Hotels van Oranje kiest voor de software van AFAS

‘’Wij hebben tijdswinst en efficiency als belangrijkste speerpunten’’

Leusden, 5 februari 2020 – Hotels van Oranje werkt vanaf januari 2020 met de ERP-software van AFAS. Met de nieuwe software gaan zij een grote slag slaan wat betreft tijdswinst en efficiency. Hierdoor blijft er tijd over om meer focus te leggen bij de gasten en het managen van het hotel.

Mike Verhoogt, Director of Finance bij Hotels van Oranje vertelt waarom ze voor AFAS hebben gekozen en niet voor een ander softwarepakket: ‘’We twijfelden tussen twee softwareleveranciers. Uiteindelijk is er gekozen voor AFAS omdat wij geloven in het gebruik van één standaard systeem. Waardoor het wiel niet opnieuw hoeft uitgevonden te worden. Ook wij gaan gebruik maken van de best practice. Dit levert ons veel voordelen op! Daarnaast vinden we het belangrijk dat alle HRM processen goed inzichtelijk zijn.''

De grote stappen 

Mike Verhoogt vervolgt: ‘’De implementatie is gestart in november 2019 en wij zijn al live vanaf januari 2020. Nu de implementatie is afgerond gaan we grote stappen maken. Denk hierbij aan: een betere controle op het afhandelen van taken én krijgen wij sneller en dieper inzicht in financiële gegevens. Hierbij vult Daniël Pauw (salesmanager horeca) aan: ‘’Het is een eer dat Hotels van Oranje heeft gekozen voor AFAS. Het werk leuker maken voor hotels is een mooi streven. Door de inzet van de ERP-software van AFAS wordt dit doel behaald.''

De toekomst

Het implementatietraject was in drie maanden al gerealiseerd. Momenteel is Hotels van Oranje dus bezig met haar eerste jaar met AFAS Profit. Met de tijd groeit de ervaring en kijkt Mike Verhoogt uit naar het moment dat ''de spreekwoordelijke handjes'' niet meer nodig zijn. ‘’Wanneer dit behaald is kunnen we spreken van een geslaagde implementatie. Wij kijken positief naar de toekomst en laten we met AFAS Software nog meer processen automatiseren!’’ aldus Mike Verhoogt.

Over Hotels van Oranje

Hotels van Oranje ligt in Noordwijk aan Zee en is het meeste luxe hotel aan de Nederlandse kust. Waarbij ze veel aandacht besteden aan duurzaamheid voor de reis- en gastvrijheidsindustrie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 

Over AFAS Software

Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden, kwaliteit en werkplezier.

Publicatiedatum: 5 februari 2020 08:00