Auteur: Reinier Eilander

Leden van het Statige AFAS Generaal

Prinsjesdag van AFAS

Citaat uit de troonrede uitgesproken in een Verenigde Vergadering in de Ridderzaal: “In het jaar dat voor ons ligt, zal er veel gebeuren wat invloed heeft op onze dagelijkse werkzaamheden. AFAS Software, het eigenzinnige familiebedrijf uit Leusden, zal zoals altijd, de impact van al deze wijzigingen op een inspirerende manier verwerken voor haar klanten… Leve de software! Hoera! Hoera! Hoera!”

Prinsjesdag van AFAS

Bovenstaande stond uiteraard niet in de troonrede die onze Koning Willem-Alexander, vergezeld door Hare Majesteit Koningin Máxima, voorlas in een uitgedunde Grote Kerk in Den Haag tijdens Prinsjesdag op dinsdag 15 september 2020. Prinsjesdag is elk jaar weer een parlementair feestje en de normale burger weet niet altijd goed wat dit voor hem of haar betekent. Toch is het wel handig dat jij als klant weet dat AFAS zich voorbereidt op alle wettelijke wijzigingen. Wij duiken in de troonrede en vertellen jou wat je daarover moet weten.

Wat staat er in de troonrede?

Laten we beginnen met een paar feiten over de troonrede:

  • De eerste troonrede werd voorgelezen op 2 mei 1814;
  • De troonrede wordt elk jaar korter en begrijpelijker;
  • Het voorlezen van de troonrede op 15 september duurde ongeveer 20 minuten;
  • De troonrede van 2020 bestaat uit ongeveer 8 pagina’s met ongeveer 2500 woorden.

Wanneer je de troonrede zelf achteraf gaat lezen doe je daar een klein half uur over en zelfs dan weet je nog niet altijd wat je precies gelezen hebt. Sterker nog, het meeste ben je alweer vergeten als je aan het einde bent. Laat staan dat je weet wat dit betekent in je dagelijks werk en in het werken met de software van AFAS. Wat verandert er in Profit? Komen er nieuwe dashboards? Hoe gaat AFAS om met de nieuwe wet- en regelgeving?

De troonrede voor jou

Om dit allemaal te weten te komen organiseren we dit jaar opnieuw Prinsjesdag, maar dan op onze eigen AFAS manier: toegankelijk, eenvoudig, leuk en met praktische uitleg wat dit voor jou betekent in je dagelijks werk. En natuurlijk helemaal online. Je krijgt als deelnemer van dit online evenement een sneak preview van veranderingen die we doorvoeren in onze software. Genoeg reden dus om Prinsjesdag opnieuw te beleven. maar dan door AFAS!

Net als andere jaren hebben we weer boeiende sprekers. Uiteraard ‘onze eigen’ Benno Welmers, manager cao beheer én productmanager bij AFAS. Hij zal je vertellen wat AFAS voor jou als klant gaat realiseren om het toepassen van nieuwe wet- en regelgeving zo soepel mogelijk te laten lopen. Daarnaast is Dr. Frank Werger, Loonheffingenspecialist bij BDO Nederland, weer aanwezig en hij zal je meenemen in alle ins en outs van de fiscale en wettelijke wijzigingen. De dag zal geleid worden door onze eigen consultants Reinier Eilander en Sylvia Ponsen. Zij staan dagelijks met beide benen in de klei en kunnen vanuit de praktijkervaring jullie vragen beantwoorden en de aanwezigen trakteren op tips en adviezen.

Tot ziens op Prinsjesdag van AFAS!


Meer lezen?