AFAS Software marktleider in het betaalde voetbal

Leusden, 25 september – AFAS Software is marktleider in het betaalde voetbal met haar softwareoplossing. Met 90% marktaandeel in de Jupiler League en 66.7% marktaandeel in de Eredivisie, laat AFAS andere softwarebedrijven achter zich. De Leusdense automatiseerder is trots op de behaalde groei in de afgelopen jaren en verwacht verdere verbeteringen door te voeren.

Aanzienlijke groei 

Opvallend in 2010 is dat er in totaal al 14 voetbalclubs collectief kozen voor het softwarepakket van AFAS. De softwareleverancier biedt een totaaloplossing voor het betaalde voetbal op het gebied van financiële administratie, contractadministratie, vrijwilligersadministratie, CRM en inkoopprocessen (bijvoorbeeld voor de fanshop of horecagelegenheden). Al deze processen zijn in één pakket af te nemen. De keuze voor één standaard softwarepakket wordt ook in het betaalde voetbal steeds vaker gezien als de meest geschikte oplossing om efficiënter te werken tegen substantieel lagere kosten. 

Bepaling financiële positie

Om de juiste werking van het zogenaamd ‘financieel ratingsysteem’ te waarborgen hanteert de KNVB voor ieder aangeduid meetmoment (zoals jaarstukken, halfjaarcijfers en begroting) specifieke modellen, ook wel ‘modelstaten’. Deze financiële rapportages zijn allemaal beschikbaar gesteld in de softwareoplossing van AFAS. Met de best practices in samenwerking met OFSsport (voorheen Ooijendijk Financial Services) op het gebied van bedrijfsvoering, zijn de klanten in staat veel applicaties uit te faseren en processen te automatiseren.

Collectief besluit

Simon Kelder is lid Raad van Commissarissen betaald voetbal bij de KNVB en was destijds betrokken bij het besluit om collectief de software-oplossing van AFAS door te voeren. Kelder: “Als voorzitter van de Coöperatie Eerste Divisie liep ik regelmatig tegen het probleem aan dat veel clubs in onze divisie grote moeite hadden rapportages aan de KNVB op de juiste wijze in te dienen. De meeste clubs hebben een kleine organisatie waardoor veel werk door een beperkt aantal mensen moet worden gedaan. Specialisten op financieel gebied waren bij de meeste clubs niet aanwezig. We waren er al snel uit dat we met de software van AFAS de clubs een grote dienst konden bewijzen. Veel clubs maakten dankbaar gebruik van de geboden ondersteuning. Tot op de dag van vandaag is men nog zeer tevreden over de aangegane samenwerking.”

Toekomst

Volgens Daniël Pauw, accountmanager van AFAS, zijn de vooruitzichten voor komende jaren rooskleurig: “We zijn op dit moment in gesprek met meerdere voetbalclubs om ook over te gaan naar de software van AFAS. Het is elke keer weer een waardevol moment om te laten zien welke voordelen een voetbalclub behaalt door de inzet van de softwareoplossing. Daar levert de geautomatiseerde bedrijfsvoering een bijdrage aan.”


Klik voor een vergroting