Bankkoppeling AFAS en ING

Handmatig invoerwerk is verleden tijd met de automatische bankkoppeling tussen de software van AFAS en de ING.


Bankieren nog makkelijker en leuker 

Met de koppeling tussen Mijn ING Zakelijk en AFAS worden je bankrekeningen dagelijkse automatisch in jouw online boekhouding bijgewerkt. Het handmatig verwerken of importeren van digitale bankafschriften is 100% verleden tijd! Door de samenwerking tussen ING en AFAS is zakelijk internetbankieren nu nog makkelijker en leuker.

Je transacties snel en automatisch verwerkt

AFAS beschikt over koppelingen met meerdere bekende (groot)banken. Internetbankieren en internetboekhouden zijn met de ING-koppeling volledig geautomatiseerd. Je hoeft zelf niet meer na te denken over het inlezen en versturen van de bestanden. Een pinbetaling is bijvoorbeeld de volgende dag al verwerkt in de administratie. Zo is je online boekhouding altijd bij!

Waarom kiezen voor de boekhoudkoppeling van ING en AFAS?

  • Boekhoudkoppeling is volledig online: altijd de meest recente versie
  • Minder invoerwerk: saldo- en transactie-informatie worden automatisch aangeboden.
  • Betere samenwerking: altijd en overal toegang tot de meest actuele administratie- en bankgegevens

In de nabije toekomst wordt de bankkoppeling uitgebreid met mogelijkheden voor het versturen van betaal- en incasso-opdrachten. Klanten zullen daardoor makkelijker kunnen betalen en incasseren zonder dat daar veel handmatig werk bij komt kijken. Dat bespaart veel kostbare tijd en voorkomt onnodige fouten. 

De koppeling met ING is alleen beschikbaar in combinatie met AFAS Online en niet voor eigen lokale installaties. In de instructievideo hieronder zie je hoe je de koppeling activeert.


Hoe werkt het?

  1. Log in op Mijn ING Zakelijk
  2. Kies recht onderaan de pagina onder 'Gegevens en instellingen' voor 'Koppeling boekhoudpakket'
  3. Selecteer 'AFAS' in het lijstje onder 'Boekhoudpakket kiezen' en klik op 'Aanvragen / Wijzigen'
  4. Je wordt nu doorgeleid naar het inlogscherm van AFAS. Na inloggen kan je hier per rekeningnummer aangeven of je bankafschriften wilt ontvangen. Dit kun je doen door een vinkje te zetten achter het betreffende rekeningnummer. AFAS haalt zelf de administratie- en bankcode op.
  5. Klik nu op volgende. Je komt weer terug in de ING-omgeving. Hier kan je de koppeling bevestigen en definitief maken door je elektronische handtekening te zetten.