden van een baan.

 

Verdien de AFAS-badge

Loop 25 ommetjes en verdien € 25,- voor de Hersenstichting

 

Je kent ‘m vast wel, of je wandelt er al mee. De app Ommetje. Wil jij ook meer bewegen in deze tijd? Wandel dan de hele maand april mee in het AFAS-team!

Wanneer jij 25 Ommetjes loopt, dan verdien jij de AFAS-badge. Dit levert gelijk € 25,- op voor De Class, een project van de Hersenstichting. Het doel is om € 50.000,- op te halen. Het opgehaalde bedrag wordt via de AFAS Foundation rechtstreeks aan de Hersenstichting geschonken. 

Jouw AFAS-badge is persoonlijk en blijft na de challenge zichtbaar in je app. Aanmelden kan t/m 11 april met de actiecode AFAS2504. Iedereen kan meedoen, dus trommel je vrienden, familie en collega’s op en starten maar!

Bekijk de video

> Of lees de instructie hoe je mee doet

Wat is de challenge?

Je kon t/m 11 april starten met de challenge. Het is niet meer mogelijk je aan te melden. Het spaardoel is uiteindelijk behaald!

 •  Loop 25 Ommetjes en verdien de speciale AFAS-badge
 •  Je kan 2 Ommetjes per dag lopen die meetellen
 •  Wij doneren namens jou € 25,- aan de Hersenstichting
 •  Meld je aan via de actiecode AFAS2504
 •  Behaal de top 5 en win 2 tickets voor 14 de musical

Goed om te weten

 •  Aanmelden voor challenge kan t/m 11 april
 •  Ommetjes lopen kan t/m 30 april
 •  Je moet minimaal versie 3.1.5 van de app hebben

 Ik heb de app wel geïnstalleerd

 • 1. Ga naar de app
 • 2. Controleer of de app minimaal versie 3.1.5 is. Dit vind je helemaal onderaan de app. Heb je een lagere versie? Update dan eerst de app.
 • 3. Klik op Account instellingen.
 • 4. Vul onder Challenge de code AFAS2504 in

Vanaf nu loop je mee met de AFAS Challenge! Je ziet op het thuisscherm nu de challenge ook staan.

 Ik heb de app niet geïnstalleerd

 • 1. Download en open de app
 
 
 • 2. Maak een account aan. Erik Scherder leidt je door het hele aanmeldproces heen.
 • 3. Ga verder met stap 3 van het proces zoals beschreven onder Ik heb de app wel geïnstalleerd.

Wandel jezelf de top 5 in

En win 2 kaarten voor 14 de musical!

 

Weten hoever je bent met de challenge? In het AFAS-team zie je hoeveel Ommetjes jij al hebt gelopen en wat het totaal bij elkaar gelopen bedrag van alle deelnemers is. Je kan maximaal 2 Ommetjes per dag lopen die meetellen voor de donatie. Loop je er meer op een dag? Dan tellen deze wel mee voor de ranglijst!

Leuk om te weten: zit je in de top 5? Dan win jij 2 kaarten voor 14 de musical. Zit je in de top 25? Ook dan hebben we een tof cadeau voor je.

Update: De winnaars zijn bekend!

Tip: Deel jouw Ommetje via WhatsApp of je social kanaal met #AFASOmmetje en verdien extra punten. Wanneer je deelt staat er in de tekst gelijk een verwijzing naar de AFAS Challenge en het goede doel: De Class. Vergeet niet degene met wie je wil wandelen te taggen!

Alleen aan de wandel?

We hebben nog een leuke playlist voor je samengesteld

De Class

Het goede doel waarvoor jij gaat lopen

 

De Class is een project met als doel om jongeren met hersenletsel te helpen een baan te vinden. Jaarlijks stelt de Hersenstichting 50 jongeren (tussen de 18 en 30 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in staat weer aan het werk te gaan na een intensief coachingstraject.

Samen met partijen zoals de KNVB en Randstad krijgen jongeren begeleiding van een professionele jobcoach die ook inzicht geeft in de vaak ingewikkelde regels van gemeenten en het UWV rondom uitkeringen en ondersteuning bij het vinden van werk. Het unieke aan het programma is echter dat het zich ook richt op lichamelijke en psychische fitheid; er is veel aandacht voor sport en gezonde leefstijl. Daarnaast helpt de Hersenstichting jongeren ook om uit een isolement te komen en zelfstandiger te worden. De Class laat namelijk graag zien dat jongeren met een beperking nog tot veel in staat zijn!

Met de AFAS Foundation donatie van max. € 25.000,- start vanaf mei 2021 een groep van 5 à 6 jongeren met De Class voor een periode van jaar. Onderstaande video vertelt je meer over de achtergrond van de deelnemers.

 

Een bedankbericht van Edwin van der Sar

 

Zelf een Ommetje starten met jouw bedrijf?

Of je nu een grote of een kleine organisatie bent, voor iedereen is Ommetje Bedrijven een uitdaging. Lees er meer over op de website van de Hersenstichting.