Eén complete ERP-oplossing voor musea

Breng je boekhouding, HRM, CRM (en daarmee je vrijwilligers en "Vrienden van") samen in het ERP-systeem van AFAS. AFAS wordt de basis voor alle bedrijfsprocessen van jouw museum!

 

 

 

 

Eén pakket om al jouw processen in vast te leggen

Software is essentieel voor ieder museum. Je kunt niet alleen kosten besparen door moeizame, handmatige processen in software te borgen, een goed ERP-systeem zorgt er ook voor dat jij de administratieve processen kunt beperken. De tijd die je terug verdient kan je inzetten voor belangrijke zaken, namelijk voor je medewerkers, vrijwilligers en bezoekers!

Met de ERP software van AFAS heb je een compleet pakket in handen. Volledig online en tegen een voordelige vaste prijs per maand.

Wat levert dat op?

 • Betrouwbare data uit één database
 • Actueel inzicht in hoe jouw museum ervoor staat
 • Grip op wetgeving zoals de AVG en een actuele cao

 

Jouw museum beter laten ondernemen, dat is onze missie

Krijg meer grip en maak jouw museum onweerstaanbaar!

 
 

 

Jouw museum beter laten
ondernemen, dat is onze missie

Krijg meer grip en maak jouw museum onweerstaanbaar!

 

 

"We merken nu al dat het erg fijn is dat we opeens inzicht hebben. Als iemand iets wilt weten, halen we dat zo uit het systeem naar boven''

Nicole Witjes - Hoofd Financiën bij PZ & ICT

 

Een bewezen ERP-oplossing

Afgestemd op jouw museum

Kijk je met ons mee?

De financiële basis van je museum

De boekhouding komt samen in AFAS


Breng je boekhouding naar een hoger niveau met AFAS financieel. Alle financiële processen komen uiteindelijk samen in de software van AFAS. Of het nu gaat om ticketing, de salarisadministratie of bijdragen van relaties en sponsoren. Door deze vanuit één systeem te regisseren krijg je een compleet overzicht van hoe je ervoor staat.

 • Het systeem controleert je boekhouding met ruim 100 audits
 • Automatiseer je facturatieproces met E-factureren
 • Je weet altijd hoe je organisatie ervoor staat met dashboards
 • Integratie met CRM zorgt voor één compleet dossier

Abonnementen & vrienden van

Repeterende processen moet je automatiseren


Een abonnement zorgt voor een mooie basis van repeterende omzet. Het risico is dan wel dat de administratieve lastendruk toeneemt. Met de abonnementenfunctionaliteit van AFAS kun je automatisch factureren en verwerk je de omzet met één druk op de knop in je boekhouding. Contributies haal je binnen middels een automatische incasso. De berichtgeving gaat automatisch de deur uit. Zo heb je maximaal resultaat met minimale administratieve handelingen!

Ook "Vrienden van" het museum leg je vast in de software. Zo kun je de afspraak voor bijvoorbeeld de contributie of (sponsor)bijdrage vastleggen en proactief op de hoogte gehouden worden wanneer deze verlengd moet worden of wanneer je deze kunt factureren. Door dit goed vast te leggen in de software weet je welke inkomsten je in welke periode van het jaar kunt verwachten. Waardevolle stuurinformatie dus!

De software in de praktijk zien?

Maak een afspraak.

 

Jouw museum beter laten ondernemen, dat is onze missie

Krijg meer grip en maak jouw museum onweerstaanbaar!

 
 

 

Jouw museum beter laten
ondernemen, dat is onze missie

Krijg meer grip en maak jouw museum onweerstaanbaar!

 

 

CRM is de basis voor alle vastlegging

CRM is meer dan een kaartenbak!


In CRM leg je naast alle relaties nog veel meer zaken vast. Sterker nog, het is de basis van de software. Van dossiervorming tot de status van je zakelijke relaties, alle communicatie met je relaties is centraal vastgelegd. En dankzij de koppeling met Company.info houd je de belangrijkste bedrijfsgegevens ook makkelijk up-to-date.

Ook de financiële administratie profiteert van de eenmalige vastlegging. Hierdoor heb je altijd de juiste gegevens te pakken en is ook direct in het dossier het betaalgedrag van je klanten inzichtelijk.

HRM & Salarisadministratie

Medewerkers & managers regelen heel veel zelf

 

Met HRM automatiseer je de administratieve HR-werkzaamheden, betrek je medewerkers en managers bij het correct registreren van HR-mutaties. Ook krijg je een totaalbeeld van jouw organisatie dankzij de tientallen HR-dashboards.

Door alles goed in het systeem te registeren, is de salarisverwerking een logisch vervolg van je HR-administratie. Er worden standaard meer dan 130 controles uitgevoerd door het systeem. Zo voorkom je fouten in de loonadministratie en ben je minder tijd kwijt aan het controleren van de verloning.

De software in de praktijk zien?

Maak een afspraak.

Koppel je favoriete software aan AFAS

Met AFAS als bron voor al je data

 

Om de automatisering van de werkprocessen nog verder te optimaliseren kan je de voor jou belangrijke softwaresystemen koppelen met AFAS. Zo kunnen we operationele werkprocessen naadloos laten aansluiten op de secundaire processen. Koppel bijvoorbeeld je ticketingsysteem, je kassasysteem of personeelsplanning software met AFAS.

Vind de juiste AFAS Partner op Partner.AFAS.nl

Weet jij hoe jouw museum er vandaag voor staat?

Inzicht met interactieve dashboards

Business Intelligence is een standaard onderdeel van onze software. Met de interactieve dashboards weet je altijd hoe je er vandaag de dag voorstaat. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in je financiële situatie en alles over je medewerkers. Met meer dan 100 standaard dashboards krijg je direct inzicht in hoe je organisatie ervoor staat. Business Intelligence staat klaar voor gebruik in de software van AFAS. Zonder meerkosten!

Een greep uit de standaard beschikbare dashboards

 • Abonnementen
 • Dossier (vertrouwelijk)
 • Forecast
 • Loonkosten
 • Medewerker bezetting
 • Vaste activa
 • Winst en verlies

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Iedereen regelt alles eenvoudig zelf

Met de AFAS Pocket app

 

Razendsnel je verlof boeken of even CRM checken terwijl je in de trein zit. Met de AFAS Pocket app heb je altijd inzicht in de belangrijkste zaken voor jou als medewerker. En je regelt de belangrijkste HR-zaken helemaal zelf.

Met de Pocket app van AFAS heb je altijd en overal toegang tot je CRM, verlof, verzuim, uren boeken én je openstaande taken. AFAS Pocket is een standaard onderdeel van de software. Ook geen meerkosten dus!

Bouw je eigen portaal

Of je nu werkt met vrijwilligers, relaties of sponsoren

Via een online portal kunnen jouw sponsoren en vrijwilligers altijd hun gegevens inzien. Vrijwilligers kunnen een declaratie indienen, vrienden van kunnen inzicht krijgen in abonnementen of hun sponsorcontract. Zo verlaag je de administratieve druk in jouw organisatie, verhoog je de kwaliteit van de gegevens en bied je een veilige omgeving voor een belangrijke doelgroep van jouw theater.

 • Volledig in je eigen huisstijl
 • Geïntegreerd met je CRM en interne processen
 • Portalen zijn een standaard onderdeel van ons product, geen meerkosten dus!

Je haalt branchekennis in huis

 

Met de software haal je niet alleen een automatiseringstool in huis, maar ook specifieke branchekennis met betrekking tot je cao, het werken met vrijwilligers, specifieke CRM-inrichting in relatie tot fondsenwerving en vriendenbijdragen, abonnementfacturering, eventplanning, subsidie control en begroting & administratie.

Op deze manier kan jij je kosten efficiënt inzetten en je opbrengsten maximaliseren. Door bedrijfsmatiger te werk te gaan benut je de kansen van automatisering. Handmatig administratief werk neemt af en de kwaliteit en beschikbaarheid van stuurinformatie neemt toe. Klinkt goed toch?

Wil jij ook slimmer werken?

Wij helpen je jouw bedrijfsprocessen te automatiseren.

 

Of bel ons op 033 - 43 43 883