Trendonderzoek 2023

'Digitalisering in de bouw' 

 

Het jaarlijks terugkerend bouwonderzoek van AFAS Software en Markteffect is tussen juli en oktober 2023 uitgevoerd onder 460 respondenten. 

De bouw is constant in beweging. Met het onderzoek 'Digitalisering in de bouw' wordt in kaart gebracht wat er zich in de bouwsector afspeelt op het gebied van digitalisering en welke ontwikkelingen er plaatsvinden die de sector doen veranderen. 

 

 

De stand van digitalisering in de bouw


Het bouwonderzoek wordt uitgevoerd door de ervaren onderzoekers van Markteffect en mogelijk gemaakt door AFAS Software. Het bouwonderzoek wordt verspreid onder vakgenoten in de bouwbranche en gaat in op de stand van zaken rondom digitalisering in de bouw. Bijna de helft van de respondenten heeft een tactische functie (48%) en 32% heeft een strategische functie. Het onderzoeksrapport gaat in op vragen als:

  • Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen die spelen in de bouwsector?
  • Welke processen vinden digitaal plaats binnen de organisatie? 
  • Wat zijn de grootste knelpunten bij verdere digitalisering binnen de organisatie?
  • Welke duurzame initiatieven spelen er in jouw bouwbedrijf?

Ben jij benieuwd naar de stand van zaken rondom digitalisering in de bouw?

Het bouwonderzoek in de media

 

Het terugkerende onderzoek is verspreid onder vakgenoten in de bouw. Dit onderzoek maakt inzichtelijk wat er op het gebied van digitalisering afspeelt en welke ontwikkelingen er plaatsvinden die de sector doen veranderen. Ben je benieuwd naar de uitkomsten van het bouwonderzoek dat is uitgevoerd in 2021? Bekijk hier het vorige trendonderzoek.

In de landelijke en vakmedia hebben de uitkomsten van het bouwonderzoek de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Hieronder lees je het persbericht.

Dit onderzoek is mogelijk gemaakt door: