"Wij vragen gigantisch veel van het 
 ERP-systeem" 
Dedicon


Zelfgebouwde automatiseringssystemen lopen op een gegeven moment vast in complexiteit. Ook bij Dedicon gebeurde dat, waarop de organisatie besloot om over te stappen op standaardsoftware van AFAS. Die bleek na de implementatie probleemloos te communiceren met de eigen systemen. Met dank aan ‘de koppelkoning’. 

De hele keten inrichten met workflows


Belangrijkste doelstellingen bij het vernieuwen van de bedrijfsautomatisering waren het wegnemen van complexiteit en het inrichten van workflows. “Bovendien was een ander cruciaal punt dat we goede koppelingen zouden kunnen maken met onze eigen software”, aldus projectmanager André Olthof. De hele keten van werkzaamheden, van het inplannen van de studio’s voor het lezen van boeken tot het klaarzetten van eindproducten in het digitale archief zou volledig met workflows ingericht moeten worden. De eerste stap die Dedicon zette, was het gestandaardiseerd beschrijven van alle processen in de organisatie. Daar werden vervolgens requirements aan gekoppeld.

In 2017 begon Dedicon met het live zetten van de financiële administratie van het ERP-pakket, waarna de productieadministratie al snel volgde. Sinds januari 2018 vindt ook de verloning in eigen huis plaats. “Behalve de module Abonnementen benutten we zo’n beetje de volledige functionaliteit van het pakket”, stel strategisch IT-manager Richard Schoonderwoerd.

Lees het hele artikel!

Lees het hele artikel

Benieuwd naar het complete verhaal van
Dedicon? Download dan het PDF-document.

Download de brochure

Dedicon maakt gebruikt van ERP-software. Wil je meer weten over de software? Download dan de brochure.


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800