Auteur: Mohamed Amri

Maak nu nog meer tijd vrij voor medewerkers en klanten

Wat je kunt verwachten van Profit 15 tijdens de eerste Online AFAS Open

AFAS Open 2020 is nu al een bijzondere editie omdat we het event dit jaar volledig online organiseren. Tegelijkertijd is het natuurlijk helemaal niet bijzonder dat Profit 15 voor elke branche weer nieuwe of verbeterde functionaliteit biedt. Stuk voor stuk optimalisaties die we met de feedback en input van, jullie, onze klanten hebben ontwikkeld. Ons doel is en blijft zorgen dat iedereen nog makkelijker en eenvoudiger kan werken. Met elke nieuwe versie willen we de meerwaarde van onze software vergroten. De tijd die je zo bespaart, kun je mooi besteden aan je klanten en medewerkers. Ben je klaar voor een sneak-preview van Profit 15?

De grote en kleine optimalisaties in Profit 15 zijn weer lekker praktisch. Laat ik bijvoorbeeld beginnen met documenten direct vanuit InSite en OutSite genereren en versturen. Tot nu toe startte dat proces in Windows. Je maakte het document, een vaststellingsovereenkomst of een geheimhoudingsverklaring, en stuurde die de workflow in voor goedkeuring en een handtekening. Dat was nog een stukje handmatig werk, en daardoor liep je makkelijk vertraging op. Bovendien ontstaan er makkelijk meerdere versies. En dan heb je nog de ondertekening. In een tijd dat veel mensen thuiswerken of in ieder geval gepaste afstand houden, is een zogenaamde ‘natte handtekening’ halen bij iemand praktisch onmogelijk. Gelukkig hoeft dat ook niet meer; het ondertekenen van vrijwel ieder document is nu in één digitale flow te regelen. Dat is trouwens ook gewoon volledig rechtsgeldig.

Nog meer verantwoordelijkheid in de lijn

Onze kijk op procesautomatisering sluit naadloos aan bij een grotere ontwikkeling die we bij klanten zien. We horen steeds vaker dat organisaties meer verantwoordelijkheden in de lijn leggen, van de inkoopafdeling tot HR. Voor ons is dat niet nieuw, dat is gewoon waar ze horen. ESS en MSS worden veel gebruikt en inmiddels geldt dat ook voor CSS (Customer Self Service). Als je deze stap zet, moet je alles wel goed regelen. Vaak gaat het dan over meer effectiviteit en efficiency. Maar in onze ogen zijn dat geen doelen op zich. Het gaat erom wat Self Service concreet oplevert voor je organisatie, je collega’s, klanten en leveranciers. Zij kunnen zo gewoon doen waar ze goed in zijn, en jij ook. 

Nieuwe contractmodule: samenwerken stroomlijnen 

Wij hechten aan goede relaties met onze leveranciers en willen de samenwerking maximaal stroomlijnen. Daar werken we voortdurend aan. In Profit 15 kan dat met de nieuwe contractmodule. Via OutSite, ons portal, kunnen leveranciers zelf relevante informatie toevoegen en wijzigen. Een klein voorbeeld van wat je daarmee kunt: maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor ons heel belangrijk. Wij willen iets toevoegen aan de wereld om ons heen en verwachten dat ook van onze leveranciers. Via OutSite kunnen zij zelf aangeven wat ze op het vlak van MVO doen. Zo hebben we een goed overzicht bij de leverancierskeuze. En bij het verlopen van een contractperiode, weten we snel of we afspraken verlengen of niet. Het gaat dus verder dan puur product- of contractinformatie.

Pure tijdwinst in de Flexbranche

Een ander voorbeeld van verantwoordelijkheden leggen waar ze horen, is de nieuwe functionaliteit voor de Flexbranche. Het berekenen van de precieze kosten van een flexwerker voor de medewerker en inhuurders is een complex verhaal met veel variabelen. Bovendien wil een uitzendbureau ook graag weten wat de marge van een plaatsing is. In Profit 15 kan een intercedent de informatie zelfstandig met een druk op knop inzichtelijk maken. Zonder een rekenmachine of margetabellen weet iedereen precies waar hij aan toe is: uitzendbureau, inhuurder en kandidaat. Pure tijdwinst voor de intercedent die zich volledig kan concentreren op zijn kerntaak: bedrijven en kandidaten matchen. En met Profit 15 is dat dus nòg makkelijker.

AFAS Open 2020

Natuurlijk is dit maar een fractie van de nieuwe functionaliteit die we tijdens de AFAS Open presenteren tijdens de videopresentaties en webinars. Zie ik je dit jaar bij de Online AFAS Open? Of, tenminste, jij ziet mij dan. 

Vergeet je niet in te schrijven om op de hoogte te blijven.

Meer lezen?