Auteur: Reinder Eilander

Welke kansen biedt de Coronacrisis mij?

Met piepen en kraken komt de economische sneltrein tot stilstand.  Covid-19… trekt aan de noodrem!

Niet alles ligt stil

Waar in de ene branche alles stil ligt, is het juist overwerk in de andere branche dat de klok slaat. Een gemeenschappelijke deler is dat bepaalde administratieve processen zoveel mogelijk doorgaan. Denk aan salarissen die uitbetaald moeten worden of aan facturen die verstuurd of betaald moeten worden. Debiteurenbeheer is belangrijker dan ooit om de cashflow op gang te houden. Juist daar, bij de mensen op de afdelingen die letterlijk en figuurlijk achter de schermen opereren, juist daar moet het werk nu door gaan. En die mensen verdienen een steuntje in de rug! Waarom? Ik licht het graag toe.

Wat kunnen we doen?

Treinen die stil staan krijgen een onderhoudsbeurt of worden opgeknapt. Nu de economische trein minder hard doorrijdt kan je deze tijd gebruiken om je bedrijfsprocessen te automatiseren met bijvoorbeeld AFAS Software. Wat gaat er binnen je organisatie op papier dat veel beter geautomatiseerd via een workflow kan? Is de interne communicatie op orde of kan dat beter met het gebruik van InSite als intranet en de AFAS Pocket app? Is het nu tijd om afscheid te nemen van die dossierkasten? Nog nooit is het belang van digitaal werken zo goed onderstreept als in deze periode van crisis. Grijp deze dus aan! En... nood breekt wet. Wat ik daarmee bedoel? Een snelle besluitvorming is belangrijk want het is nu of misschien wel nooit. 

Hoe dan?

Voor bovenstaande en andere vragen en kansen die zich nu voordoen hebben wij optimalisatiepakketten geformuleerd. Dit zijn 'best practices'. die we voor en met klanten hebben ingericht waarmee we ook jou graag willen helpen. Je vindt hier een overzicht welke optimalisatiekansen nu het beste bij jou passen. Wie weet kunnen we nu samen het broodnodige onderhoud uitvoeren zodat, wanneer de trein straks weer rijdt, er geen belemmeringen zijn om weer volle bak vooruit te kunnen. Zo kan je na corona de focus binnen je organisatie weer volledig richten op waar het dan om moet draaien. 100% aandacht voor je medewerkers en klanten. Maak hen blij met een geoliede, workflow gestuurde organisatie! 

Wil je samen een plan maken? Of eens sparren over waar jij het beste in kan stappen? Neem dan contact op met je succesmanager. Heb je die nog niet? Plan dan nu gratis je eerste kennismakingsafspraak! Wij zien er naar uit!

 

Meer lezen?