Auteur: Niels Vogel

Inzicht in alle marges, nog voor er een uur gewerkt is

Profit 15 voor de Flexbranche

AFAS stortte zich in 2018 actief op de Flexbranche. YoungCapital was toen de eerste klant. Inmiddels hebben we in 2020 al zo’n 25 nieuwe klanten verwelkomd. Het is dus met recht een groeimarkt waar we graag in investeren. Dat betekent ook dat we ruimte op onze ontwikkelagenda vrijmaken. Het resultaat is een aantal krachtige optimalisaties in Profit 15. Een aantal van die verbeteringen waar we erg trots op zijn lees je hier.

Optimalisatie kostprijsmodel

De marges in de Flexbranche zijn dun. Het is dus cruciaal om goed te weten hoe de kostprijs opgebouwd is. Afgezet tegen de verkoopprijs, is dan namelijk ook de marge inzichtelijk. Dat inzicht in de kostprijsberekening bepaalt dus hoeveel je uiteindelijk aan een match en plaatsing verdient. Daarom is in Profit 15 het kostprijsmodel verder geoptimaliseerd. Alle elementen die de opbouw van de kostprijs bepalen, zoals een cao, zijn nu volledig transparant. Dus als een specifieke opbrengsten of kosten hoger of juist lager uitvallen, is dit direct inzichtelijk. Dit biedt flexbedrijven de kans om de kostprijs verder te specificeren of aan te scherpen.

Proefberekening; duidelijkheid voor kandidaat, inlener en flexorganisatie

Een andere belangrijke verbetering in de nieuwe versie van Profit is de proefberekening. Deze functionaliteit ligt in het verlengde van de kostprijsberekening. Want er is nu niet alleen inzicht in de totstandkoming van de kostprijs. Ook de effecten voor de kandidaat, inlener en flexorganisatie zijn razendsnel beschikbaar. Dat voorkomt verrassingen achteraf. 

Wat ga ik verdienen?

Een kandidaat wil natuurlijk graag weten wat hij of zij gaat verdienen in een bepaalde functie. In veel sectoren gaat dat verder dan alleen het loon. Sommige cao’s bieden extra’s voor specifieke uren, vergoedingen of (reis)kosten. Die informatie is natuurlijk belangrijk voor iedere werknemer, maar zeker ook voor buitenlandse vakkrachten. Zij willen goed kunnen inschatten of ze voor een specifieke opdracht of functie naar Nederland kunnen komen.

Wat kost een medewerker?

Ook de inlener weet via de proefberekening precies wat een medewerker kost. En voor de flexorganisatie is meteen duidelijk welke marges mogelijk zijn. Dit alles zonder complexe berekeningen, maar gewoon met een druk op de knop door de intercedent. Nog voor er ook maar een uur gewerkt is, hebben alle betrokkenen duidelijkheid over de financiële consequenties.

Van prijsafspraak naar contract

De extra inzichten die Profit 15 biedt, maken ook het flexproces makkelijker. Door alle gegevens aan de voorkant vast te leggen, is de verdere afhandeling een kwestie van het proces volgen. Van het maken van afspraken tot en met de plaatsing en contract; elke stap is volledig helder. Hierdoor kunnen medewerkers in de Flexbranche zich volledig concentreren op het maken van de juiste match!

AFAS Open 2020 Online

Wil je meer weten over hoe Profit 15 de Flexbranche nog beter ondersteunt of alle ins & outs van de besproken optimalisaties uit eerste hand horen? Kijk dan naar alle video’s rondom Flex. Vergeet je niet in te schrijven om op de hoogte blijven!

Meer lezen?